Sen dua edersin ama kabul olmuyor sanırsın!
Ekmek almak için bir fırına gidersin
Beklerken fırıncı ile bir sohbet başlar
Ve fırıncının hoşuna gidersin, hoş sohbetsin ya…
Fırıncı başkalarına istediğini verip acele ile gönderir
Bu arada sen istediğini alamadığın için sıkılmaya başlarsın
Ama bilmezsin ki
Fırıncı daha yeni pişmiş en güzel ekmeği verecek...
***********************************
Bu nefis tarif ile bir virgül koymak istedim siparişlerime, bloğuma ve tüm sosyal hesaplarıma...
Bir süre buralarda olamayacağım ne yazık ki.
Haber vermeden usulca vereyim bu arayı dedim lakin, bu kararı aldıktan sonra sanki hissedilmişçesine, sipariş maillerinin ardı arkası kesilmez oldu.
Bende aktif olduğum tüm hesaplarda duyurma ihtiyacı hissettim bu arayı.
Döndüğümde yepyeni tarifler, yeni tasarım ürünler, detaylı anlatımlı diy projeleri ;) ve tabiki hayırla dolu birbirinden güzel paylaşımlarla, kısacası yenilenmiş tazelenmiş olarak geri döneceğim İnşaAllah.
Şu an bile bu dönüş için nasıl heyecanlıyım bir bilseniz, şimdiden inanın paylaşacağım şeyler birikmeye başladı, Rabbim nasip eder İnşAllah hayırlı ise hepsini...
Fırsat buldukça, arada "cee" demeye çalışacağım :)
Ayrıca, siparişlerden fotoğraflanmış olup bekleyenler var bir sürü. İnşaAllah onları da o zaman paylaşacağım tek tek..
Fırsat buldukça, arada "cee" demeye çalışacağım :)
Ayrıca, siparişlerden fotoğraflanmış olup bekleyenler var bir sürü. İnşaAllah onları da o zaman paylaşacağım tek tek..
Bu süre zarfında, mailim her daim açık olacak İnşAllah, oradan iletişim kurabiliriz ne zaman isterseniz.
Rabbim yüreklerimizdekileri hayrı ile muamele ederek yaşamayı nasip etsin, görünür görünmez tüm nefislerden, gözlerden, kendi nefsimizden korusun bizi İnşAllah...
Herşeyimizle O'na emanet, O'na teslimiz!..
Yüreğimde sevgisini taşıdığım tüm sevdiklerimi, gönül dostlarımı, sessiz takipçilerimi canı gönülden kucaklıyorum.
Tekrar dönünceye kadar kendinize çok ama çok iyi bakın, Rabbim'e emanet olun.
Tekrar dönünceye kadar kendinize çok ama çok iyi bakın, Rabbim'e emanet olun.
Dualarınızda yer edinebilmek dileği ile...
Sevgi ve muhabbetlerimle...
Sevgi ve muhabbetlerimle...
***********************************
Bamya yemeğini salyalanmasından ötürü yiyemeyenler için, kesinlikle tavsiye olunur.
Yemeğini çok severim ama çorbasını yapmaya başladıktan sonra, yemeğini aramaz oldum :)
Bool limon sıkıp içmek...
Anlatırken bile ağzım sulandı inanın :))
Rabbim olmayanlara da versin bu nimetlerinden İnşaAllah...
Malzemeler:
- 200 gr. çok ufak doğranmış et
- 100 gr. kurutulmuş bamya
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 diş sarımsak
- 1 limon suyu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Karabiber
- Tuz
1-) Bamyaları yıkadıktan sonra, ipiyle birlikte haşlıyoruz. (İpinden ayırmaya kalkarsanız kırılıyorlar)
2-) Yağımızı koyduğumuz tenceremizde, çok ufak doğranmış etimizi kavuruyoruz. Et kavrulduktan sonra soğanını ve minik doğradığımız biberimizi koyup, kavurmaya devam ediyoruz.
3-) Haşlanıp ipinden ayırdığımız bamyaları, ununu, salçasını, karabiberini, tuzunu, sarımsağını koyup, kavurmaya devam ediyoruz.
4-) Kavrulduktan sonra limon suyu ve kaynamış su ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
Kalb-i sevgi, selam ve muhabbetlerimle...
bamya çok sevdiğim bir yemektir ama çorbasını hiç duymamıştım, sarımsaklı falan nefistir eminim, ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok merak ettiğim bir çorba Konya 'ya ait sanırım elinize sağlık fazla ara vermeyin :) sevgilerimle
YanıtlaSilEşim ve Ailesi Konyalı. Kayınvalidem, her bayramda ilk yemek olarak bu çorbayı koyar aile sofrasına. Et yemiyorum ama etlerini ayıklayıp bu çorbadan içiyorum şifa niyetine.
YanıtlaSilEllerine sağlık, nefis görünüyor.
Gizemim ellerine sağlık.Eşim pek sevmez ama ben bayılırım.Sevgilerimle;
YanıtlaSilbamyayı alsam dahi itiraz ederler ama ben yine de alırım..:) yemeğini de severim çorbasını da..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilYalnız çok ara verme, gel özleriz seni :)
Ellerinize saglik nefis gozukuyor bamtanin yemeginide corbasinida kavurmasinida severim
YanıtlaSilSize afiyet olsun cok uzun ara olmasin lutfen
Sevgilerimle
mhhhhhh !!! elelrine saglik canim
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilBamya çorbasına bayılırım ama ben yapamıyorum. Sağolsun kayınvalidem yaptıkça yiyoruz:=)
Bloguma beklerim. Sevgilerle..
Necla ŞÖLEN
www.neclasolen.com
ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilGizemciğim, nerelerdesin? Instagram hesabını kapatmışsın. Üzüldüm :(
YanıtlaSilEvet Feyzacığım instagram hesabımı kapattım tamamen.
SilBöyle benim için daha hayırlı olduğunu düşünüyorum canım.
Ama blogumda inşAllah undan sonra daha aktif olacağım ve blogumun kıymetini çok daha iyi anladım oralar sayesinde :)
Buralardan görüşürüz artık inşAllah.
Sevgilerimle Feyzacığım.
Sevgiler, Gizemciğim. Hakkında hayırlısı olsun :)
SilCanım benim nasılsın bende çok özledim seni:)
YanıtlaSilEline sağlık tatlım:)
Allah razı olsun ablacim ♥
SilDöndüm sağ salim Elhamdulillah :)
Öpüyorum tatlı yanaklarindan :*
Tarif için teşekkürler yalnız acemiliğine verin bamya hangi aşamada etin kavruldugu tencereye alınıyor tam anlayamadım izah edebilirseniz sevinir bu güzel tarifi seve seve uygularım
YanıtlaSilHem cevabımın gecikmesi hem de eksiklik için kusura bakmayın lütfen. Hatamı hemen düzeltiyorum tarifte.
SilUyarınız için çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle...