Vee, yerken kendimden geçtiğin en sevdiğim sebze; patates :)
Yine patatesimiz baş rolde. Şimdiden söyleyeyim, bende ki bu patates aşkı her coştuğu vakit kendimi mutfakta bulduğum için, sizlerle İnşaAllah daha bir çok patatesli tarif paylaşacağım. Hatta belki de patatesli tarif sayısı çoğalırsa sitede, ona özel bir kategori bile açabilirim :)
Ama her patatesli bir şey yaptığımda, annemin "sen patatesin reçelini de yaparsın, tatlısınıda" sözü çınlıyor kulağımda :)
Bu vereceğim tarif, bir çoğumuzun belkide yaptığı bir tarif ama sitede mümkün olan her türlü klasik ve değişik tarifi sizlerle paylaşmak bana çok büyük bir mutluluk veriyor işte ne yapayım :)
Malzemeler:
- 2 adet orta boy patates
- Çeyrek kangal sucuk
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı kaşar rendesi
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- Sıvıyağ
- Patateslerimizi minik minik doğruyoruz. Sucuklarımızı da aynı şekilde küçük doğruyoruz.
- Dibi tamamen yağ olacak şekilde tavamızı yağlıyoruz. (Taktiben 1 çay bardağına yakın sıvı yağ koysak kafidir).
- Patateslerimizi hafif kızartıyoruz. Yumuşamışlarsa tuzunu atıyoruz, sucuklarımızı ilave edip karıştırıyoruz.
- Baharatlarımızıda atıp biraz daha karıştırdıktan sonra, yumurtalarımızı kırıyoruz ve hafif karıştırıyoruz.
- Altını kapatıp kaşarlarımızı serpiyoruz ve üzerine bir kapak kapatıyoruz ki kaşarlarımız erisin.
Afiyet bal şeker olsun efendim...
bakılmaz mı bu lezzetin tadına..:)
YanıtlaSilhafta sonu yapılır v tadılır kısmetse gizemim..
sayfanı dolaşırken yanına gelip sıkı sıkı sarılmak geldi içimden o naif yürekli güzell insana..:)
cannsınn ki seen..
emeğine sağlık kardeşim.
iyi ki buradasın..
dua ile..
Sen de sıcaklığını hissettiriyorsun şu yüreğimde her defasında Ayşegülcüğüm.
SilÇok sağ ol her bir kelamın için.
Sende öyle balım.
Selam ve dua ile...