Kurutulmuş Fasulye Yemeği
Yazın karınca misali çalışıp, kışın da sefasını sürdük elhamdülillah.
Bunlar da yazdan kalma son mahsuller efendim.
Eminim
yapan ve bileniniz çoktur ama benim gibi "aa benim bir pişirimlik daha
kurutulmuş fasulyem vardı, akşama onu yapayım" diye unutanlarınız varsa,
hatırlatma olsun .
Gayet sağlıklı, hafif bir yemek.
Yani yağını ve tuzunu az koyarsanız, besleyici, hafif ve de nefis bir yemek oluyor .
Besin miktarı yüksek ama gereksiz kaloriden uzak ;)
MALZEMELER:
3-4 avuç dolusu kurutulmuş fasulye
200 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
4-5 yemek kaşığı tereyağı
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber .
Yapılış:
Kaynamış su koyduğumuz tencerede fasulyeleri 10-12 dakika kadar haşlıyoruz.
Başka
bir tencerede sırayla ilk önce kıymayı, sonra yemeklik doğradığımız
soğanı, sonra yemeklik doğradığımız biberleri kavuruyoruz.
Salçayı, sarımsağı, baharatini atıp, kavurmaya devam ediyoruz.
Haşlayıp
suyunu süzdüğümüz fasulyeleri, yemeklik doğranmış domatesleri ve tuzunu
koyup biraz daha kavurduktan sonra yemeğin suyunu koyuyoruz ve pişmeye
bırakıyoruz.
Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis ediyoruz.
Afiyet olsun
Bayılırım. Kuru patlıcan yemeğini de yapar mısınız?
YanıtlaSilKuru patlıcan tarifini de inşaAllah yayınlayacağım.
SilYayınlanmayı bekliyor yani Fadis hanım :)