Herkese kocaman bir günaydın ve de hayırlı sabahlarınız
olsun efendim :)
Ben bu tatlıyı cevizli olarak ilk yaptığımda çok güldüm
biliyor musunuz?
Ama sevinçten değil, bu sefer sinirden güldüm.
Sebep mi?
Olay aynen şöyle gerçekleşti:
Gelecek misafirlerimiz için, tatlı olarak ne yapayım diye
düşünürken, şerbetli fakat hafif bir tatlı olan lor tatlısına karar verdim. Bu
sefer bir değişiklik yapıp, hamurun içine cevizde koyayım dedim.
Ve aynen dediğim gibi yaptım. Tatlının hamurunu cevizli
şekilde hazırladım. Bir de, cevizlerin lezzeti aman daha iyi hissedilsin diye,
elimle iri parçalar halinde kırarak koydum.
Her lor tatlısında yaptığım gibi, bunu da bir güzel krema
sıkma torbama doldurdum.
Ve sıra, fırın tepsisine lor tatlısını sıkıp şekil vermeye
geldi.
Allah’ım şaka gibi.. Zorluyorum zorluyorum, bir türlü bana mısın
demiyor. Yok! Mümkün değil hamur 1cm bile çıkmıyor torbadan. Eyvah diyorum,
demek ununu mu kaçırdım ki hamurun, katılığından dolayı çıkmıyor torbadan bir
türlü falan diye kendi kendime konuşurken birden jeton düşüyor!…
Benim bir hevesle, aman ağızlarda cevizin lezzeti daha iyi
hissedilsin diye iri iri parçaladığım cevizcikler, krema sıkma torbasının
yıldızlı duyuna sıkışıp kalmışlar… Tabi şuan gayet rahatım anlatırken ama
misafirlerin gelmesine pek bir zaman kalmadığı için, telaşımın bini bin para…
Hemen acil çözüm arayışına giriyorum ve aklıma profiterolün
şu hamurunu tepsiye diziş şeklimiz geliyor. İki kaşık yardımıyla, hafif perişan
kurabiye görümünde ama gayet lezzetli ve görüntüsüyle de çok beğenilen cevizli
lor tatlılarımız hazır oluyor.
O günden sonra, lor tatlısına ceviz katıyorsam eğer, bu
şekilde şeklini veriyorum.
Bu kadar kargaşadan sonra, sıra tarife geldi ama değil mi? :)
Malzemeler: (Yaklaşık 24-25 adet çıkıyor)
- 250 gr. lor peyniri
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı elenmiş un
- Yarım su bardağı pirinç unu
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım rendelenmiş limon kabuğu (Limonun kabuğunu rendelerken, beyaz kısmını rendelememeye dikkat edin. Yoksa acılaşma olur)
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 3-4 damla limon suyu
İlk önce şerbetimizi kaynatıyoruz ve tatlımız pişene kadar ılımasını bekliyoruz.
Tüm malzemeleri karıştırma kabımıza alıyoruz ve ya bir spatula yardımıyla yada elimizle karıştırıyoruz.
Fotoğrafta görüldüğü gibi, ele yapışan cıvık bir hamur elde ediyoruz.
Hafif yağladığımız tepsimize, iki kaşık yardımıyla cevizden biraz büyük parçalar halinde diziyoruz.
185 derecede ısınmış fırınımıza veriyoruz.
Tatlımız fırından çıkınca şerbetini döküyoruz.
Arzuya göre üzerini antep fıstığıyla yada hindistan ceviziyle süslüyoruz.
Afiyet olsun...
Lorlu tatlı mı ..muhteşem..Ellerinize sağlık,çok severim..Kurabiyeside çok güzel oluyor..
YanıtlaSilTeşekkürler.
SilLorlu yapılan birçok tarifi bende çok severim.
Sevgiler
Canım benim ne kadar samimi bir şekilde anlatmışsın içi-dışı bir derler ya çokk
YanıtlaSilseverim:)))Lor tatlısını çok sever ve sık yaparım ellerine sağlık nefis olmuş.
Sımsıcak sevgilerimle...
Estafurullah ablacım, çok teşekkür ediyorum güzel sözlerin için, bilmubale.
SilBende sevgi ve muhabbetlerimi yolluyorum sana...
Ellerinize sağlık zaman zaman mutfakta böyle maceralar yaşanıyor:) sevgiler
YanıtlaSilDediğiniz gibi aslında, bu maceralar daha sonra gülerek anlattığımız anılarımız oluyor.
SilSevgilerimle
ımmm ellerıne sağlık nefıs gorunuyor
YanıtlaSilHayırlı sabahlar, nekadar güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Ellerine saglik kuzucum bizzat senin ellerinden bu lezzeti tatmis biri olarak herkese tavsiye edebilirim. Hatta oyle hafif bir tatlili ogun abartip biraz fazla kacirdigimi bile hatirliyorumm enfes gozukuyor:))
YanıtlaSil