"İşte onlar, Allah’ın; kalplerini, kulaklarını ve gözlerini mühürlediği kimselerdir. İşte onlar gafillerin ta kendileridir." (Nahl suresi,108)
... :((
Belki hatırlayanlarınız vardır, daha önceki postlardan birinde bahsetmiştim, dedemlerin köydeki evinin bahçesinden bolca pancar yaprağı toplamıştık.
Bir kısmını o gün pişirdik, geri kalanını da kendi suyuyla kavurup buzluğa kaldırdık.
İşte o buzluğa kalkan poşetler, böyle enfes yemekler oluyor çok şükür...
En sevdiğim hallerinden biri böreği, bir diğeri de bu şekilde kavrulması.
Denemeyeniniz varsa, mutlaka tavsiye ederim.
Eğer pancar yaprağı bulamayız derseniz, aynı şekilde ıspanakla ya da pazıyla da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 kilo pancar yaprağı
- 1 adet küçük kuru soğan
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay kaşığı şeker
- Karabiber
- Tuz
2 ve 3-) Yumurtaları kırıyoruz ve hafifçe karıştırdıktan hemen sonra pancarları ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulunca altını kapatıyoruz.
Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis ediyoruz.
Afiyet olsun efendim...
ÇOK LEZZETLİ GÖZÜKÜYOR
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM
ALLAH EMANET OL
nefis görünüyor. ellerine sağlık
YanıtlaSilselamlar canım
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar
pancar yaprağının bu şekilde kullanıldığını ilk kez görüyorum
eminim güzel olmuştur severim böyle tatları
bu arada önlükler de eklemişiz listeye
emeğine sağlık
görüşmek üzere kal sağlıcakla...
Tatlım birde onu saç böreği çok yaparlar.. Yada yufka böreği. Dene istersen.. Ellerine sağlık.. Sevgilerimle.
YanıtlaSilÇok güzel olmuş, sunum da çok güzel, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık canım.. pancar yaprağını bizdede değerlendirirler hep :)
YanıtlaSildeğişik bir tat olsa gerek ben hiç tatmadım:)
ellerine sağlık canım :)
süper olmuş pancar kavurma tarifiniz elinize sağlık
YanıtlaSil