21 Mayıs 2014 Çarşamba

Fırında Patlıcan Oturtma


Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
"Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor." (İbrahim,42)

Günlerdir hepimizin yüreğine çöken hüzünden mütevellit, hiç bir şey koyasım gelmedi bloga.
Birilerinin fani çıkarları, hevaları yüründen yüzlerce can , yine ve yine soldu gitti...
Bu da unutulacak, bu da geçecek elbet ve yine olan sadece masumlara olacak..
Rabbim görünür görünmez tüm şerlerden, afetlerden, afet dolu sistemlerden, oyunlardan bizi korusun, muhafaza etsin İnşaAllah.

Ölen tüm işçilere Rabbimden Rahmet diliyor, ailelerine yakınlarına ve yüreği gerçekten sızlayanlara sabır vermesi için dua ediyorum.

                                                     *******************************

Yaz geliyor ve patlıcanlı yemekler sofralarda yer buluyor diyeceğim lakin maalesef artık öyle bir zamanda yaşıyoruz ki. her yiyeceği dört mevsim bulabiliyoruz :(
Biz yine de mevsiminde alıp yemeye çalışalım.

Patates, en sevdiğim sebzedir güya ama patlıcanlı her tarife ayrı bir vurgunumdur.
Közlenmişi, kızartılmışı, yemeği vs..
Bugün ki tarif, tabiki de her patlıcan severin asla hayır diyemeyeceği bir lezzet.
Buyrunuz tarif;

Malzemeler:

♥ 4 adet orya boy Patlıcan
♥ 3-4 adet yeşil biber (en son üzerine koymak için)
♥  2 su bardağı sıvıyağ (Patlıcanları kızartmak içi)

Kıymalı Harç için:
♥ 300 gr kıyma
♥ 1 adet orta boy soğan
♥  2 adet yeşil biber
♥ 1 adet kırmızı biber
♥ 1 diş sarımsak
♥ 1 yemek kaşığı tereyağı
♥ 3 yemek kaşığı sıvıyağ
♥ 1 yemek kaşığı domates salçası
♥ 1 tatlı kaşığı biber salçası
♥ Çeyrek demet ince kıyılmış maydanoz
♥ 1 çay kaşığı şeker
♥ Karabiber
♥ Tuz

1-) Kıymalı harç için; yağ koyduğumuz tavada ilk önce kıymayı kavuruyoruz. Daha sonra ince doğranmış soğanı, koyup kavuruyoruz. Biberleri de aynı şekilde ince ince doğrayıp ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Salçayı, karabiberi, tuzu, şekeri, sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz. 1 çay bardağı kadar su koyup pişmeye bırakıyoruz. Altını kapatmaya yakın, doğradığımız maydanozu ekliyoruz.
2-) Patlıcanları alaca soyup, yuvarlak olarak dilimliyoruz. Tuzlu suda yarım saat bekletip, daha sonra patlıcanları havlu kağıt ile kuruluyoruz. Yayvan bir tencereye sıvıyağı koyup kızdırıyoruz. Patlıcanları önlü arkalı hafif şekilde kızartıyoruz.
3-) Fırın tepsisinin en altına patlıcanları diziyoruz. Üzerine kıymalı harcı yayıyoruz.
4-) En üstüne de yeşil biberleri koyup fırına veriyoruz. 200 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz.


 ♥ Afiyet Olsun ♥

1 yorum:

Hakaret ve benzeri kalp incitici sözler olmadığı müddetçe, yorumlarınızın benim için çok özel ve değerli olduğunu belirtmek isterim.
Her türlü soru ve önerilerinizi yanıtlamak ise benim için ayrı bir keyif.
Sevgi ve baki muhabbetle...

Ne Aramıştınız?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

... GiSi ... © 2014-İLKBAHAR - "GiSi Tasarım" sitesinde yayınlanan ürünlerin, fotoğrafların ve yazıların tüm hakkı saklıdır. İzinsiz ve de kaynak gösterilmeden kullanılmaması önemle rica olunur. Emeğe saygı çerçevesinde, bu ufak ricamı göz önünde bulundururmanızı istiyor, sitede keyifli vakit geçirmenizi diliyorum. Sevgi ve muhabbetle...

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya