Selamların en güzelini gönderiyorum tanıdığım tanımadığım tüm güzel yüreklere...
Blogumun boynunu bükük bırakmamak için, dişimi tırnağıma kattım tabir-i caiz ise :)
Bunca yoğunluk arasında hep aklım ilk göz ağrımda.
Maalesef eskisi gibi hasbihal edemiyorum sizlerle, yorumlarınıza cevap yazamıyorum ama gerçekten buranın yeri bambaşka bende.
Bir gün sırf bloğuma vakit ayırıp, buradaki ilk yayınımdan itibaren okumak istiyorum.
Maalesef daha fazla oyalanmadan, tarife geçmek istiyorum.
Misafirleriniz için farklı bir tarif diye başlayacağım elbette ki cümleye :)
Belki bilenleriniz vardır ama ben bu tarif, bir çok tarifte olduğu gibi canım anneme ait.
O da seneler evvel gazetede görmüş ve kendince değişiklikler yapmış ve bu nefis tarif ortaya çıkmış.
İç köftesi gerçekten farklı, adı gibi sürpriz.
Normalde ıspanaklı yapılıyor ama bu şekilde de mutlaka denemenizi tavsiye eder, malzemeleri vermekle başlayabilirim tarife :)
Malzemeler:
- 10 adet tavuk göğüs fileto (biftek)
- 300 gr. tavuk kıyması
- 1 büyük kuru soğan
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 100 gr. iri çekilmiş ceviz
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı galeta unu (bayat ekmek)
- 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biberi
- Tuz
Sosu İçin:
- 1 yemek kaşığı salça
- Su (Yaklaşık 2 su bardağı kadar)
- Karabiber
- Tuz
- Sıvıyağ
1-) Soğanı robotta çekip ya da rendeleyip, tereyağı koyduğumuz tavada kavuruyoruz.
2-) Tavuk kıymasını isterseniz evinizde tavuk etini robotta çekerek ya da kasabınızdan çektirerek elde edebilirsiniz. Portakal kabuğunu, rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz. Kavrulmuş soğan ve tüm malzemeyi bir kaba alıp, harcımızı iyice yoğuruyoruz. 1 saat kadar harcımızı dolapta bekletiyoruz.
3-) Tavuk biftekleri (filetoları) kasabınızda tavuk sarmalık dövdürmenizi tavsiye ederim ya da evde kendiniz dövebilirsiniz. Tavuk köftesinden 1.5 yemek kaşığı kadar alıp, köfte şekli verip, tavuk filetomuzun başına koyuyoruz.
4-) Rulo yapıyoruz.
5-) Ruloların açılmaması için, kürdanla tutturup sabitliyoruz. Tepsiye diziyoruz.
6-) Tavukların üzerine tek tek sıvıyağ gezdiriyoruz. Bir kapta salçalı sosumuzu hazırlıyoruz. Tavukların üzerine gezdiriyoruz. Tepsinin ağzını folyo ile kapatıp, 220-230 dereceye ayarladığımız fırında 1 saat kadar pişiriyoruz. (Fırından fırına göre ve tavuğun cinsine göre farklılık göstereceği için, kesin bir zaman veremiyorum. Pişip pişmediğini çatal yardımıyla kontrol edin mutlaka)
*** Biz iç pilav ile servis ettik ama siz dileğiniz şekilde servis edebilirsiniz
Afiyet olsun efendim :)
Enfes görünüyor gerçekten.. Ellerinize sağlık.. En kısa zamanda denenmeli.. :)
YanıtlaSilsüpermiş :)
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor. En kısa zamanda deneyeceğim. Teşekkür ederim.Bende bloguma beklerim. Üzerinde çalışıyorum hala :)
YanıtlaSilhttp://icimdenngeldi.blogspot.com/ :) :) beklerim.
MUTLU YILLAR :)
süper bir sunum, ellerinize sağlık, sevgiler
YanıtlaSilTavuğun her hali benim için pek sürpriz olmasa da bu sunuma bayıldım. Ellerinize sağlık. Mutlu seneler..
YanıtlaSilwuu ne afili yemek ama :)
YanıtlaSilellerine sağlık tatlişkomm :)
öperimm..
afiyetle..
iste bu tam benlikkkk ! ohff ohff bittim buna ellerine saglik bebegim muthis olmus zaten sen herseyi cok guzel yapiosun senide bloguma beklerim canim
YanıtlaSil