25 Temmuz 2013 Perşembe

Yumurtalı Pancar Yaprağı Kavurması


"İşte onlar, Allah’ın; kalplerini, kulaklarını ve gözlerini mühürlediği kimselerdir. İşte onlar gafillerin ta kendileridir." (Nahl suresi,108)
... :((

Belki hatırlayanlarınız vardır, daha önceki postlardan birinde bahsetmiştim, dedemlerin köydeki evinin bahçesinden bolca pancar yaprağı toplamıştık.
Bir kısmını o gün pişirdik, geri kalanını da kendi suyuyla kavurup buzluğa kaldırdık.
İşte o buzluğa kalkan poşetler, böyle enfes yemekler oluyor çok şükür...

En sevdiğim hallerinden biri böreği, bir diğeri de bu şekilde kavrulması.
Denemeyeniniz varsa, mutlaka tavsiye ederim.
Eğer pancar yaprağı bulamayız derseniz, aynı şekilde ıspanakla ya da pazıyla da yapabilirsiniz.

Malzemeler:
  • 1 kilo pancar yaprağı
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • Karabiber
  • Tuz
1-) Pancarları 2 parmak kalınlığında doğruyoruz ve tencerede su ve yağ koymadan kendi suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz (Bu aşamayı fotoğraflamayı unutmuşum) Tereyağı koyduğumuz tavada ilk önce soğanları kavuruyoruz. Ardından salçasını, karabiberini ve şekeri koyup kavurmaya devam ediyoruz.
2 ve 3-) Yumurtaları kırıyoruz ve hafifçe karıştırdıktan hemen sonra pancarları ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulunca altını kapatıyoruz.

Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis ediyoruz.

Afiyet olsun efendim...

7 yorum:

  1. ÇOK LEZZETLİ GÖZÜKÜYOR
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM
    ALLAH EMANET OL

    YanıtlaSil
  2. nefis görünüyor. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. selamlar canım
    hayırlı ramazanlar
    pancar yaprağının bu şekilde kullanıldığını ilk kez görüyorum
    eminim güzel olmuştur severim böyle tatları
    bu arada önlükler de eklemişiz listeye
    emeğine sağlık
    görüşmek üzere kal sağlıcakla...

    YanıtlaSil
  4. Tatlım birde onu saç böreği çok yaparlar.. Yada yufka böreği. Dene istersen.. Ellerine sağlık.. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş, sunum da çok güzel, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım.. pancar yaprağını bizdede değerlendirirler hep :)
    değişik bir tat olsa gerek ben hiç tatmadım:)
    ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  7. süper olmuş pancar kavurma tarifiniz elinize sağlık

    YanıtlaSil

Hakaret ve benzeri kalp incitici sözler olmadığı müddetçe, yorumlarınızın benim için çok özel ve değerli olduğunu belirtmek isterim.
Her türlü soru ve önerilerinizi yanıtlamak ise benim için ayrı bir keyif.
Sevgi ve baki muhabbetle...

Ne Aramıştınız?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

... GiSi ... © 2014-İLKBAHAR - "GiSi Tasarım" sitesinde yayınlanan ürünlerin, fotoğrafların ve yazıların tüm hakkı saklıdır. İzinsiz ve de kaynak gösterilmeden kullanılmaması önemle rica olunur. Emeğe saygı çerçevesinde, bu ufak ricamı göz önünde bulundururmanızı istiyor, sitede keyifli vakit geçirmenizi diliyorum. Sevgi ve muhabbetle...

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya