6 Kasım 2013 Çarşamba

Tavuklu Mantar Çorbası




 "Allah'ım.. Gönlümden geçeni hakkımda hayırlı eyle, hakkımda hayırlı olanı gönlüme razı eyle"...(Hz.Ali ra)
Amiiiin!.....

Eskilerden bir tarif...
Hem fotoğrafını beğenmemiştim ve kaç zamandır mantar çorbası yaptığımda çekip yenisini koyayım diyordum hem de tarifte ufak tefek değişiklikler olunca, tekrardan fotoğraflayıp, düzenleyip yayınlamaya karar verdim :)

Mantarla arası pek barışık biri değilimdir ne yazık ki. Ama Rabbim'in yarattığı her türlü nimetten faydalanmak istediğim için, bir şekilde yemeye çalışıyorum. 
Mantarı da en iyi tüketebildiğim hali, minti minti doğranmış, ağıza pek gelmeyen şekliyledir.
Bunun için, mantar çorbası bayılarak içtiğim çorbalardan biridir. 
Eğer sizde ya da ailenizde tercih edilmeyen bir sebze varsa, bu usulle yapabilirsiniz.

Malzemeler:

  •  200 gr. tavuk göğüsü (1 adet göğüs fileto)
  •  300 gr. mantar
  •  2 su bardağı süt
  •  2 Türk kahvesi fincanı un
  •  1.5 litre su
  •  1 yemek tereyağ
  •  3 yemek kaşığı sıvıyağ
  •  Karabiber
  •  Tuz

1-) Mantarları ve tavuk göğüslerini minik minik doğruyoruz.
2-) Tereyağ ve sıvıyağ koyduğumuz tenceremizde doğradığımız tavuklarımızı kavuruyoruz. Suyunu salıp, çekmesine yakın, mantarlarımızı ilave ediyoruz. Ve kavurmaya devam ediyoruz. Karabiberini atıyoruz. Yaklaşık 1 buçuk litre suyumuzu ilave ediyoruz.
3-) Bir kapta, unumuzu ve sütümüzü bir çırpıcı yardımıyla çırparak iyice topak kalmayacak şekilde eritiyoruz. Çorbamızın suyundan, sütlü karışıma 3-4 kepçeyi yavaş yavaş karıştırarak döküyoruz. Bunu yapmamızın nedeni, çorbamızın kesilmemesi içindir.
4-) Sonra yavaşça ısıttığımız bu karışımı çorbamıza döküyoruz. Kaynayınca tuzumuzu atıyoruz. 15-20 dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.

 
Afiyet şifa olsun efendim..

8 yorum:

  1. Ben bu çorbayı çok severim ama bir türlü tutturamıyorum.Çok güzel tarif vermişsiniz.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ben de tavuksuz yapıyorum, tavuklusunu da yapayım..Ellerine sağlık gülüm...nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  3. bu tarifini instagramda gördükten sonra dışarı çıkıp mantar aldım, yarın bi mantar yemeyen olarak çorbayı yapacağım..umarım kıvamını tadını tutturabilirim..

    YanıtlaSil
  4. Oh ellerine sağlık canım. Afiyet olsun..Şifa olsun..Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. Canımmmm canımmm Gisimmmmm ellerine sağlık tatlım tavuk severim mantar ne sevdiğimi anladım ne sevmediğimi:)Ama bu çorban çok güzel görünüyor canımmm afiyetler olsun öpüyorummmm sevgilerimi bıraktım birtanemmm.

    YanıtlaSil
  6. şifa bu çorba şifaaaa :)
    ellerine sağlık tatlımmm :))

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar. Yemek bloğunuz mu var, bloğunuzun ziyaretçisi yetersiz mi, istediğiniz ziyaretçiye ulaşamıyormusunuz? İşte size fırsat: 10 adet yemek bloğu bir araya gelin, Bu 10 kişilik ekip için hazırlayacağımız takipçili facebook yemek sayfasında bu 10 kişiye paylaşım yetkisi verelim, tariflerinizi paylaşın, bloglarınızı duymayan kalmasın. Sayfalarınız 10.000 takipçi ile açılacaktır. Büyük yemek sayfalarımızda sayfanızın reklamı yapılarak bu kadar takipçi kazandırılmaktadır. Tüm duyurularımızı kaçırmamak için sayfamızı beğenin: https://www.facebook.com/pages/Yemek-Blogları-Topluluğu/328516153908154 facebook profilim: https://www.facebook.com/coknefisyemektarifleri örnek büyük sayfamdan 1 tanesi ve paylaşımda bulunan blogları buradan görebilirsiniz: https://www.facebook.com/ymk.tariflerim burada birçok blog yazarı tarif paylaşarak ziyaretçi kazanıyor. siz de bu sayfa gibi ama 10.000 kişilik bir sayfada tariflerinizi paylaşmak isterseniz 10 kişi bulmalı ve face profilimden bana mesaj göndermelisiniz

    YanıtlaSil
  8. her zaman ki gibi nefis leziz ve hoş sunum harikasın ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil

Hakaret ve benzeri kalp incitici sözler olmadığı müddetçe, yorumlarınızın benim için çok özel ve değerli olduğunu belirtmek isterim.
Her türlü soru ve önerilerinizi yanıtlamak ise benim için ayrı bir keyif.
Sevgi ve baki muhabbetle...

Ne Aramıştınız?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

... GiSi ... © 2014-İLKBAHAR - "GiSi Tasarım" sitesinde yayınlanan ürünlerin, fotoğrafların ve yazıların tüm hakkı saklıdır. İzinsiz ve de kaynak gösterilmeden kullanılmaması önemle rica olunur. Emeğe saygı çerçevesinde, bu ufak ricamı göz önünde bulundururmanızı istiyor, sitede keyifli vakit geçirmenizi diliyorum. Sevgi ve muhabbetle...

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya