5 Mart 2013 Salı

Yumurtalı Fasulye Kavurması

Ruhun gıdası ile başlamalı güne...

"İyi bilin ki dünya hayatı, bir oyundur, bir oyalanmadır, bir süstür. Kendi aranızda karşılıklı övünme, mal ve nesli çoğaltma yarışıdır. Tıpkı o yağmura benzer ki bitirdiği ürün, çiftçilerin hoşuna gider. Ama sonra kurur, sen onu sapsarı kurumuş görürsün. Sonra da çerçöp haline gelir. İşte dünya hayatı da böyledir. Âhirette ise kâfirler için şiddetli bir ceza, müminler için ise Rableri tarafından bir mağfiret ve rıza! Evet, dünya hayatı bir aldanma metâından başka bir şey değildir." (Hadid suresi,20)

İnanıyor muyum?
Elhamdülillah...
O vakit, Rabbimden bana rehber olması için gönderilmiş olana kulak vermeli, yürek vermeliyim...
Dünya hayatı aklımın alamayacağı sinsilikte aldatıyor beni bir şekilde bir yerlerden...
Dünya sonrasını unutturuyor, hakiki Rehberimizi unutturuyor, duysak da, ya yüreğimize işlemiyor ya da işlenmesi işimize gelmiyor...
Fani olana bağlanmak, baki olandan uzaklaşmaktır...
Bu bilince ebeden sarılmak, yüreğimize işlenmesi için çaba sarf edebilmek duasıyla...


                                                                  ****************************

Bu güzelim lezzet, MaşaAllah öyle nefaset bir tarif ki, sabah kahvaltıda bile kendini yedirtebilir cinsten. Hem yapımı da bir o kadar pratik.
Şuan fasulye mevsimi değil lakin, yazın doğrayıp ya da haşlayıp buzluğa atanlarınız varsa diye vermek istedim tarifini.
Ne yazık ki teknik nedenden dolayı, bu lezzetin aşamalı fotoğraflarını çekememiştim.
Fakat dediğim gibi, bu güzelliğin daha fazla beklemesine gönlüm razı gelmedi.
Kendisi de, buzluktaki son fasulye poşeti olduğu için, detaylı fotoğraflanması için, fasulyelerin çıkmasını bekleyecek. Allah nasip ederse o zaman yapım aşamalarını da ekleyeceğim.


Malzemeler:
  •  750 gr. fasulye
  •  2 adet yumurta
  •  1 adet kuru soğan
  •  Tereyağ
  •  Sıvıyağ
  •  Karabiber
  •  Pulbiber
  • Tuz
Üzeri için:
  • Sarımsaklı yoğurt
Sos için:
  • 2 tatlu kaşığı tereyağ
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yapılışı:
  • Fasulyeleri uç kısımlarını alıp, yıkayıp kaynayan suda haşlıyoruz. (Pişene kadar haşlıyoruz)
  • Haşladıktan sonra süzüp tabağa alıyoruz ve 2 parmak kalınlığında doğruyoruz.
  • Yağ koyduğumuz tavada yemeklik doğradığımız soğanı kavuruyoruz.
  • Yumurtaları kırıyoruz ve karıştırır karıştırmaz, yumurtalar daha pişmeden, fasulyeyi koyuyoruz, baharatlarını ve tuzunu atıp kavurabildiğimiz kadar kavuruyoruz.
  • Servis tabaklarına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı toz biberli sosunu gezdiriyoruz.

Afiyet olsun.

Herkese sağlık, mutluluk, huzur içinde geçireceği bir hafta diliyorum...

En derin sevgi, selam ve muhabbetlerimle...

19 yorum:

  1. OF OF OOOF
    CANIM ELLERİNE SAĞLIK BİR TANEM
    ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR
    HAYIRLI GÜNLER

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım .çok severim.Ben de bloğuma kurusundan yapıp koymuştum.Annem de arada böyle tazesinden yapar.ooh üstüne de yoğurtla süper olmuştur tadı.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Güzelim,Gizemim ne güzel bir ayet paylaşmışsın.İki kere okudum,bizi hayatı özetleyecek bundan daha güzel bir söz olabilr mi?Kim bundan daha güzel ifade edebilir?İnşaallah bizim tohumlarımız hem bu dünyada hem diğer dünyada yeşerir hiç solmaz.
    Ellerine sağlık canım benim.ben bayılırım yumurtalı fasülyeye.Tariflerin hem çok pratik hem de lezzetli.Ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel bir giriş yazısıdır bu böyle.. Allah'ım her daim razı olsun senden..

    Bu tadı mersindeki halam sayesinde tatmıştım, çok beğenmiştim.. Anamda arada yapar, seninde ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Canımmm bir Karadeniz kızı olarak çok sever ve yaparım ellerine sağlık
    nefis olmuş öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. bayıla bayıla yerimm çok çok çoooooooooookkkkkkk severim canım ellerine sağlık..
    dolaptan indirip yapmalı :)
    sevgiler..
    cici günler :)

    YanıtlaSil
  7. Yazın mutlaka deneyeceğim bir lezzet, ellerine sağlık Gizemcim..

    YanıtlaSil
  8. fasülyeye bayılan biri olarak çok seveceğime eminim, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. bu yemeği çok beğendim :)
    ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık kalın fasulye ile hazırlarım bayılırız
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Tek sevmedğim yemek varsa o da fasulyedir maalesef canım ama ellerine sağlık.Bende boguma beklerim hem seni hemde herkesleri...sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. annemin bizi besleme şeklinden olsa gerek bu tarz yemekleri çok seviyorum kahvaltıda yerdik hemde böyle ekmeği bana bana ,sunumunda çok şık hani ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  13. Canım ellerine sağlık,sevgilerimle

    YanıtlaSil
  14. Ben senin tabagindaki o kirmizi Kelebegi yerimmmm....:) Ellerine saglik güzel kardesim... Tarifin ve paylasimin icin.... Sevgilerimle,,,,,

    YanıtlaSil
  15. Bedeni beslediğimiz gibi ruhu da beslemeliyiz.
    İyi beslenemeyen ruh ne yazık kı bedenide doyumsuz yapar.
    Yediğinden içdiğinden tat alamaz olur beden.
    Yetmez ona önüne ne koyarsan koy..
    Daha fazlasını ister..ister..doyamaz bir türlü..
    Beslenen ruh..hayat a farklı bakar..
    Her gelen güne şükürle adım atar.
    Dili,yüreği,bakışı,endamı velhasıl insana özgü tüm davranışlarda ölçüsünü bilir .
    Hayat denilen bu girdap da hepimiz savruluyoruz.
    Nereye nasıl yol alacağımız içimizdeki doyuma bağlıdır.
    Rabbim doğrulukdan ayırmasın cümlesini..

    => Çocukluğumun lezzetidir.
    Samsun da kaldığımız yıllarda anne min arkadaşlarına ne zaman sohbet e gitsek mutlaka sofrada yer alırdı, hatda kahvaltılarda bile baştacı olurdu.
    Uzun zaman dır yapmamışdım..( Kesin 5 yıldır yapmıyorumdur )
    Eşim ve kızım zeytinyağlı olarak sevdiklerinden sık sık zeytinyağlı olarak soframıza dahil olur taze fasulye.
    Anımsatdığın için teşekkürler ..
    Bu tarifin beni ; Cocukluğumun gökkuşağı renklerine götürdü.
    Yaşam ...nerden nereye ...

    Sevgiler.
    SeViL :...



    YanıtlaSil
  16. Ben bunu çooook uzun zamandır yapmadığımı farkettim. iyiki hatırlattın canım benim. iyi akşlamlar..

    YanıtlaSil
  17. sunumun güzelliğine hayran kaldı
    kelebekli tabak çoook güzel

    ellerine sağlık gisi

    YanıtlaSil

Hakaret ve benzeri kalp incitici sözler olmadığı müddetçe, yorumlarınızın benim için çok özel ve değerli olduğunu belirtmek isterim.
Her türlü soru ve önerilerinizi yanıtlamak ise benim için ayrı bir keyif.
Sevgi ve baki muhabbetle...

Ne Aramıştınız?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

... GiSi ... © 2014-İLKBAHAR - "GiSi Tasarım" sitesinde yayınlanan ürünlerin, fotoğrafların ve yazıların tüm hakkı saklıdır. İzinsiz ve de kaynak gösterilmeden kullanılmaması önemle rica olunur. Emeğe saygı çerçevesinde, bu ufak ricamı göz önünde bulundururmanızı istiyor, sitede keyifli vakit geçirmenizi diliyorum. Sevgi ve muhabbetle...

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya