Selamların en güzeli ile....
Canım bloğum..
Sana karşı çok mahcubum.
Senin yerin gerçekten şu yüreğimde bambaşka, çok özel..
Ama son zamanlardaki yoğunluklar, sağlık nedenleri, koşturmacalar derken, iyice kolaycılığa da alışmışken instagram ve diğer sosyal medya hesapları yüzünden, çok fena ihmal ettim seni :(
Yerin gerçekten bambaşka..
Bundan sonra en kötü ihtimal, haftada iki yayın paylaşmak istiyorum.
Söz vermek istemiyorum tutamazsam diye ama inşAllah eski düzenime kavuşmak istiyorum...
******************************
Rosto köfte..
Küçüklüğümden beri, patates püresi deyince aklıma rosto köftenin, rosto köfte deyince de patates püresinin geldiği, benim için ayrılmaz ikili olan yemeklerden biridir :)
Bu hafta sonu, Kanada'dan gelen amcamları ve dedemleri misafir edince yapıldı bu muhteşem ikili ve bende hemen fırsat bilip fotoğrafladım.
Evet çok zor oluyor misafir geleceği gün yemek fotoğraflamak ama daha fazla kaçırmak istemedim bu güzel lezzeti.
Ölçüler, 10 kişiliktir.
Siz duruma göre artırıp, azaltabilirsiniz.
Malzemeler:
Köfte İçin:
- 1200 gr. orta yağlı dana kıyma
- 1 orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı ekmek içi (galeta unu)
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Karabiber
- Bir çimdik şeker
- Yarım çay bardağından fazla sıvıyağ
- Su (miktarı, köftelerin üzerini 1 parmak geçmeyecek kadar olacak)
- 2 adet büyük havuç ya da bezelye ya da haşlanmış yumurta
***Köftemizin tüm malzemelerini yoğurup, bir gece önceden dolapta bekletirsek, lezzeti çok daha iyi oturmuş olur.
1-) Havuçları soyuyorum ve çatal batacak fakat dağılmayacak kıvamda olana kadar haşlıyourz
2-) Bir tavaya sıvıyağ koyup, salçayı koyuyoruz, suyla açıyoruz salçayı. Karabiber ve şekeri koyup, rostonun sosunu hazırlıyoruz.
3-) Bir gece önceden dolapta bekleyip dinlenen köftemizi ilk önce bir kaç dakika tekrardan bir yoğuruyoruz. Tepisimize sığması için ikiye bölüyoruz köftemizi. İlk parçayı tezgaha elimizle bastırarak dikdörtgen şeklinde açıyoruz.
4-) Haşladığımız havucu, uzunlamasına koyup, rulo yapıyoruz.
5-) Elimizde iyice sıkıştırıp, rulomuzu sağlamlaştırıyoruz.
6-) Ruloları tepsiye koyup, üzerlerine sosu gezdiriyoruz. 220 derece fırında, üzerine folyo kapatarak pişiriyoruz.
***İsterseniz benim gibi patates püresi ile, isterseniz bulgur ya da pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Gizemcim;
YanıtlaSilharika görünüyor, ellerine sağlık. Resimler konuşuyor resmen.
Ayrıca siparişlerim elime ulaştı. Çok beğendim çok teşekkür ediyorum.
Sevgilerimle;
Aycan Dede Bülbül
Sevgili Gizem ellerine sağlık bu kadar yoğunsun ama mutfağını ihmal etmiyorsun. Bereketi bol olsun afiyet olsun..
YanıtlaSil