Mevsim değişimlerinde hem ruhen hem de bedenen çoğumuz bir
geçiş dönemi yaşarız. Kimimiz ne kadar dikkat etse de hastalanır, hatta
hastalığın birinden kurtulur ötekine yakalanır (bu sene benim olduğum gibi),
kimimiz de ruhsal inişler çıkışlar yaşar sebepsiz yere.
Balığın git gide bollaştığı şu dönemde bol bol tüketmemiz
gerektiği, birçok hastalığa ilaç niyetinde olduğu, bu nedenle haftada en az 1
kez tüketmemiz gerektiği söyleniyor.
‘Denizden babam çıksa yerim’…
Bu sözü temsil edenlerden değilim ne yazık ki. Yediğim balık
çeşitleri sayılıdır. Bunlardan biri de somondur. Somon her ne kadar yağlı bir
balık olsa da, inanın bu şekildeki pişirimi hem lezzetli hem beklenildiği gibi
yağlı olmuyor hem de çok pratik.
Malzemeler:
- 1 dilim Norveç somonu
- 1.5 çay kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı un
- Tuz ve karabiber
- Balığımızı ilk önce hafif karabiberliyoruz.
- Daha sonra
unumuzu tuzluyoruz ve elimizle unu karıştırıyoruz.
- Sonra balığımızı önlü arkalı
iyice una buluyoruz.
- Tereyağı koyduğumuz tavada önlü arkalı pişiriyoruz.
*** Bu pişirme yönemini, birçok balık için yapabilirsiniz...
Afiyet olsun...
Ben de senin gibi seçiciyim ve somona asla hayır diyemem:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Şifa olsun..
Teşekkürler Zelihacım.
SilMuhabbetlerimle...
Canım benim öncelikle Derya abla diye hitap etmen beni çokkk mutlu etti:)))Ben
YanıtlaSilDerya abla olmaktan büyük gurur duyuyorum.Somona gelince muhteşem görünüyor ellerine sağlık sevgiler...
Beğendiğine sevindim ablacım, çok teşekkür ediyorum içten cümlelerin için.
SilSevgilerimle...
Balığa bayılırım bu şeklide çok güzel görünüyor mutlaka deneyeceğim ellerinize sağlık.
YanıtlaSilŞimdiden afiyet olsun Damla hanım.
SilSevgiler..