15 Mayıs 2016 Pazar

PASKALYA ÇÖREĞİ


Selâmların en güzeli ile " Esselâmu Aleykum".
Benim gibi pastanelerdeki o miss gibi mahlep kokan ay çöreğinin hastasıysanız, Allahın izniyle pastanelerdekilerden daha lezzetli bir ay çöreği tarifi ile geldim bugün :)
 

Bu hafta davetli olduğum yere giderken yapıp götürdüm.
Dilimlemeyi orada yaptığımız için dilimlenmiş fotoğrafını çekemedim ne yazık ki.
Bir de aceleye geldiği için çok fazla mayalamak icin bekleyemedim ama ona rağmen kocaman oldular elhamdulillah :)

Şeker miktarını dilerseniz biraz daha artırabilirsiniz ama yiyenler beğendiklerini söylediler. 

 

MALZEMELER: (8 adet)

 
1 buçuk su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 yumurtanın akı
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
1 silme yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket instant maya ya da 1 yemek kaşığı kuru maya
Aldığı kadar un
 

Üzeri İçin:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
 

Üstüne Serpmek İçin:
Kırılmış fındık ya da file badem

Ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurdan 24 eşit beze yapıyoruz.
3 tane bezeyi orta kalınlıkta rulo yapıyoruz ve fotoğraftaki gibi saç örgüsü şeklinde örüyoruz.
Tüm bezeleri bu şekilde 3'erli rulo yapıp örüyoruz.
Tepsiye dizip ortalama 1 saat mayalanmasi için bekletiyoruz.
Ben genelde çalışmayan fırına koyup hamuru her zaman orada mayalandırıyorum.

Yumurta sarısı, pekmez ve sıvıyağı bir kasede karıştırıyoruz.
Mayalanan çöreklerin üzerine sürün.
En üstüne de fındık ya da badem serpin.
180 derecede ısıttığınız fırında üzeri kizarana kadar pişirin.
Fırından çıkıp ılıyınca, 1 parmak genişliğinde dilimleyip servis edin.


Afiyet olsun ♥

3 yorum:

  1. Merhabalar paskalya çöreği yaptım çok lezzetli oldu tariflerini şaşmıyor çok teşekkür ederim sevgiler ayşe

    YanıtlayınSil
  2. Merhabalar paskalya çöreği yaptım çok lezzetli oldu tariflerini şaşmıyor çok teşekkür ederim sevgiler ayşe

    YanıtlayınSil
  3. We aleykumselam we rahmetullah

    Sanıyorum diğer sosyal hesaplar çıkınca bloglar garip kalmış, Gizemcim bir hayli ara vermişsin buraya sağlık olsun.

    Tarif çok güzel ama bu ismi sevmiyorum isminden dolayı hiç yapmayı da düşünmedim bugüne kadar. Zaten eskisi gibi bende bu tür tarifler fazla yapmıyorum, düşünürsem güzel tarifin yanıbaşımda inşaAllah :)

    Allah'a emanetsin canım benim, en kalbi muhabbetlerimle...

    YanıtlayınSil

Hakaret ve benzeri kalp incitici sözler olmadığı müddetçe, yorumlarınızın benim için çok özel ve değerli olduğunu belirtmek isterim.
Her türlü soru ve önerilerinizi yanıtlamak ise benim için ayrı bir keyif.
Sevgi ve baki muhabbetle...

Ne Aramıştınız?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

... GiSi ... © 2014-İLKBAHAR - "GiSi Tasarım" sitesinde yayınlanan ürünlerin, fotoğrafların ve yazıların tüm hakkı saklıdır. İzinsiz ve de kaynak gösterilmeden kullanılmaması önemle rica olunur. Emeğe saygı çerçevesinde, bu ufak ricamı göz önünde bulundururmanızı istiyor, sitede keyifli vakit geçirmenizi diliyorum. Sevgi ve muhabbetle...

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya