8 Şubat 2013 Cuma

Çin Usulü Sebzeli Tavuk Sote


 Hayırlı cumalarımız olsun hepimizin...

Dün ki ıspanaklı püremizin üzerine nefis bir sote yaptık.
Ve bir de utanmadan, bizim halis muhlis Türk yemeklerimizden biri olan soteye, soya sosu koyduk diye "Çin Usulü" dedik :)
Soya sosu, pek sevilen bir şey değildir. Fakat dozunda kullanıldığında, et yemeklerine yakışan bir sostur.
Bu soteyi, elbette ki soya sosu kullanmadan da yapabilirsiniz.
Misafir sofralarınız için, bu ikiliyi kesinlikle tavsiye ederim.
Ayrıca, tavuk yerine kırmızı et de kullanabilirsiniz elbette.

Evdeki ıspanak bolluğundan bu güzelim lezzet de nasiplendi :)
İyi ki de nasiplenmiş çünkü ikisini de kelimenin tam anlamıyla, bayıla bayıla tükettik çok şükür.
Her zaman ettiğimiz duayı, bu mübarek günde bir kez daha ediyoruz;
'Rabbim, olmayan, bu lezzetleri tadamayan, açta açıkta muhtaç olan kardeşlerimize de nasip etsin İnşaAllah'...

Malzemeler:
  •  4 adet tavuk fileto ya da but
  •  Yarım demet ıspanak
  •  1 adet kırmızı biber
  •  3 adet yeşil biber
  •  1 adet havuç
  •  8-10 adet mantar
  •  1 adet soğan
  •  2 yemek kaşığı soya sosu
  •  1 yemek kaşığı domates salçası
  •  1 adet defne yaprağı
  •  1 yemek kaşığı tereyağı
  •  Yarım çay bardağı zeytinyağı
  •  Karabiber
  •  Tuz
1-) Tavuk filetoyu, havucu ve biberleri jülyen (ince uzun şeritler) şeklinde doğruyoruz. Mantar ve ıspanağı küçük küçük doğruyoruz.
2-) Yağımızı koyduğumuz tenceremizde ilk önce tavuklarımızı kavuruyoruz. Tavuklar suyunu çekmeye yakın, yemeklik doğradığımız soğanlarımızı koyuyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
3-) Havuçlarımızı koyup kavuruyoruz. Havuçlar kavrulunca, biberleri koyup kavuruyoruz.
4-) En son olarak salça, baharat, soya sosu, mantar ve ıspanakları da koyup, yavaşça karıştırıyoruz ki, tavuklar, kavrulan sebzeler parçalanmasın diye. Tuzunu atıyoruz fakat tuzunu atarken dikkat edin çünkü soya sosu, çok tuzludur. O nedenle yemeğin tuzuna bakıp, ondan sonra gerekirse tuzunu atabilirsiniz. Üzerine geçmeyecek kadar sıcak su koyup, pişmeye bırakıyoruz.

 
Sotenizi patates püresi, pirinç pilavı ya da bulgur pilavı eşliğinde servis edebilirsiniz..
 

Şimdiden herkese huzur dolu, hayırlı, mutlu, güzel bir hafta sonu diliyorum.

Selam, sevgi ve halis muhabbetlerimle...

33 yorum:

  1. yeni evli olarak pür dikkat okudum canım
    soya sosu vazgeçilmezim mutfakta
    ama dedğin gbi herkes sevmiyor
    bide jülyen doğramak sebzeleri soteyi daha bi şık göstermiş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağ ol Duygucuğum :)
      Bende çok seviyorum biberleri jülyen şeklinde kullanmayı.

      Sil
  2. sebzeleride uzun uzun doğramışsın varan iki:)
    ellerine sağlık tatlım..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok sağol tatlısı.
      Sevgiler benden canım..

      Sil
  3. Ablacığım çok seviyorum senin blogunu gözüm gönlüm açılıyor tariflerini görünce :) bunu bende çok seviyorum ama nedense tam istediğim gibi olmuyor aynen yapıcam tarifini ellerine sağlık:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülihancığım; öncelikle, söylediğin güzel sözler için çok teşekkür ediyorum.
      İkincisi, gerçekten ben abla denilecek bir yaşta değilim canısı, 25-30 yaş arasında bir yaştayım ;)
      Ayrıca denersen eğer, şimdiden afiyet olsun canım.
      Sevgi ve muhabbetlerimle.

      Sil
    2. :))))))) yaşınızı bilmediğim için birazda hürmeten sizi saydığımı sevdiğimi ifade etmek içindi :))))) yoksa belkide ben büyüğüm sizden utandım şimdi :) gisiciğim diyelelim ozaman bu gün malzemelerini alıp yapcam inşallah bu tarifi kısmetse

      Sil
  4. Ellerine sağlık Gisicim harika görünüyor..Soya sosunu herkes sevmese de özellikle tavuk yemeklerine çok yakıştığını düşünenlerdenim bende:))Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Zeynocuğum.
      Soya sosuna aslında bende çok bayılmıyorum lakin, et marinelerinde azıcık olsun kullanıyorum.
      Sevgilerimle..

      Sil
  5. görünüşü tam yeme de yanında yat diyor :) elinize sağlık nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili Kahve tadında, çok naziksiniz.
      Sevgilerimle..

      Sil
  6. Eline sağlık Gisicim, harika görünüyor iştah açıcı:)) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Elifciğim, iştah açıcı olması benim için iç açıcı bir durum değil :(
      Sevgilerimle..

      Sil
  7. Canım bu gün bu yemeği pişireceğim inşallah:) çok teşekkür ederim, düşünmekten kurtardın beni...
    sevgilerimle canım gizemim♥♡♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu o vakit o zaman Sevdeciğim.
      şimdiden afiyet olsun o zaman tatlısı.
      Sevgiler benden can kuzum..

      Sil
  8. Ellerine saglik arkadasim , hayirli cumalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Şehrinazcığım.
      Hayırlı cumalarımız olsun..

      Sil
  9. CANIM HAYIRLI CUMALAR
    ELLERİNE SAĞLIK YEMEKDE RESİMLERDE MUHTEŞEM GÖZÜKÜYOR
    GÖZLERİM BAYRAM ETTİ ADETA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı cumalar ablacığım.
      Estağfurullah balım.
      Sevgi ve muhabbetlerimle..

      Sil
  10. Hayirli cumalar gul bahcem..
    Hayirli cumalar arzulari kalbinin pencere caminda asili duran kusum..
    Hayirli cumalar sabredenim..arkadasim,kardesim..

    Ellerine saglik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senden duyduğum her bir kelam, yüreğimde nasıl bir yer ediyor ahh görebilsen, bilebilsen can kardeşim...

      Sil
  11. yalnız gizem sabah ben bu tarife telefondan bakmıştım, şimdi bilgisayardan bakıyorum da, sen ne yapmışsın yaaaa:) Bu resimler hangi yemek kitabından itiraf et bakiyim:)
    canım muhteşem, muhteşem, muhteşem!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kocaman Estağfurullah diyorum balım.
      İnan nasıl büzüşüyorum böyle sözler karşısında.
      Koskocaman sarıldım haberin ola ;)

      Sil
  12. Iııımmmmmm... Nefissss! Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim tatlısı.
      Muhabbetlerimle..

      Sil
  13. Gizemcim tam benlik bir tarif, ellerine sağlık canım Bayıldım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum Feray ablacığım, imkanımız olsa birlikte yiyebilseydik keşke..
      Sevgilerimle...

      Sil
  14. Görüntü mükemmel, çin usulü tavuğa bizim evde herkes bayılıyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ihlamurcum, beğendiğinize sevindim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  15. GİSİ'm ellerine sağlık canım tavuk ve çeşitlerini çok severim eşim pek sevmez ehh orta yolu buluyoruz bir şekil de:))soya sosu da çok yakışıyor tavuğa .canımmm çok çok öptümm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende etlisini yaparsın Vişnap'ım benim, demokrasilerde mutlaka başka bir çare vardır ;)
      Bende seni öpüyorum canım Vişnap'ım, eksik olmayasın şu yüreğimden hiç...

      Sil
  16. balim balim yogunluktan gelemedim hakkini helal et
    severim soya sosunu lakin kizimdan ötürü kullanamiyorum
    ben onun yerine nar eksisini kullaniyorum ne yapayim :(
    hersey nefis görünüyor ellerine saglik
    gözlerim dogru dürüst görmüyorya okumaktan yoruluyorum
    seni arkadaslari cok ihmal ediyorum senin vesilenle önce senden
    sonra herkezden özür diliyorum
    sarildim balim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O nasıl söz ablam benim, ne özrü?
      Sen yeter ki iyi ol, sağlığın sıhhatin yerinde olsun daha ne isterim ki ben.
      Bende seni kocaman öpüp sarılıyorum balımm...

      Sil

Hakaret ve benzeri kalp incitici sözler olmadığı müddetçe, yorumlarınızın benim için çok özel ve değerli olduğunu belirtmek isterim.
Her türlü soru ve önerilerinizi yanıtlamak ise benim için ayrı bir keyif.
Sevgi ve baki muhabbetle...

Ne Aramıştınız?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

... GiSi ... © 2014-İLKBAHAR - "GiSi Tasarım" sitesinde yayınlanan ürünlerin, fotoğrafların ve yazıların tüm hakkı saklıdır. İzinsiz ve de kaynak gösterilmeden kullanılmaması önemle rica olunur. Emeğe saygı çerçevesinde, bu ufak ricamı göz önünde bulundururmanızı istiyor, sitede keyifli vakit geçirmenizi diliyorum. Sevgi ve muhabbetle...

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya