Evet efendim, nerede kalmıştık :))
Düzenli periyotlarla yazdığım "Ne Nasıl Yapılır?" kategorisini de sanki biraz ihmal ettim gibi :(
Ama İnşaAllah bu açığı kapatmayı ümit ediyorum.
Kolay kolay kimsenin hayır diyemediği bu güzel lezzet hakkında, biraz daha detaylı bilgiler paylaşacağım naçizane bilgilerimle...
İlk önce yapımını anlatmak istiyorum;
- Her makarnanın pişme süresi, makarnanın şekil ve markasına göre farklılık gösterir. O nedenle, size belirli bir pişme süresi vermem imkansız olduğu için, pişireceğiniz makarnanın üzerinde yazan süreye mutabık kalmalısınız...
- Su miktarına gelecek olursam, makarnanın suyundan ayıracağımızı da düşünürsek, 1 paket makarna için yaklaşık 4 litre su kafi gelecektir.
- Suyumuzu tencereye koyuyoruz ve kaynadıktan sonra tuzunu atıyoruz ve tuzun erimesi için karıştırıyoruz. Tuzu, su kaynadıktan sonra atmamızın sebebi, tuzun, makarna suyunun kaynamasını geciktirmemesi içindir.
- Daha sonra makarnamızı tenceremize boşaltıyoruz ve 3 dakikada bir karıştırıyoruz ki makarnalar birbirine yapışmasın.
- Makarnanın piştiğini anlamanın en iyi yolu, 1 tane alıp, pişip pişmediğini anlamaktır.
- Piştiğine kanaat getirdiğiniz makarnanın kalan suyunu bir kaşık ya da kepçe yardımıyla bir kaba ayırıyoruz ve makarnamızı süzgece koyup, kalan son suyunu süzmesini sağlıyoruz
- Makarnanın sosunu mümkün olduğunca çabuk hazırlamalıyız ki, makarna süzgeçte beklerken, buharıyla pişmeye devam etmesin.
Makarnanın Suyunu Nasıl Kullanabiliriz?
Makarnanın suyu, öyle faydalı, vitaminli ve lezzetli bir nimettir ki, o nedenle bu nimeti mutlaka bir yerlerde değerlendiririm.
- Makarna sosu yapımında, sosa normal su yerine, ayırdığım makarna suyundan koyarak pişiririm.
- Sostan artan makarna suyunu buz kalıplarında dondurup, buzlukta saklarım.
- Çorbalarda özellikle sebze ile yaptığım çorbalarda en az 3 tane bu güzellikten atarım.
Kısa ve öz anlatmaya çalıştım lakin yine uzatmışım biraz galiba :(
İnşaAllah bir nebze olsun faydam dokunabiliyordur bu NNY'ler vesilesiyle...
Herkese kucak dolusu sevgi, selam ve muhabbetlerimle...
Can!..
YanıtlaSilHayirli sabahlarin guzel bir gunun olsun balim...
Burgulu makarnayi ozellikle cekmen ne guzel :) spaghetti'den cok severim kendisini..
Guzel bilgilerin icin tesekkur ederim uzuzu..makarna suyunu bende sos kullaniminda kullaniyorum kesinlikle atilmamali ..
Sariliyorum kardesime!..
Optum..
Seviyorum seni can Sevgim ♥♥♥
SilÖpüyorum, sarılıyorum balima...
Ellerine sağlık canım. Bu güzel bilgi ve öneriler için teşekkürler...Sevgilerimle,
YanıtlaSilTeşekkürler Seldacigim.
SilSevgiler benden canım...
Canım nasılda makarna çektiridn:)Akşama ıspanak yapıyorum,yanında mutlaka makarnada olmalı:)
YanıtlaSilSevgiler canım:)
:) afiyet olsun Melihacigim.
SilKucak dolusu sevgilerimle.
Benimde canım şimdi makarna çekti.. 40 yıllık makarnayı canı çekermi insanın. çekti işte..
YanıtlaSilAynen canim ablam, her an yenebilecek lezzetlerin başında geliyor gerçekten.
Silihmal ettim biliyorum
YanıtlaSillakin yerimi bildigim icin affina siginiyorum yavrum
duacinim duani beklerim
ve makarna pisirmek sanattir ;)
Sen yeterki iyi ol balım benim, yuregin yuregimde her daim çok şükür ♥♥♥
SilGizem'im karnım tokken acıktım makarnanın her halini çok severim.Paylaşımın için teşekkürler öpüyorum...
YanıtlaSilAynen ablacigim bende öyle :)
SilÖpüyorum tatlı yanaklarını :*
Makarna sevmeyen yoktur herhalde:))Makarna suyu ile ilgili verdiğin fikir süperr:))bende bundan sonra makarna suyunu donduracağım:))Sevgiler..
YanıtlaSilHarika anlatım !:)
YanıtlaSilGecenin bu saatinde nasıl canım istedi anlatamam:)
ellerine saglık! süpersin! ben de akşam yapıcam, çok fena canım istedi :))
YanıtlaSil