İkisi de kullanıyor bu güzelim çorba için..
Sakatatgillerden tek sevdiğim lezzet, arnavut ciğeridir.
İşkembe, paça, dil, böbrek, yürek vs.. Ne yazık ki hepsi benim için epeey uzaktır, hatta eskiden o kadar fenaydım ki, annem evde işkembe yaptığı zaman, ya kendimi odama kapatırdım ya da dışarı çıkardım kokusunu almamak için.
Çok şükür ki, yenilemeyen ya da yapılması daha uğraştırıcı olan lezzetlerin yalancısı çıktı.
Benim arşivde de epey yalancısı yapılan tarif mevcut, İnşaAllah vakit buldukça yapıp, sizlerle de paylaşmak isterim.
Bu çorbayı, ağzına işkembe sürmeyen misafirlerimize ikram ettiğimizde, mümkün değil inanmıyorlar bunun tavuk ile yapıldığına ve bu nedenle de içmeyenler olabiliyor bazen.
O kadar gerçekçi bir lezzeti oluyor ki, bu da bunun ispatı herhalde.
Yalancı paça(işkembe) çorbasını artık bir çok kişi biliyor lakin yine de hem bilmeyenler varsa diye hem de sitede bulunmasını istediğim tariflerden olduğu için paylaşmak istedim..
Malzemeler:
- 3 adet, haşlanmış tavuk budu
- 1 buçuk türk kahve fincanı un
- 1 türk kahve kahve fincanı haşladığımız tavuğun suyu
- Tereyağı
- Karabiber
- Tuz
- 1 yumurta sarısı
- 4-5 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı sirke
- Erittiğimiz tereyağında, unumuzu kavuruyoruz. Kavurduğumuz unumuza yavaş yavaş sıcak suyu dökerek, bir çırpıcı yardımı ile de bir yandan karıştırıyoruz hızlıca ki topak topak kalmasın diye.
- Karabiberini atıyoruz.
- Haşladığımız butlarımızı, minik minik doğruyoruz.
- Çorbamızı ocağa koyuyoruz, doğradığımız tavuk etini çorbamıza katıyoruz.
- Yumurta sarısı, sarımsak ve sirkeden bir sos hazırlayoruz.
- Çorbamız kaynadığında, suyundan 1-2 kepçe sosa ilave ediyoruz ve sosumuzu bu şekilde ılıtıyoruz. Bu işlemi, her terbiyeli çorbada uyguluyoruz.
- Ilıttığımız sosumuzu, yavaş yavaş çorbamıza döküyoruz.ve
- Tuzunu atıyoruz.
- Çorbamız piştiğinde altını kapatıp, servis ediyoruz.
Afiyet şifa olsun bu soğuk kış günlerinde efendim...
------------------------------------------
''Her dinin bir ahlakı vardır. İslamiyet'in ahlakı da hayadır(edeptir).'' (İbni Mace)
Her okuduğumuzdan, kendimize bir şeyler çıkarabilmek duası ile..
Herkese huzur dolu bir gün diliyorum...
Hayirli sabahlar bitanem!!..
YanıtlaSilBen iskembe corbasini severim :)
Kucuklugumden beri etlerle ugrasan ailem ve buyuklerimiz bir sekilde bunu sevdirmistir..cocuklarim herseyi yiyemez ama iskembe corbasini az da olsa tuketebiliyorlar..
Senin tarifindeki ise nasil bir lezzete sahiptir merak ettim denemek isterim bitanem..
Hatta cok merak ettim yarin yapabilirim :)
Corba olmazsa olmazdir kucuk cocuk olan evlerde..bu da bilmedigim birseydi canim,paylastigina cok sevindim..
SOn olarak..en alta yazdiklarini bos gecmemek lazim..
Aklimdakini eklemek isterim ..
Insani hayvanlardan ayiran sey:Edeptir..
Hayirli sabahlar guzel..
Hayırlı sabahlar can.
SilBu çorba, aynıı işkembe çorbasının tadı balım.
İçemesem de gerçek işkembe çorbasını, suyundan azcık olsun tadına bakmışlığım çoktur. O nedenle bu hem benim yorumum hem de tadına bakan herkesin.
Ne kadar doğru canımın içi..
Bunu halis niyetler ile ilrak edebilmek duası ile.
Öpüyorum seni canısı..
Gizemciğim mutlaka arşivde bulunmalı bu tarif nefis oluyor gerçekten ellerine emeklerine sağlık muhabbetle ...
YanıtlaSilcanim guzel birgun olsun hepimize, son soze bayildim, paylasimin icin tesekkurler
YanıtlaSilyalancı gerçek fark etmez bayılırım:)))
YanıtlaSilellerin dert görmesin canım çok güzel olmuş
Mine Hanımcığım;
YanıtlaSilBenim de mutlaka arşivimde bulunmalı dediğim lezzetlerden biridir bu çorba.
Çok sağolun.
Muhabbetlerimle..
Tuğbacığım;
Amin canım inşaAllah.
Ben teşekkür ediyorum bu hadis-i şefiri es geçmediğin için tatlısı.
Kucak dolusu sevgilerimle..
Handeciğim;
Çok teşekkür ediyorum canım.
Sevgilerimle..
bayılırım tavuk çorbalarına
YanıtlaSilkesinlikle but kullanmak en iyisidir her zaman
butun lezzeti tavuk göğsününkinden daha güzel oluyor
kışın bolca tercih edilmeli
afiyet bal olsun canım
eline sağlık
Canım, Sevgili Gizemim,
YanıtlaSilinan çok güzel görünüyor.
Ben çok severim gerçeğini de, hayatın gerçekleri işte, apartmanlarda pişirmek zor oluyor:(
Bu güzel fikir, hiç denemedim.
Bugün değil de inşallah yarın bu çorbayı yapıp, çocuklarıma yedireyim.
Paylaşımın çok güzel.
sevgilerimle balım benim.
Benin her türlü sakatatla aram pek iyi ama eşim sevmez..
YanıtlaSilYalancı,malancı benim gibi ştahlı birine hepsi güzel..
Ellerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor.
Gizemim Arnavut Ciğerini bende çok severim.Dumanı tüten bir kase çorbaya ise asla hayır demem:)))Yalancı malancı nefis bir çorba oluyor ellerine sağlık öpüyorum...
YanıtlaSilOyy oyyy ben çok severim içinde sarımsak olan her bir lezzet favorimdir.İşkembenin yalancısını da sahicisine de her türüne varım .Ellerine sağlık canımm Mis kokusunu duyar gibi oldummm.Afiyet olsun sevgilerimle...
YanıtlaSilCANIM GERÇEĞİNİ ÇOK SEVERİM AMA YALANCISIDA FENA OLMAZ
YanıtlaSilÖZELLİKLE CANIM ÇOK ÇEKTİĞİ ZAMANLAR
ELLERİNE SAĞLIK
ÇOK NEFİS GÖZÜKÜYOR
HAYIRLI GÜNLER
Sevgili Tombul Tarifler;
YanıtlaSilAynen canım, göğüsle yapılan tavuk çorbası ile butla yapılan tavuk çorbaları arasında ciddi lezzet farklı oluyor.
O nedenle bende mümkün mertebe but ile yapmayı tercih ediyorum.
Sevgilerimle canım..
Can Sevdem;
Eğer denersen, şimdiden afiyet şifa olsun yavrularına da size de İnşaAllah bir tanem..
Asıl benden sana kucak dolusu sevgiler tatlısıı..
Melihacığım;
O zaman yalancısını yaoparsan tatlısı, herkes rahatlıkla içebilir.
Bizim evde de seven ve sevmeyen mevcuttu.
Fakat yalancısından sonra hepimiz müptelası olduk Elhamdülillah..
Derya ablacığımm;
YanıtlaSilBende ciğeri arnavut ciğeri şeklinde yapıp tüketmeyi çook severim.
Çok şükür ki sakatatlar arasında en azından onu yiyebiliyorum.
Benim gibi kanı çok düşük birinin her gün yemesi lazım ama ayda bir ancak yiyebiliyorum işte :(
Bende öpüyorum seni canımın içi..
Vişnapımm;
Bende sarmısak delisiyimdir, yani girebileceği her lezzeti, gerçekten bambaşka bir tat yapıyor.
Çok sağol güzel sözlerin için canısı.
Muhabbetlerimle..
Şengül ablacığım;
Çok teşekkür ediyorum canım.
Sevgi ve muhabbetlerimi gönderiyorum..
benim pek aram yoktur :((
YanıtlaSilAMA sen yaptıysan güzel olmuştur canım...
ellerine sağlık...
Süper olmuş her zamanki gibi çok özenli... Çok severim bende bol sirkeli acılı nefis olur, ellerine sağlık şifa olsun...
YanıtlaSilçok hoş bir site olmuş.emeklerinize sağlık.bende yeni site oluşturdum(asyadanesintiler.blogspot.com)ziyarete beklerim.
YanıtlaSilÇok lezzetlidir gerçekten yalancı işkembe, bizdede çok sevilir ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilŞirineciğim;
YanıtlaSilTavsiye ederim denemeni tatlısı.
Damlacığım;
Estafurullah canım benim,çok sağol.
Şule Hanım;
Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz.
Memnuniyetle ziyaretinize gelirim tabiki.
Hayırlı uğurlu olsun, hayırlı paylaşımlarda bulunmak duası ile..
Sevgili Feray Hanımcığım;
Çok teşekkür ediyorum.
Lezzeti konusunda kesinlikle hem fikiriz :)
Sevgilerimle
Sevgili Gizem bende senin gibi çok sakatat sevenlerden olmadığım için;sadece kırmızı et haşlamasından yapıyordum.Tavuktan hiç denememiştim.Ama inşallah bi ar bende deneri.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilCanım bu saat oldu ancak okuyabildim yayınını.Çok beğendim bu çorbayı.Hemen yapmak istiyorum.Orhan Selçuk da çok sevecek eminim,ben belki sirkeyi biraz az katarım.
YanıtlaSilSelam Gisi.
YanıtlaSilEline sağlık tüm yaptıkların gibi buda lezzetli bir çorba ve tarif edişin daha da güzel:) Bizim evde hiç kimse sakatat sevmez bu çorbayı bir defa yaptım yediler arasıra yaparım artık.
sevgiler
Mine Hanımcığım;
YanıtlaSilDenemenizi tavsiye ederim.
Hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli oluyor gerçekten.
Rabiacığım;
Sirke tamamen damak zevkine göre değişiklik gösteriyor canım.
İstediğin kadar koyup eksiltebilirsin.
Öp benim yerime minik erkeği olur mu? :)
Aynur ablacığım;
Çok teşekkür ediyorum güzel sözlerin için.
Benden de sana kucak dolusu sevgiler..