"Hem kibirli kibirli yürüme! Zira ne kadar kibirlenirsen kibirlen, ne yeri yarabilirsin, ne de dağların boyuna erişebilirsin. Böylesi davranışların hepsi kötü olup, Rabbinin nazarında hoş görülmeyen şeylerdir." (Isra Suresi, 37-38)
Selamların en güzelini gönderiyorum herkese...
Şu aralar bu ayet o kadar çok aklıma geliyor ki...
Farkında olmadan hayatımızda olan şeyler, bizi yanlış hallere itebiliyor ne yazık ki..
Sahip olduklarımızla ya da başarılarımızla övünmek normalleşebiliyor ama unutmamalı ki, hayatta sahip olduğumuz ya da başardığımız her durum, bize Yaradan tarafından verilen bir lütuftur.
Mal mülk, sağlık sıhhat, iç ve dış güzelliğimiz, kendimizin el ettiğini sandığımız başarılar vs...
Bir su damlasını bile meydana getirmekten aciz olan biz, bize verilene sadece şükür ve hamd ile mükellefiz....
***************************
Ne güzel bir nimettir balık.
Balıkların arasında da omegası en yüksek olanı somondur.
Hafızayı da kuvvetlendiriyor ve ne yazık ki daha şu yaşımda, inanılmaz hafıza problemi yaşıyorum, 2 saniye öncemi bile çoğu zaman hatırlamakta güçlük çekiyorum :(
Galiba son 10 yılda hızla artan teknolojik aletlerin sıkıntısını ciddi mana da çekmeye başladık.
O nedenle balık, özellikle de somonu ayda en az 2-3 kere tüketmeye çalışalım.
Malzemeler:
- 1 dilim Norveç somonu
- 1.5 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Somonun kılçıklarını, balığı aldığınız yerde temizletebilirsiniz. Zaten iri bir balık olduğu için, kılçıkları da epey iri ve bu sayede kolayca ayıklanıyor.
- Somonu küp küp sotelik doğruyoruz.
- Tereyağını erittiğimiz tavada somonları kavuruyoruz.
- Kapatmaya yakın, rendelediğimiz sarımsağı, baharatları ve tuzunu atıyoruz.
- Sıcak sıcak servis ediyoruz.
İsterseniz çocuklarınız için bu şekilde pişirip, hamburger ekmeğinin arasına koyup yedirebilirsiniz.
Afiyet olsun efendim :)
İsterseniz çocuklarınız için bu şekilde pişirip, hamburger ekmeğinin arasına koyup yedirebilirsiniz.
Afiyet olsun efendim :)
aslında haftada bir tüketmeliyiz....bu güzel paylaşımlarla birbirmizi teşvik ediyoruz ne güzel...ellerinize sağlık
YanıtlaSilAmasra`da somon o kadar ucuzduki ertesi günde alasim vardi,ama ev sahibi evde balik kizartilmasini istemiyormus,aldigim somonuda bize izgara yapip verdiler!Evde koku olmasin diye(halbuki kendime tuttugum ev) Ben cok seviyorum hem oldukca faydali cocuklara,hic bu sekilde yapmamistim,denicem tarifinizi,tesekkürler elinize saglik...
YanıtlaSilbalık vazgeçilmez!
YanıtlaSilellerine sağlık olsun..Tam sonbahara da uygun.
Çok nefis olmuş balığı çok sık tüketmeli ama evde yapınca kokuyor diye biraz çekiniyorum ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilGizem Hanım cım ;
YanıtlaSilNefis bir görüntü...
Balık sezonu da acıldı taze taze balıklar sofralara dahil olacak..
Somon her ne kadar tazsın balık olarak algılansa da farklı baharat ve soslarla lezzetine doyum olmaz..
Ellerine sağlık bereketi ile..
Sevgiler...
omegasını yediğim çok severim somonu ellerine sağlık canım bu şekilde kesinlikle deneyeceğim..
YanıtlaSilellerin dert görmeye canımcım..
Kesinlikle denemeliyim bunu harika gorunuyor gizem eline kouna saglik..
YanıtlaSilSUNUM GÜZEL
YanıtlaSilEMİNİM LEZZETİDE GÜZEL
NİHAYETİNDE SENİN GİBİ HAMARAT BİR BAYAN YAPMIŞ
ELLERİNE SAĞLIK CANIM
ALLAHA EMANET OL
off canım çekti bende yapacağım:)))
YanıtlaSilellerine sağlık
Kuzum özlemiştim balığı. Somonu da pek severim. Yarın bende yapayım bari:)) Ellerine sağlık Sevgilerimle.
YanıtlaSilhafta sonu bunu muhakkak Berke'ye yapmalıyım
YanıtlaSilhafta sonu bunu Berke'ye muhakkak yapmalıyım
YanıtlaSilcanım ellerine saglık.sayfanı bugun kesfettım..ekledim.takıpcınım.bende sayfama beklerım.sevgılerımı bırakıyorum...
YanıtlaSil