Bitlis dolması tarifinde kabakların içini oyduğumuzda, çıkan
kabak içlerini bugün başka bir tarifle değerlendireceğiz inşaAllah. Mümkün
olduğunca, hiçbir nimeti atmamaya çalışalım. İnanın bana, artık olarak
gördüğünüz malzemeler mutlaka bir başka şekilde değerlendirilebilir. Yeter ki
bu gözle bakabilelim her nimete…
Malzemeler:
- 1 kilo kabak içi ya da 3 adet orta boy kabak
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan ya da yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Yarım su bardağı kaşar
- 1.5 yemek kaşığı sıvıyağ
- Yarım paket kabartma tozu
- 3-3.5 türk kahvesi fincanı un (boza kıvamına gelene kadar)
- Karabiber, pulbiber, tuz
Havucu, rendenin en ince rende rendeliyoruz. Kabak ve yeşillikleri de robottan geçiriyoruz. Tüm mazlemeleri harmanlayıp, harcımızı hazırlıyoruz.
Tavamızı, silikon bir fırça yardımıyla yağlıyoruz. Bu işlemi, havadaki mücverler bitip, yenilerini dökmeden evvel her seferinde yapıyoruz.
1 yemek kaşığı dolusu harcımızdan koyup, önlü arkalı pişiriyoruz.
Sarmısaklı yoğurt ile servis ediyoruz...
Afiyet olsun...
Mucver mii ?? Bayilirim heleki sabah kahvaltilarinda harika bir lezzet oluyor ellerine saglik bebegimm cok guzel gorunuyor sarimsakli yogurt da ayrilmaz ikili mucverle dolmanin arkasindan yarinki kahvalti icin hemen denicem afiyet olsunn :)))
YanıtlaSilKuzum benm afiyet bal şeker şifa olsun şimdiden e mi? :)
SilÇok sağol bitanem.
Öpüyorum bir sürü...
Canım benim bu önemli uyarı için teşekkür ederim.Mücever nefis olmuş ellerine sağlık.Hayır ve bereketli Cumalar dilerim.Sımsıcak sevgilerimle.
YanıtlaSilRica ederim ablacım.
SilBenden de sana halis muhabbet ve sevgimi yolluyorum...
tanıştığıma memnun oldum.
YanıtlaSilteşekkürler canım.
ellerine sağlık.
banda beklerim.:))))
merhaba, ne güzel bir blog , mücvere de bayılırım ellerinize sağlık takipteyim bende sizi sevgiler :)
YanıtlaSilBir kase lezzet;
YanıtlaSilBende memnun oldum.
Sevgiler...
Olsada yesek suzan;
Teşekkür ediyorum güzel sözleriniz için.
Sevgiler...
mucverin herturlusune bayilirim.sabah kahvaltida bile yiyebilirim.sizinkide hep vitamin deposu hem kalori deposu olmus .ellerinize saglik.
YanıtlaSilTavayı fırçayla çok az yağlayarak yaptığım için, yağı hem çok az oluyor hemde hiç belli olmuyor inanın.
Sil