Ramazana yavaş yavaş veda etmeye mi hazırlanıyoruz?
Daha iki gün evvel Ramazan'ın heyecanıyla gark oluyorduk..
Hakkıyla ihya edebilecek miyim derken...
Ne kadar farkındayım bu mübarek ayın?
Bunu soruyorum bir kaç gündür kendime...
***************************
Hani öz abla abiniz gibi gördüğünüz, maneviyatınızda kocaman bir yer edinen nadide insanlar vardır hayatınızda.
Varlığıyla sizi musmutlu ederler, başınız sıkıştığında hızır gibi yetişirler, birlikte vakit geçirmekten inanılmaz keyif duyarsınız...
İşte benim de hayatımda böyle güzel insanlar var hamd olsun..
Bunlardan biri de 3 buçuk seneyi aşkındır kahrımı çeken Müge şekerim :))
Geçen gün konuşurken, uydurellez(doğaçlama) bir şerbetli tatlı yaptığımı fakat bu sefer isim konusunda bir türlü karar veremediğimi söyledim ve fikrini istedim.
Nokta atışı yaptı resmen ve ilk söylediği isme vuruldum :)
Cevizli istiridye tatlısı :))
Sonradan gidip gelip tatlının fotoğraflarını incelediğimde, gerçekten de istiridye kabuğuna ne kadar çok benzediğini fark ettim.
Evet efendim, anlayacağınız o ki, tarif benden, ismi manevi ablamdan ;)
Tatlının isim annesine bir kez de buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum...
Son zamanlardaki en favori tatlı tarifim.
Hem iftar sofralarınız için, hem bayram için değişik, yapımı kolay ve lezzeti bir o kadar güzel tarif arıyorsanız, kesinlikle tavsiye ediyorum.
Malzemeler: (45-50 adet)
- 250 gr. tereyağı
- 1 türk kahvesi fincanı yoğurt
- Yarım türk kahvesi fincanı sıvıyağı
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yaklaşık 3 su bardağı un
- 2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Şerbet İçin:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
1 ve 2-) Yoğurma kabına tüm malzemeleri koyuyoruz ve kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz. Cevizden küçük bezeler yapıyoruz.
3-) Elimizle bastırarak çay tabağından küçük yuvarlaklar yapıyoruz. Ortasına ceviz koyup kapatıyoruz.Ağız kısmına çatalla bastırıyoruz.
4-) Tepsiye diziyoruz (tepsiye yağ sürmenize gerek yok). 180 derecede pişiriyoruz. Daha önceden yapıp ılıttığımız şerbeti tatlımız fırından çıktıktan yarım dakika kadar sonra döküyoruz. (Şerbeti daha iyi çekmesi için tepsinin ağzını kapatabilirsiniz)
Afiyet olsun efendim...
Selan canım nefis görünüyor eline sağlık sevgiler
YanıtlaSilGizem'im ellerine sağlık tatlısız bir hayat düşünemem bereketli iftarlar,öpüyorum...
YanıtlaSilenfes bir görüntü ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Ellerine sağlık canım nefis görünüyor.
YanıtlaSilpaylaştığın görsellerin yemek yapmayı yeni öğrenenlere ve bu konuda yeteneği olmayanlara ne kadar kolaylık sağladığını düşünmeden edemiyorum:)
çok güzel olmuş bu tatlı gizemciğim
YanıtlaSileline sağlık
denenecekler listesine alındı izninle
Tam bayramlık..Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar..
YanıtlaSilTakipteyim, benim bloguma da beklerim..
sihirliparmaklarr.blogspot.com
Sevgiler..
Canım ellerine sağlık. adıyla her daim kurulsun sofranda baş köşeye.. Sevgilerimle..
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Çok şık bir sunum.
İyi bayramlar dileğiyle,
Sevgiyle kal.
ellerinize sağlık.güzel bir bayram geçirmenizi dilerim .sevgiler
YanıtlaSilNefis görunüyor canim ellerine sağlik
YanıtlaSil