12 Temmuz 2013 Cuma

Patlıcanlı Tavuklu Sac Kavurma


Hayırla dolu bir cuma günü diliyorum hepimize...

Misafir ağırlamak çok başka bir heyecandır fakat oruçlu misafiri ağırlamanın heyecanı takdir ederseniz ki tartışılmaz bir tatlı telaştır, duygudur.
Her zamankinden daha farklı bir heyecanda olur insan.
Sofra daha bir özenli, sunumlar daha bir farklı, lezzetler daha bir özel..

Bu bahsettiklerim belki de sadece benim için böyledir fakat şu bir gerçek ki, misafir ağırlamanın zevki, keyfi ve heyecanı bambaşkadır...
Hele bir de gelen misafirleriniz sizin için çok daha özelse, off değmeyin keyfine ev sahibinin :)



Tüm bunlardan neden mi bahsettim?
Çünkü bugün ki vereceğim tarif, benim için tavuk ve patlıcanın en güzel şekilde buluştuğu, lezzetine doyum olmayan, misafir sofralarınız için de "güzel mi olur acaba?" derdi olmadan çok havalı şekilde sofraya sacla getirip servis edebileceğiniz bir lezzet.

Tariflerimi övmekten hoşlanmam, övdüğüm sadece beğendiğim lezzetidir,
Hatta hayattaki hiç bir şeyimi övmeyi asla sevmem çünkü Rabbim'den korkarım.

“Küçümseyerek surat asıp insanlardan yüz çevirme ve yeryüzünde böbürlenerek yürüme!
Çünkü Allah, hiçbir kibirleneni, övüneni sevmez.”(Lokman suresi,18)

Fakat şunu söylemem gerekir ki, hem misafirleriniz için hem de patlıcan ve tavuğu farklı şekilde değerlendirmek isterseniz, kesinlikle tavsiye ederim...

Vereceğim ölçüler, benim sacım için ideal(30cm çapında) ama siz sacınızın boyutuna göre artırıp azaltabilirsiniz.

Malzemeler: (5 kişilik)
  • 2 adet tavuk göğsü (fileto)
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı dolusu şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım su bardağı kaşar rendesi (en son üzerine serpmek için)
1-) Tavuk ve patlıcanı tavla zarı büyüklüğünde ufak ufak doğruyoruz. (Tavuğu buzlukta 1-2 saat beklettikten sonra doğrarsanız, çok pratik şekilde ufak ufak doğrayabilirsiniz). 
Biberleri, domatesleri de küçük doğrayıp, maydonozu ince ince kıyıyoruz.
2-) Tereyağ ve sıvıyağ koyduğumuz tavada ilk önce tavukları kavuruyoruz. Tavuklar suyunu salıp çekince, soğanı ilave ediyoruz.
3-) Daha sonra salçasını, karabiber ve naneyi, sarımsağı ve şekeri koyup karıştırıyoruz. Biberleri de koyup kavurmaya devam ediyoruz.
4-) Patlıcanı ve domatesi de koyup kavurduktan sonra suyunu koyup ara sıra karıştırarak kısık ateşete pişmeye bırakıyoruz. 
Ocaktan indirmeden bir kaç dakika önce kıyılmış maydanozu koyuyoruz. Ocaktan indirdikten sonra da üzerine kaşar serpiyoruz.


Tadına bakmak ister misiniz? :)

Afiyet olsun efendim...

Yürekten sevgi, selam ve muhabbetlerimle...


11 yorum:

  1. ende geçen gün fırında yaptım,patlıcanla tavuk birbirine çok yakışıyor..sizin usulde çok güzel olmuş,çok iştah açıcı görünüyor.ellerinize sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. hmmmmm :) nefis görünüyor canım:)
    ellerıne saglık..
    misafirin ve bereketin bol olsun..
    hayırlı cumalar..

    YanıtlaSil
  3. Eveeett... Tadina bakmak isterim ama iftara... Ben de gelsem olmaz mi aksam??? :)
    Ellerine saglik Gizemcim... Sevgilerimle, hayirli cumalar diliyorum...

    YanıtlaSil
  4. iki güzel lezzet saç kavurmanda çok hoşuma gitti eskiden döküm kullanılırdı şimdi bunlar pratik olmuş eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. Saç kavurmayı çok severim. Tavuklusunu yapmak aklıma gelmemeişti. İyi bir öneri. Ellerine sağlık canım benim.. Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  6. GİSİ'mmm oyyyy oyyyy ne güzel olmuş bu tam benlik çok severim balımmm afiyetler olsunnn ramazanın güzel bereketli huzurlu geçsin bir tanemmmm çok öpüyor sarılıyorum sımsıkı...

    YanıtlaSil
  7. Gisicim nefis olmuş eline sağlık tarifi aldım en yakın zaman da denenecek:) hayırlı bereketli ramazanlar canım...

    YanıtlaSil
  8. GİSİM BU YEMEDE YAINDA YAT Bİ LEZZET OLMUŞ
    ELLERİNE SAĞLIK
    ELLERİN DERT GÖRMESİN KISMETLE DOLSUN
    DUYGULARINA AYNEN KATILIYORUM RMAZANI ŞERİFİN HEYECANI Bİ FARKLI
    RABBİM HEYECANIMIZI EKSİLTMESİN İNŞALLAH
    HAYIRLI GECELER
    ALLAHA EMANET OL

    YanıtlaSil
  9. mmmm mis gibi kokular geliyor buradan ellerine sağlık enfes görünüyor bu arada tatlım bloğunu çok beğendim ve seni takibe aldım bende beklerim sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. çok lezzetli görünüyor, iftar sofraları için harika bir çeşit olduğunu düşünüyorum. Ellerinize sağlık..:))
    neselilezzetlerelinizde.blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. Merhaba elinize saglik cok güzel olmus fotograflar ayri bir güzel:)) kullandiginiz kamerayi merak ediyorum bizimle paylasabilirmisiniz? sevgiler

    YanıtlaSil

Hakaret ve benzeri kalp incitici sözler olmadığı müddetçe, yorumlarınızın benim için çok özel ve değerli olduğunu belirtmek isterim.
Her türlü soru ve önerilerinizi yanıtlamak ise benim için ayrı bir keyif.
Sevgi ve baki muhabbetle...

Ne Aramıştınız?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

... GiSi ... © 2014-İLKBAHAR - "GiSi Tasarım" sitesinde yayınlanan ürünlerin, fotoğrafların ve yazıların tüm hakkı saklıdır. İzinsiz ve de kaynak gösterilmeden kullanılmaması önemle rica olunur. Emeğe saygı çerçevesinde, bu ufak ricamı göz önünde bulundururmanızı istiyor, sitede keyifli vakit geçirmenizi diliyorum. Sevgi ve muhabbetle...

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya