22 Temmuz 2013 Pazartesi

Düğün Çorbası


Huzurla, güzelliklerle ve hayırla dolu bir hafta diliyorum herkese...

Yazın çorba mı içilir diyenlerdensiniz?
İnanın benim için yaz kış fark etmez, kahvaltı hariç her an çorba içebilecek potansiyeli taşıyorum :)
Ki bir de mübarek Ramazandayız ki, iftar sofralarımızın olmazsa olmazlarındandır kendisi.
Rabbim eksikliğini göstermesin, olmayan herkese bu nimetlerden faydalanmayı nasip etsin İnşaAllah.Amin...

Çorba seviyorum dedim ya, her yaptığım çorbadan sonra, "en sevdiğim çorba, bu çorba" diyorum.
Sonra fark ediyorum ki, ben bir çok çorbayı çok seviyorum :)
Düğün çorbası da bunlardan biri işte.
Her ne kadar fotoğrafı içime sinmeyen tariflerden biri olsa da, fotoğrafını beğenmedim diye arşivde bir süre daha beklemesine gönlüm razı gelmedi yine :)
İşte hem besleyici hem de çok lezzetli düğün çorbasının tarifi...

Ölçüleriyle oynamadan yaptığınızda, kıvamı tam tutan bir tarif (İnşaAllah)...

Malzemeler:
  • 300 gr. kırmızı et (Haşlamak için 1 adet soğan ve 2 adet defne yaprağı)
  • 5 su bardağı et suyu
  • 1.5 litre su (Eti haşlamak için değil, çorbanın kendi suyu için)
  • Tuz
Terbiyesi İçin:
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Karabiber
Üzerinin Sosu İçin:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1-) Soğan ve defne yaprağı koyduğumuz tencerede etimizi pişene kadar haşlıyoruz.
2-) Haşlanan etimizin suyunu süzüyoruz.
3-) Terbiye için olan tüm malzemeleri bir kapta çırpıcı ile iyice pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz.
4-) Haşlanan eti ufak ufak didiyoruz.

5-) Süzdüğümüz et suyundan 5 su bardağı kadarını ve 1 buçuk litre suyu ocağa koyup kaynatıyoruz. Diddiğimiz etleri ilave ediyoruz.
6-) Hazırladığımız terbiyeye kaynayan çorbadan 3-4 kepçe koyuyoruz ve terbiyenin ısısını böylelikle artırmış oluyorz ki çorbaya ilave ettiğimizde kesilmesin diye. Daha sonra çorbaya ilave edip bir yandan da çorbayı karıştırıyoruz. Kaynayınca tuzunu atıyoruz. 15-20 dakika kaynadıktan sonra altını kapatıp servis ediyoruz. Üzerine kırmızı biberli sostan döküyoruz.


Afiyet olsun efendim...


8 yorum:

  1. Cooook severim baliiiiiiiiiim
    yazim kisim olmaz benimde corba söz konusu olunca
    ellerin dert görmesin dua ile can

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık gizemcim...çok güzel gözüküyor..ben de çok severim çorbaları...normalde pek yemek yediğim söylenemez ama canım çorba istedi mi hiç üşenmeden hemen yaparım...sonra da tek başıma bitiririm :) :) :)

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bayramların ve kalabalık sofralarımızın çorbasıdır ama bir tek benim pek aram yoktur bu leziz çorbayla :)

    Ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. yaz olsun kış olsun çorbasız olurmu hiç? tabiikide olmaz..
    hep yapayım diyipte yapmadığım bir çorba :( ellerine sağlık tatlımm :)
    öpüyorum..

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık bu çorbayı bende çok

    YanıtlaSil
  7. CANIM NORMALDE BENDE ÇORBAYI ARAMAM AMA
    MUBAREK AYDA EN İYİ GİDEN ŞEY ÇORBA OLUYOR
    E BU ÇORBADA HEM YEMEK HEM ÇORBA TEK BAŞINA ÖMRE BEDEL
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM

    YanıtlaSil
  8. Allahım ben bu çorbayı nasıl görmemişiiimm:) bayılırım bu çorbaya bu tarifle yapayım Nİşallah..Ankar'da havalar serin şimdi;)
    hem zaten ben de yaz-kış çorba severim :)
    Ellerine emeğine sağlık tatlım..

    YanıtlaSil

Hakaret ve benzeri kalp incitici sözler olmadığı müddetçe, yorumlarınızın benim için çok özel ve değerli olduğunu belirtmek isterim.
Her türlü soru ve önerilerinizi yanıtlamak ise benim için ayrı bir keyif.
Sevgi ve baki muhabbetle...

Ne Aramıştınız?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

... GiSi ... © 2014-İLKBAHAR - "GiSi Tasarım" sitesinde yayınlanan ürünlerin, fotoğrafların ve yazıların tüm hakkı saklıdır. İzinsiz ve de kaynak gösterilmeden kullanılmaması önemle rica olunur. Emeğe saygı çerçevesinde, bu ufak ricamı göz önünde bulundururmanızı istiyor, sitede keyifli vakit geçirmenizi diliyorum. Sevgi ve muhabbetle...

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya