20 Ekim 2012 Cumartesi

Fırında palamut buğulama


Hayırlı sabahlar olsun hepimize.

Madem bu aralar palamut bolluğu var, hem fiyatı da çok uygun. 
Ee o zaman palamut pişirip yemezsek bize küser :) 
Hani küçükken annelerimiz derdi ya “bunu yemezsen arkandan ağlar, sana küser”, işte o misal… Ama pedagoglar, bu ve benzeri söylemlerle çocuklara asla bu şekilde yemek yedirilmemesi gerektiğini söylüyorlar. 
Şimdi bu nereden çıktı derseniz, aklıma geldi, bende aklıma geleni sizlerden esirgemedim :)


NOT: Hepimizde bayram hazırlıkları için bir telaş var. Bunlardan biri de, gelecek misafirlere sunmak için hangi tatlıyı yapsam telaşı. Fikir olması amaçlı, bundan sonraki postlarda, farklı ama bir o kadar lezzetli ve pratik bayram tatlısı paylaşacağım. İlgilenenlere duyurulur efendim :)


Malzemeler:
  •  2 adet orta boy palamut (dilimlenmiş olacak)
  •  1 tatlı kaşığı tereyağ
  •  1 adet dilimlenmiş domates
  •  1 adet kabuğu soyulup dilimlenmiş limon
  •  1 aet dilimlenmiş kusu soğan
  •  3-4 adet defne yaprağı
  •  1.5 çay kaşığı tane karabiber ya da 1 çay kaşığı karabiber
  •  Tuz

Dilimlenmiş palamutlarımızın her tarafını tuzluyoruz. Daha sonra pişirme tepsimize dizip, bir fırça yardımıyla, erittiğimiz tereyağından sürüyoruz(lezzet vermesi için). 

Dilimlediğimiz malzemelerimizi, balıklarımızın üzerine diziyoruz ve 185 dereye ayarladığımız fırında pişiriyoruz.


Afiyet olsun... 

12 yorum:

  1. mımmm..Nefis bende genelde buğlama yapıyorum balıkları..hem sağlıklı ,hemde çok lezzetli oluyor..ellerine sağlık..nefis görünüyor..ama ne yazıkki burda palamut yok..artık başka balıklarla yapacağız..

    YanıtlaSil
  2. Ben de aldırdım palamut bolca:)
    Ne yapsam nasıl pişirsem diye düşünmekteydim ,bu şekilde yapabilirim yuppi :)
    Balık ve roka varsa hayat bana güzeldir,o gün bayramdır düğündür bana:)
    Ellerine sağlık canım,şifa olsun inşAllah..
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  3. Nefis palamut bol bu aralar yapmalı ellerine sağlık canım sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Nursen hanım;
    Eğer palamut yoksa, bu usulle bir çok balığı yapabilirsiniz.
    Sevgiler.


    Zelişcim;
    Şimdiden afiyet şifa olsun tatlısı.
    Muhabbetle.


    Mis kokulu lezzetler;
    Aynen öyle, palamut bolluğu varken, bolca yapmak lazım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar, muhteşem olmuş çok da güzel görünüyor.Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  6. Canım benim palamut en sevdiğim balıklardandır:)))Ellerine sağlık nefis olmuş.Ben bayramda nasipse kekli baklava yapıcam:)))Sımsıcak sevgilerimle...Tat
    lını bekliyorum:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kekli baklva mııı?
      Ama ben bunu şimdi çok merak ettim gerçekten ablacım.
      Merakla bekliyorum o zaman tarifini.

      Sevgi ve muhabbetlerimle..

      Sil
    2. Canım benim daha önce yayınlamıştım şiddetle tavsiye ederim:)))Linki veriyorum sevgiler...
      http://deryayla.blogspot.com/2009/09/iftar-bereketi-etkinligi3kekli-baklava.html

      Sil
  7. Aaa buzluktaki palamutlarla yarın bunu yapabilirim ne kadar lezzetli gözüküyor ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum.
      O zaman, afiyet olsun dileklerimi ileteyim şimdiden:)

      Sil
  8. Haklısın bu sene hem bol hem ucuz palamut.
    Bolca yemeli..
    Ellerine sağlık canım..
    Çok severim.

    YanıtlaSil

Hakaret ve benzeri kalp incitici sözler olmadığı müddetçe, yorumlarınızın benim için çok özel ve değerli olduğunu belirtmek isterim.
Her türlü soru ve önerilerinizi yanıtlamak ise benim için ayrı bir keyif.
Sevgi ve baki muhabbetle...

Ne Aramıştınız?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

... GiSi ... © 2014-İLKBAHAR - "GiSi Tasarım" sitesinde yayınlanan ürünlerin, fotoğrafların ve yazıların tüm hakkı saklıdır. İzinsiz ve de kaynak gösterilmeden kullanılmaması önemle rica olunur. Emeğe saygı çerçevesinde, bu ufak ricamı göz önünde bulundururmanızı istiyor, sitede keyifli vakit geçirmenizi diliyorum. Sevgi ve muhabbetle...

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya