Herkese kucak dolusu sevgi ve selamlar, hayırlı sabahlar efendim :)
Daha önce de bahsetmiştim sizlere, Rabbim ’in yarattığı,
bizlere sunduğu hiçbir nimete haşa burun kıvırmamaya çalışıyorum. Biliyorum ki,
bizim yüzüne bakmadığımız nimetlere, yüz binlerce hatta milyonlarca insan muhtaç..
Ne yazık ki hepimizin gafilce düşündüğü zamanlar var hayatında. Onlardan biri de,
size bahsedeceğim konuda olmuştu…
Ben o zamanlar Kıbrıs’taydım. Sağ olsunlar, ev telefonundan
sabit hatları akşam 7'den sabah 7'ye aramayı bedava yaptıkları günden itibaren,
bu avantajı her gün saatlerce değerlendiriyorduk :)
En çok işine yarayanlardan biri bizdik herhalde. O günlerden birinin akşamında,
annemle yine tarif muhabbetine kaptırmışız kendimizi..
Annem: “Kızım, bak gerçekten
bende biliyorsun sevmezdim kerevizi, ama bu bambaşka olmuş. Ne olur küçük bir
tane kereviz alıp denesen.”
Ben: “Anneciğim, mümkün değil,
yani kokusuna bir kere dayanamıyorum. Ki zaten kokusu olmasa bile, yiyemiyorum
biliyorsun.”
Annem: “Bak, sen anne sözü dinle,
bir dene, o zaman hak vereceksin bana. Hem o kadaar faydalı bir sebzeymiş ki,
onun hatırına yer insan.”
Ben: “Tamam anne, alayım tarifini..”
Malzemeler:
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet büyük boy kereviz
- 1 adet havuç
- 200 gr. yer elması
- 2 adet portakal
- 1 adet orta boy soğan
- Çeyrek demet dereotu
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
- Kereviz, patatesi ve yer elmasını iri küpler halinde doğruyoruz. Kerevizi doğradıktan sonra kararmaması için limonlu suya koyun. Havucu da Yarım ay şeklinde dilimler halinde doğrayın. Soğanı ise, yemeklik doğrayın.
- Zeytinyağı koyduğumuz tenceremizde ilk başta soğanları kavuruyoruz.
- Daha sonra havuç ve patatesi koyup biraz çevirdikten sonra, kereviz ve yer elmasını da koyup kavurmaya devam ediyoruz. Karabiber ve tuzunu atıyoruz.
- Kavrulduktan sonra, sıktığımız portakal suyunu koyup, kısık ateşte pişmeye bırakın. Eğer suyu az kalırsa ve hala pişmemiş ise, çok az sıcak su ilave edin. Pişince altını kapatın. Ilıdıktan sonra servis tabağına alıp, üzerini dereotu ile süsleyin.
Derken; kerevizimiz pişti, tadına bakıldı.
Vee, mutlu son!
Artık bende bir kereviz severim Allah'ım inanamıyorum :)
Yeterki insan bir şeyi sevmek istesin, mutlaka bir şekilde onunla arasındaki buzlar, o yürekten gelen isteğe karşılık cevap buluyor ve seviyor...
Hayatımızda 'sevmek' kavramını tertemiz bir şekilde yaşayabilmek duası ile...
Afiyet olsun efendim.
masAllah barekte Allah nuruma yavrum Allahim nazralardan korusun seni
YanıtlaSilher ikisinide cok severim yer elmasini fazlaca kullanmamam ama kereviz eksik olmaz soframizdan
hersey harika
seviyorum seni nurum
Yer elması da çok faydalıymış ablacım, çok baskın bir tadı yok zaten, rahatlıkla kullanabilirsin.
SilBende seni Allah için seviyorum Melek ablam benim..
Kereviz ne hıkmetse hep dışlanmışdır sofralarda.İlk önce salatası ile sofralarımıza dahil oldu bizde daha sonra yavaş yavaş soframızda yerini aldı.
YanıtlaSilPortakal sos ile pişince de ayrı bir lezzetli oluyor..
Ellerine sağlık bereketi ile..
Sevgiler.
SeViL :...
O kadar haklısınız ki, kereviz nedense hep dışlanan sebzelerin başında gelir ne yazık ki. Gerçi diyene bakın, bende son bir kaç senedir kendisiyle kaynaştım. Ne yazık ki hala sadece portakallı olanını tüketebiliyorum ama İnşaAllah bir gün diğer tariflerini de severim.
SilBenden de size sevgiler sevgili Sevil Hanım..
Gizemcim inanır mısın ben tam bir kereviz hastası oldum :)
YanıtlaSilHele yoğurtlu,cevizli mayonezli ve dereotlu salatasını yemeden duramıyorum :)
Acaip bişey,şaştım kaldım:)
Ki önceden senden farklı değildim.
Portakallısı da favorim:)
Ellerine sağlık balım.
Yine harika,yine çok nefis gözüküyor.
Öpüyorum seni :)
Ahh Zelişciğim ne yazık ki ben haala portakallısında takıldım kaldım, ondan başkasında ne yazık ki hala yiyemiyorum. Buna şükür diyorum tabiki, İnşaAllah bir gün diyer tarifleri de seveceğim.
SilBende seni öpüyorum kuzucum
elinize saglik valla fotografi gorunce insanin yiyesi geliyor :)) bende portakalli yaparin ayrica yogurtlu cevizli salatasi da muthi oluyor, sevgiler
YanıtlaSilGizemim canım ben kerevizi çokkkk severim:)))Portakal ve mandalina suyuyla pişiri
YanıtlaSilrim geçen gün ayvalı yaptım nefis oldu:)))Anne-kız diyaloğunuza bayıldım Rabbim anneciğini başından eksik etmesin.Ellerine sağlık sunum her zaman ki gibi çok şık...Duanada kocaman Amin diyorum...He birde unutuyordum seni diğer bloğumada
bekliyorum:)))Linkini veriyor ve kocaman öpüyorum...
http://deryaylasekerseyler.blogspot.com/
Hangi ara yapıyorsun bunları anlamıyorum ki :)
YanıtlaSilrenk cümbüşünü çok sevdim...
YanıtlaSilharika görünüyor...
canım ellerine sağlık...
Sevgili Tuğba;
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum çok naziksin.
Ayrıca bende alışacağım inşaAllah yoğurtlusuna bir gün :)
Sevgilerimle..
Derya ablacığım;
Hatırladım ablacım ayvalısını da yapmıştın. O da merak uyandırıyor insan da. Unutmazsam, bir dahakine ayva da eklerim inşaAllah, sonra da kulaklarını çınlatırım artık :)
Hemen geliyorum canım, merak ettim.
Bende seni öpüyorum ablacım.
Rabia'm;
Ahh sorma tatlısı, bazen ben neredeyim napıyorum diyorum. Ee hali ile yorgun bir savaşçı oluyorum ama şuanlık bir problemim yok, İnşaAllah bundan sonra da olmaz :)
BAYAN HAMARAT ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilANNENLE DİYOLAGLARINI BUNDAN 20 SENE ÖNCE BENDE YAŞADIM VE YEMEDİĞİM GÜNLERE PİŞMAN OLDUM
ELLERİNE SAĞLIK ELLERİN DEERT GÖRMESİN
ben de seninle aynı duygulara sahibim sanırım
YanıtlaSilbu kadar methettikten sonra denememek olmaz
eline sağlık
nefis görünüyor
Sevgili Şirine;
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum canım :)
Sevgilerimle...
Sengul Ablacığım;
Çok sağol ablacım.
Bende en azından portakallısı olan için aynılarını düşündüm :)
Sevgi ve muhabbetlerimle ablacığım
Sevgili Tombul Tarifler;
Bencede sen de mutlaka 1 kez olsun denemelisin canım.
Sevgilerimle..
annenin sözünü dinleyip yapmışsın ve ne iyi etmişsin :) çok seviyorum emeklerine sağlık...
YanıtlaSilEllerine sağlık .Biz de kerevizin her türü çok sevilir ve çok sık pişirilir.Hatta en çokta kokusuna bayılırız.Yeşil yapraklarını da koyarım ben yemeğine daha çok aroma versin diye.Canım bir de sanırım gözünden kaçmış kerevizi tencereye ilave ederken Sunumun çok güzel yemeğin lezzeti görünümümnden belli.Gece gece canımı istettin vallahi.Afiyetle,sevgiler..
YanıtlaSilBende önceden hiç sevmeyenlerdendim canım seni çok iyi anlıyorum. Ama şimdi çok seviyorum. Hele yer elması ile nefis oluyor.. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilŞehrinazcığım;
YanıtlaSilDeğil mi ama? :)
Çok teşekkür ediyorum canım.
Sevgilerimle..
Vişnapcığım;
Uyarın için çok teşekkürler canım, nasıl da gözümden kaçmış :) Hemen düzelttim.
Bende yaprak ve sapını özellikle çorbalara koyuyorum ama kerevizin kendisini sadece portakallı olarak tüketebiliyorum ne yazık ki :(
Sevgi ve muhabbetlerimle
Sevgili Feray;
Bir çok kişi sevmeyenler grubundan sevenler grubuna geçmiş, bizde onlardanız anlaşılan. :)
Sevgilerimle
çok olmasada eh işte pişiriyorum:) ellerine sağlık gizemcimm çok güzel resimlemişsin..
YanıtlaSilsevgilerimle
Kereviz sevilmezmi aaaa ne ayıp:))
YanıtlaSilBu arada merhaba..Tekrar görüşmek üzere. Sevgilerimle.
Sevalciğim;
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum canımm.
Benden de sana sevgi ve muhabbetler..
Sevgili Vuslat;
Sefalar getirdiniz.
Çok haklısınız, bende kızmıştım portakallısını sevmeye başladığım zaman :)
Tekrar görüşebilmek duası ile.
Sevgilerimle
Ellerinize sağlık, yer elması en sevdiğim sebzelerden biri. Portakal ile denememiştim, tarifinizi kesin uygulayacağım.
YanıtlaSilTebrikler.
http://lezzetlivekeyifli.blogspot.com.tr/