27 Ekim 2015 Salı
Sultan Tatlısı
Selamların en güzeli ile "Esselamu Aleykum".
Bugün size şekerparenin biraz daha farklı versiyonu olan, haşhaşlı bir tatlı tarifi vermek istedim.
Tarifin orjinali, Instagram'dan tanıdığım sevgili Kakuleli Mutfak blogunun sahibi Behiye'den almıştım.
Yemesi keyifli bir şerbetli tatlı oldu gerçekten.
Misafirlerinize daha farklı ikramlar yapmayı seviyorsanız, tavsiye olunur :)
MALZEMELER:
Hamuru İçin:
125 gr. tereyağı
1 adet yumurta
Yarım su bardağı irmik
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yaklaşık 2.5 su bardağı un (Dikkatli ekleyin)
Şerbeti İçin:
2 su bardağı şeker
2 buçuk su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu
Bulamak İçin:
Mavi haşhaş tohumu
Yarım çay bardağı süt
Üzeri İçin:
Ceviz
Yapılışı:
İlk önce şerbeti hazırlayın.
Su, şeker ve limon suyunu ekleyip karıştırın ve ocakta yaklaşık 10 dakika kaynatın.
Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamurun, un hariç geri kalan tüm malzemelerini yoğurma kabına alın, elinizle karıştırın.
Ununu kontrollü ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur ypğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın.
İlk önce süte bulayıp daha sonra haşhaş tohumuna bulayın.
Tepsiye dizin, üzerlerine ceviz parçalarını koyup bastırın. Cevizlerin daha sağlam durması için isterseniz cevizleri yumurşa akına batırıp, daha sonra hamurun üzerine koyun ve bastırın.
175 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin (Yaklaşık 20-25 dakika).
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.
Bir kaç saat bekleyip şerbetini biraz çektikten sonra servis edin.
Güzelim bloglarımız kalp kalp kalp :) Hiç sevemedim sosyal medyayı. Artık amacını fazlasıyla aştı.
YanıtlaSilSultan tatlısı da harika görünüyor Gizemciğim, ellerine sağlık.
Kocaman öptüm.