Yarın yaparım, yarın yaparım deme.
Bugün de dünün yarınıydı...
Ne yapabildin?...
(Hz.Mevlana)
Kış hazırlıkları yaparken, artık evimizin olmazsa olmaz lezzetlerinden bu güzelliği de yapmayı ihmal etmedik çok şükür.
Tadına doyamadığımız bu enfes lezzeti kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim.
Rabbim ağız tadıyla, hayırla yiyip tüketmeyi nasip etsin hepimize İnşaAllah.
Yapımı, diğerlerine göre gerçekten daha pratik çünkü doğrama derdi olmadan bir çok malzemeyi robottan geçirdik.
Acısı ise tamamen size kalmış bir şey.
Ailecek aşırı acıyla pek aramız olmadığı için kendimize göre ayarladık ama siz cin biber miktarını artırabilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 buçuk kilo domates
- 1 kilo kırmızı biber
- 6-7 baş sarımsak
- 100 gr. cin biber
- 1 su bardağı sıvıyağı
- 1 su bardağı sirke
- 1 buçuk yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 demet maydanoz
- Domatesleri soyuyruz.
- Kırmızı biberleri çekirdeklerini ayıklıyoruz.
- Cin biberleri 1cm kalınlığında dpğruyoruz.
- Sarımsakları soyup, ufaltıyoruz.
- Soyduğumuz domatesleri ve kırmızı biberleri mutfak robotundan çok iyi şekilde çekiyoruz.
- Robotta çektiğimiz domates ve kırmızı biberleri bir tencereye alıyoruz, tuzunu atıyoruz ve suyunu çekene kadar yaklaşık 1 saatten fazla kaynatıyoruz.
- Sıvıyağı, sirkeyi, cin biberi ve sarımsağı koyup 20-25dk kadar kaynatmaya devam ediyoruz.
- Kapatmaya yakın, robottan çektiğimiz ya da elde doğradığımız maydanozu ilave ediyoruz.
- Fotoğraftaki gibi bir kıvam aldıktan sonra altını kapatıyoruz.
- Bu ezme, bir nevi turşu gibi olduğu için, konserve menemendeki gibi kavanozuna kaynar su işlemleri yapmamıza gerek yok. Normal şekilde, kavanozlara pay ettikten sonra ağızlarını sıkıca kapatıyoruz ve en az 6 ay buz dolabında muhafaza edebiliyoruz...
Yapanlar için şimdiden afiyetle yemelerini diliyorum.
Yürekten sevgi ve muhabbetlerimle...
Yürekten sevgi ve muhabbetlerimle...
Gizem'im nasıl severim bilsen ellerine sağlık,afiyetle tüketin inşallah öpüyorum...
YanıtlaSilçok severim genelde tatlı yapardım ama bu sene birde acısını yapmak var. Eline sağlık canım
YanıtlaSilO kadar sevdiğim ve Konya da da çok sıklıkla yapılan bir kahvaltılıktır..
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor cidden. Ben ellerinize sağlık diliyorum tadını burdan bile alabiliyorum..:))
Çok selam ve sevgiler...))
Cok guzel görunuyor ama sabahları acı acı yıyemıyorum malesef :( ellerınıze saglık sevgiler..
YanıtlaSilbence acısız olsun yahu :) yoksa yiyemem ki :)
YanıtlaSilellerine sağlık tatlımmm :)
sevgiler..
Off nefis görünüyor. En az altı ay buz dolabında dinlenmesi mi lazım? Altı aya kadar kullanılabilir mi?
YanıtlaSilHayır Yelda hanim, pisirdikten hemen sonra bile tüketmeye baslayabilirsiniz :)
SilRaf ömrünü belirtmek istedim ben.
Ayrıca begendiginize sevindim, teşekkür ederim ♡
Teşekkürler. Beğenmez miyim? Tam benim damak tadıma uygun. Ellerinize sağlık.♡
SilMaşallah, senin fotoğraflarına hayranım. Ellerin dert görmesin.
YanıtlaSilÇok güzel oluyor ama çok yediriyor, ellerinize sağlık
YanıtlaSilEline saglik olsun Harika bir lezzete benziyor bu ..
YanıtlaSilBayildim goruntulere,,
Bu sostan yaptık ve tadan herkes bayıldı, ben, annem, teyzem, kocam, oğlum,...
YanıtlaSilBir parti daha yapacağım sanırım, iki kavanoz kesmez çünkü bizi :)
Bu tarifini mutlaka deneyeceğim ellerine emeklerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilÇok güzel harika bayıldım enfes yedim bir daha bir daha bir daha yiyebilirim..☺☺
YanıtlaSilkavonuzunu açtıktan sonra ömrü ne kadar hemen tüketmemız mi lazim
YanıtlaSil1 hafta içinde tuketmeniz daha iyi olacaktir
SilAnnem şu anda yapiyor çik güzel kokuyor bu tarif güzel çok begendik teşekürler bunun gibi tariflerin devamini istiyoruz
YanıtlaSilKırmızı biber koymasak olurmu acaba :/
YanıtlaSilMaalesef olmaz çünkü zaten sosun en önemli iki maddesinden biri kirmizi biber
SilBen bunu iki sene önce yapmıştım. Sıcak sıcak konserve yaptığım için mi bilmiyorum ama bir tane kavanoz buldum geçen gün, açtım inanin ilk günkü gibi taze duruyordu. Şimdi tekrar yapıyorum, tarif için teşekkürler gisi=)))
YanıtlaSil