14 Şubat 2013 Perşembe

Sevgim 1 Güne Sığabilir mi?

Sevgi nedir?
Bir güne sığabilecek kadar küçük müdür?
Peki bu kadar basit midir?

Ama herkes, tüm Dünya kutluyor bu ve benzeri günleri.
- Olur mu öyle şey Gizem, herkesin yaptığını yapmak değil, yapmadığını yapabilmektir olması gereken.
("Eğer, yeryüzündeki insanların çoğunluğuna uyarsan, seni Allah'ın yolundan saptırırlar. Onlar zandan başka bir şeye uymuyorlar ve sadece tahminde bulunuyorlar.(Enam suresi,116)")

Peki, başka bir şey soracağım. Acaba benim sevgimden, sevdiğime olan sevgimin değerinden, o gün cepleri dolup taşan mağaza sahiplerinin, markaların ne kadar umurundadır?
Ee ama o zaman kapitalist sistem denilen çarkın dönebilmesi için, duygularımız kullanılmış olmuyor mu?
Bizim duygularımızı sömürerek, onlar maddi kazanç sağlıyor ve de benim sevgimin değeri ve önemi hiç kimsenin umurunda değil, olur mu ki bu?
Ama bu haksızlık değil mi?
- 'Benim hayatımda özel yeri olan hiç bir sevdiğimin sevgisini bir güne sığdıramam ki, bu kadar hafife alamam ki' diye tutturuyorsun ama Dünya artık bu düzende dönüyor Gizemciğim, duygularımız başta olmak üzere bir çok değerimiz sömürülüyor.

Düşündürücü....

Ne çok soru sordun yine.
Gerçekleri bazen çok dile getirme diyorum ama dinlemiyor ki beni hiç.
Gene bıdı bıdı tutamadı kendini..

Haydi GiSiciğim kumaşlarının başına, yığınla dikilecek kumaş senin çene çalmanı bekliyor Ya Hu....

***Sürç-ü lisan etti isem affola...
Tüm blog dostlarıma ve misafirlerime yüreğimin en derinlerinden selam ve sevgilerimi gönderiyorum, yüreğimiz son nefesimize kadar sevgi denilen, Allah'ın bir lütfu olan, mucize ile dolup taşsın diyorum...


14 yorum:

  1. Bitanesi...
    ("Eğer, yeryüzündeki insanların çoğunluğuna uyarsan, seni Allah'ın yolundan saptırırlar. Onlar zandan başka bir şeye uymuyorlar ve sadece tahminde bulunuyorlar.(Enam suresi,116)")

    Herseyi anlatiyor bu bitanesi..

    Yorma guzel aklini boyle..kalk giyin kutuphaneye gidelim,,giderken kahve alalim ardindan bir parkta oturup sohbet ederiz..
    inceden yagiyor ama diyeceksin..yagsin..
    Semsiyemiz var sevgimiz var..yagmur yagsa ne olur can!

    Gunaydin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağaç oldum can, hazırlan geliyorum dedin, saat kaç oldu ama ;)

      Sil
  2. Her kelimesine katıldım bu yazının eğer bir günlük bir sevgi ise bitmiştir ki bu sevgi...Anneler babalar günü gibi bu da tamamen tüketim toplumlarının icatları sanki tek bir gün her şeyi anlatmaya yetiyormuş gibi...her günün sevgi dolu olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakiki sevgi ne bir güne sığabilir ne bir ömre...
      Böyle mükemmel duyguların sömürülmesi, bambaşka çıkarlar için kullanılmasına, bir sevgi müptelası olarak yüreğim dayanmıyor canım :(
      Amin Mineciğim, hepimizin İnşaAllah...

      Sil
  3. Gizemciğim günaydın,dersim taaa öğleden sonra olduğu için rahat rahat okudum yazını.İnan ki ben bugün sevgililer günü olduğunu unutmuşum bile.Tamam ticari bir olay olduğunu bilmeyen yoktur sanıyorum,ama işte insan eğlenmeye,beraber vakit geçirmeye bahane buluyor sanırım.Eşim düğünler için de,kendi halindeki inanların en sosyal eğlencesi der.Hani eğlenmeye bahane hepsi diyorum tabi bir de hediye almaya. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hediyeleşme delisi biri olarak bende bahane ararım hep Rabiacığım ama mantığımın duygularımın önüne geçtiği, dur dediği belli başlı günler vardır. Onlardan biridir bu gün de.
      Amacı tamamen bambaşka olan bu günler dışında her gün hediye ve sürprizlere açığım ;)
      Sağ olsun askerim de asla bu günlerde hediye almaz, yılın geri kalan günleri, fazlasıyla o açıkları kapatır Elhamdülillah :)

      Sil
  4. Sevgi sığarmı hiç bir güne yüreğe bile sığmaz iken..
    Minik yürek de gün gün büyürken ,bedene ruha kök salarken hiç bir güne sığar mı .
    Sığmaz elbet..zaten sığdırılamaz yürekden geliyor ise …
    Sevgi ile iç içe yarınlar her daim seninle olsun.

    Sevgiler.
    SeViL:...



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, çook sağ olun Sevil hanımcığım.
      Yine yüreğinizden bal damlamış.
      Hepimizin olsun sevgi ile dolup taşan günler.
      Halis muhabbetlerimle...

      Sil
  5. Gizemciğimm bir günde eğer sevdiğimizi anarsak o sevgi olmaz zaten ....sevgimizi sevdiğimize gösterebileceğimiz o kadar saat gün ay ve yıllar varki bir güne sığdırmak niye.....bütün sevgilerrr yüreğinden dolsun taşsın....kocaman sevgiler....

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel demiş hz. Mevlana; Dünya sevgi için yaratılmış,sevgisini öğren! Sevgisiz insandan dünya bile korkarmış! diye..

    Yaratılış gayemiz olan sevgisi tek güne indirgemek ne kadar yavan,yüzeysel!
    Ama şükür ki,yıllardır empoze etmeye çalışılmasına rağmen bizim sevgimiz günleri,yılları,zamanı ve mekanı aşıyor..
    Sonsuzluğua uzanıyor hamdolsun..
    Baki muhabbetle canım..

    YanıtlaSil
  7. Canım GİSİ'm bana da yanlış geliyor bu tür özel günler,kutlamayı bir öpücükle de yapabiliriz hediye işine girmeyip bir takım ticari düzenleri es geçerek ben biz öyle yapıyoruz canım çok çok öpüyorum sevgilerimi yolluyorum ve kolay gelsin dikiş işlerin de

    YanıtlaSil
  8. sen çok tatlısın çokkkk,

    kahveler benden:)
    dikiş dikerken güzel gider,aç kapıyı hadi,geliyorummm ben:)

    öptüm ki...

    YanıtlaSil
  9. Canim kardesim.....Ne simsicacik bir yorum birakmissin sayfama,,, Sevildigimi bilmenin hazzini, iliklerime kadar hissettirdin bana... Sevgi iste böyle birsey... Biliyorum, sen beni seviyorsun ve bil ki ben de seni cok seviyorum, hem de görmeden, tanimadan.... Biraktigin o simsicacik satirlardan.... Olsun be güzel kardesim, sen bana gelemesen de, belli mi olur, belki bir gün ben sana gelirim.... Sen hele bir sevdiceginle kavus belki dügün ciceklerini ben yaparim, belli mi olur... Sevgilerimle, Allah emanet ol güzel gönüllüm....

    YanıtlaSil
  10. bende katiliyorum.
    her zaman sevgi saygi olmali .

    YanıtlaSil

Hakaret ve benzeri kalp incitici sözler olmadığı müddetçe, yorumlarınızın benim için çok özel ve değerli olduğunu belirtmek isterim.
Her türlü soru ve önerilerinizi yanıtlamak ise benim için ayrı bir keyif.
Sevgi ve baki muhabbetle...

Ne Aramıştınız?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

... GiSi ... © 2014-İLKBAHAR - "GiSi Tasarım" sitesinde yayınlanan ürünlerin, fotoğrafların ve yazıların tüm hakkı saklıdır. İzinsiz ve de kaynak gösterilmeden kullanılmaması önemle rica olunur. Emeğe saygı çerçevesinde, bu ufak ricamı göz önünde bulundururmanızı istiyor, sitede keyifli vakit geçirmenizi diliyorum. Sevgi ve muhabbetle...

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya