Belki hatırlayanlarınız vardır. Bir plan yaptığımı ve bu plan dahilinde işlerimi yürüttüğümü yazmıştım. Ne yazık ki, planımın yerinde de yeller esiyor artık.
En son koyduğum posttan sonra sadece 1 kez bilgisayarı açabildim, o da ufak bir işimi halledip çıkmak için.
Jet hızıyla bir göz atayım dostlarda neler olmuş neler bitmiş diye bu yazıyı yayınlamadan evvel, mümkün değil en son baktığım zamana kadar gelebilmem.. Öyle çok şey kaçırmışım ki :(
Artık yorumlarınızı dahi yanıtlayamıyorum.
Dostlarıma, kuzularıma vakit ayıramaz oldum :(
Tek bir kişi hariç; sevdiceğim....
Kendisi bir kaç gün evvel izne geldi Elhamdülillah ve tüm hayat durdu Gizem de :)
Onca vakitsizlik sözleri, bir anda tuz buz oldu :)
Ama sanmayın ki işler bitti. Tam tersine, hepsi şuan gün geçtikçe dağ gibi yığılmaya başladı.
Olsun varsın yığılsın...
İmanın sağlamlığı, can sağlığı, ağız tadı, huzur mutluluk gibi insanı yeşerten değerler daim olsun da yeter ki, gerisi Rahman'ın izni ile yoluna girer Biiznillah...
**Sohbeti burada kesmez isem, yine Handan ablamı kapıda bekletip, kursa geç kalacağız.
En iyisi hemen tarife geçip, sonra hepinizi kucaklayıp kaçayım...
Bu ekmeğimiz, bildiğimiz ekmek dokusunda yumuşak değildir, bunu baştan söylemek isterim.
Mısır ununun sertliğinden ötürü, daha tok bir dokusu vardır.
Lezzeti konusunda, kesinlikle enfes bir tada sahiptir.
Çay sofralarınız için de ideal bir tariftir.
Malzemeler:
- 100 gr. tereyağı (Yumuşak)
- 1 - 1 buçuk su bardağı un
- 2 su bardağı mısır unu
- 1 buçuk çay bardağı süt
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı dolusu şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
2-) Yoğurma kabımızda ilk önce un ve mayamızı karıştırıyoruz iyice. İlk önce 1 su bardağı kadar unu koyuyoruz bu aşamada. Geri kalan yarım su bardağını da, diğer malzemelerimizin marka ve cinleri farklılık gösterebileceği için, ihtiyaç halinde ekliyoruz.
3-) Diğer malzemeleri de ekledikten sonra iyice, tamamen homojen bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
4-) Bir tepsiye alıp, ekmek şekli veriyoruz ve üzerini hafif nemli bir bez kapatıp, 1 saat dinlendiriyoruz. Dinlendirdikten sonra üzerine bıçak ile verevine çizgiler atıyoruz ve 170 derece ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Ilıdıktan sonra dilimleyip servis yapıyoruz.
Şimdiden hepinize huzur, sağlık, mutluluk, hayırla dolu bir hafta sonu diliyor, herkese kucak dolusu sevgi ve muhabbetlerimi gönderiyorum ve tabi ki de cumamız mübarek olsun diliyorum...
Yüreğiniz yüreğimde vesselam...
ooo ellerine sağlık canım.bayılırım mısır ekmeğine.süper görünüyor.
YanıtlaSilSenin de cuman mübarek olsun Gizem kardesim... Sevgilerimle, ellerine saglik diyor, saglikli, huzurlu ve verimli bir gün ve haftasonu diliyorum...:)
YanıtlaSilellerinize sağlık. çok lezzetli görünüyor...sevgilerimle,
YanıtlaSil** banada beklerim. **
Ellerinize sağlık,mısır ekmeği çok güzel olmuş..Hayırlı Cumalar.
YanıtlaSilhayırlı cumalar canım kardeşim.
YanıtlaSilcan sağlığı ve ağız tadı olsun,varsın koşturalım tatlı telaşlarımız için.
ekmeğinden bir dilim alırım ben çayımın yanınaa,;)
hadiii durmaa senn git kursuna,,bekletme handan ablayı,,ağaçç oldu kadıncağızz kapıda beee;;))))
öperimmm bi tanemm..
nefis bir görüntü
YanıtlaSileminim lezzetide çok güzeldir
ellerine sağlık
Canım sen iyi ol da uğrama Rabbim kolaylık versin.Mısır ekmeğine bayılırım uzun zamandır yapmadığımı hatırladım ellerine sağlık.Hayırlı cumalar,öpüyorum...
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık şahane. Bayılırım mısır ekmeğine..Sevgilerimle..
YanıtlaSilGizemim ellerine sağlık.çok lezzetli olmuş tatmadan tahmin edebiliyorum.gozun aydın.Rabbim geri kalan günleri de bir nefeste çabucak gecirsin.
YanıtlaSilCANIM NE GÜZEL NE SAMİMİ BİR TARİF OLMUŞ
YanıtlaSilALLAH RAZI OLSUN SENDEN
ALLAHA EMANET OLUN CANIM
Gözünaydın kuzumm:)
YanıtlaSilSevincin sevincim oldu:)
Ekmeğin de bir nefis gözüküyor,ellerine,emeğine sağlık..
Muhabbetle..
Canımm ellerine sağlık sana kolaylıklar diliyorum işlerini hayırlısı ile hallet yine eskisi gibi gelirsin bizlerde seni çok özlüyoruz sevgilerimle canımmm.
YanıtlaSilCanım Gizemim, çok sevindim, çok!
YanıtlaSilSen mutlu ol, iyi ol inşallah :)
Her şey zamanla hallolur inan.
Ayrıca belirtmem lazım;
Seni çok özledim♥♡♥
harika görünüyor ellerine sağlık: mutluluk daim olsun.
YanıtlaSilMutluluklar mesgul etsin kalbini can..gerisi olmasa beklese de olur..
YanıtlaSilEkmegini gorunce icimden ne gecti biliyormusun?..
Koye gitmek!..
..ve orada yasamak..:)
Sevgiler canisi..
bazen işler yolunda gitmeyebiliyor canım moral bozmaya gerek yok :)
YanıtlaSilcan sağlığı olsun yeter:)
= karadeniz bu nefis ekmekler bayılırımm :)
öperim..
sen mutlusun ya varsın hemencecik bitivermesin işler,
YanıtlaSilgisi'nin elinden ne kurtulur,tatlı dillim dualarına aminnn der şerin,
ekmek nefisss,buram buram kokusu gelmekte bana doğru,
ellerine sağlık balım,
öperim
tatlı dilllim benim bütün dualarına amin der şerin,
YanıtlaSiltelaşlar bitmezzz sen mutlusun ya yeter kardeşim benim,
ekmeğin nefiss mis kokusu buram buram gelmekte buralara,
öperim,
sağlıcakla kal
ilk yorumum hata vermişti canısı demek ki gelmiş :)
YanıtlaSilöperim
Deneyeceğim bugün zamanın kalırsa fırında patlıcan kebabım var onu bitireyim sıra buna geleecek inş az önce dünya fâni dedirten bir olay yaşadım şu dakika sana yazabildiğim ve nefes alabildiğim için Allaha hamdolsun .tansiyonum düştü sanırım dedim bi tansiyon ölçecektim daha kolum un morluklar o yavaş yavaş gidiyor bir sıktı kolumu heralde saramadım dedim iki sıktı sonra düşündüm olmadı üç üncüye sıkınca elim tümden uyuştu hemen çözdüm atardamar a denk geldi belkide halbuki her zaman aynı şekilde yaparım sorun olmazdı gayet iyi kullanıyordum çıkarınca kolum morarmış ve hâlen uyuşuktu şükür ki şimdi daha iyi insanın hayatı anlık
YanıtlaSilGeçmiş olsun sevgili Akasya.
SilSağlığın sıhhatin yerinde olsun yeter ki, gerisi gerçekten fani, boş, o anlık, geçici....
Denersen, şimdiden afiyet olsun.
Sevgilerimle...
Şuanda deniyorum da önce beyaz unu mu yoksa tüm unları koyup beyaz unun yarısını bırakıcam mı bu kısmı anlamadım artık mecburen kafama göre edeceğim...maya ile mısır ununu ekliyorum şimdi birde normal unun da yarısını eklim
SilKusura bakmayın yorumunuzu yeni gördüm, InsaAllah cok gec kalmadim cevaplamakda.
SilBeyaz unun yarısını birakacaksiniz, hamurun kivami olmazsa kalan unu ilave edeceksiniz.
Yok estağfirullah olur mu öle şey ben geç göreceğinizi tahmin ettim hatta piştikten çok sonra diye düşündüm şuanda çıkarıyorum üstü sizinki kadar kızarmadı ama kızardı sanırım oldu keşke gösterme imkanım olsaydı hemen ona göre pişirmeye devam ederdim
SilSanırım oldu :-) allahım çok şükür bloglar dan ikinci başarılı denemem bakalım resimleri ni ekleyeceğim biraz ılısın bloguma beklerim ordan görme inkanınız olur dilerseniz ayrıca adım sinem 1 senelik evliyim yaşım 24.sizinle tanışmak çok güzel ve blogunuzu çok beğendim
SilIcinin hamur kalmamasi icin isterseniz birazcik daha pişsin ama fazla piserse de kuruyabilir. O nedenle fotograftaki gibi bir renk alirsa kafidir InsaAllah.
SilBir de sohuduktan 1-2 saat sonra yerseniz daha iyi olur.
Ne mutlu o vakit bana.
SilTarifleri kılı kirk yararak veriyorum, her detayini mutfaga hiç girmemis biri dahi yapabilsin diye uğraşıyorum. Böyle güzel geri dönüş yapan misafirlerim olunca ayri bir mutlu oluyorum.
Asıl ben teşekkür ederim ictenliginizle tum düşüncelerinizi paylastiginiz için.
Ayrica zevkle davetinize icabet edecegim InsaAllah.
Sevgilerimle. ..
Çok güzel oldu sizde benim gibisiniz demekki bende emin olmadığı m birseyi paylaşmak istemem anlatırken de hep hiç yapmayana anlatır gibi anlatırım aşçılık eğitimin de var ama diploma boş herşey pratikte ve güzel tam tariflerde bitiyor birazıda el marifeti ekmek çok güzel oldu tadıda harika....sürekli buralarda olacağım inşaAllah .daha sık görüşmek dileğiyle tekrardan teşekkürler
SilBirde üstüne yumurta falan sürmemiş siniz sanırım kendi kızarıyor öle
YanıtlaSilEvet hiç bir şey sürülmüyor Akasya hanım.
SilKolay gelsin şimdiden.
Sevgilerimle...