26 Nisan 2013 Cuma

Köz Patlıcanlı Pür Lezzet


"Ey insanlar! Muhakkak ki Allah'ın vaadi gerçektir. Öyleyse dünya hayatı sizi sakın aldatmasın. Aldatıcı(şeytan) da sizi Allah ile (affına güvendirerek) aldatmasınlar." (FÂTIR Suresi, 5)

"Bu kadarcık günahtan da ne olacak"...
"Dünya'ya kaç kere geliyoruz sanki"...
"Allah çok bağışlayıcıdır, nasılsa beni affeder"...
Hatta olayı daha ileri götürüp; "Allah'ın benim ibadetlerime ihtiyacı yok"...

Elbette ki; Allah Gafurdur, Rahimdir, affı ve ihsanı bol olandır fakat O'nu hayatımızın merkezine koymayıp, bize emrettiklerine ve yasakladıklarına gerekli özeni, itinayı göstermezsek, hayatın girdabına kapılıp gidersek;

"İnkâr edenler(Allah ve Resulüne itaat etmeyenler), kendilerine vermiş olduğumuz mühletin, sakın kendileri için hayırlı olduğunu sanmasınlar. Biz, onlara ancak günahları artsın diye mühlet veriyoruz. Onlar için alçaltıcı bir azap vardır." (Al-i İmran Suresi, 178)
.................
                                                                 ***********************************

Hepimizin cuması mübarek olsun İnşaAllah...
Dünya süslerine ve meşgalelerine kaptırmamalı insan kendini, her uğraşın, her sahip olunanın fani olduğunu unutmamalı...

                                                                 ***********************************

Geçen gün bahsetmiştim size, geçen sene yapıp buzluğa kaldırdıklarımızı bitiriyoruz diye.
İşte bu güzelim yemek de, buzluktaki köz patlıcanları değerlendirmek amaçlı yapılmıştır.
Severek yediğimiz bu güzel yemeği denemenizi tavsiye ederim...

Bu arada, Allah izin verirse bu sene ki kışlık hazırlıkları (közlemeler, ev eriştesi, reçeller, tarhana yapımı, bir çok sebze ve meyve kurutması, vs.) "Ne Nasıl Yapılır?" bölümünde ayrıntılı şekilde anlatmak istiyorum İnşaAllah...

Malzemeler:
  • 300 gr. kıyma
  • 6-7 adet közlenmiş patlıcan
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça  
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
1-) Kıymamızı burada anlattığım gibi kavuruyoruz. 4 yemek kaşığı kadar yağımızı ve yemeklik doğradığımız soğanımızı koyup kavurmaya devam ediyoruz. Soğan kavrulduktan sonra yeşil biberini koyup kavurma işlemine devam ediyoruz. 
2-) Daha sonra salça, rendelenmiş sarımsak, baharat ve tuzumuzu atıp karıştırıyoruz. 1 buçuk çay bardağı kadar sıcak su koyup pişmeye bırakıyoruz.
3-) Başka bir yayvan tencerede tereyağımızı eritiyoruz ve köz patlıcanı koyup karıştırıyoruz. 
4-) Daha sonra közlenmiş kırmızı biberi, tuz ve çok az karabiberi atıp karıştırıyoruz. 

5 ve 6-) Pişen kıymalı harcımızı, kavurduğumuz köz patlıcanlı biberin üzerine döküp karışla her tarafına eşit şekilde yayıyoruz. Suyu eksik olursa, çok az su ilavesi yapıp, 15 dakika kadar bu şekilde pişiriyoruz.

Servis etmek için tabağa aldığımızda üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, afiyetle yiyoruz ;)
                                                               

Herkese şimdiden hayırla, sağlık sıhhatle geçireceği bir hafta sonu diliyorum.

Gönülden sevgi, selam, dua ve  muhabbetler olsun benden herkese...


32 yorum:

  1. ımmm süper bencede
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Handecigim.
      Sevgilerimle...

      Sil
  2. çooook iştah açıcı görünüyor...
    ellerine sağlık..güzel hafta sonları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.
      Size de güzel bir hafta sonu diliyorum.
      Sevgiler...

      Sil
  3. ellerinize sağlık hayırlı cumular

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.
      Size de hayırlı cumalar.
      Sevgiler...

      Sil
  4. Hayirli cumalar ablam
    ali nazige rakip gelmis ;)cok lezzetlidir eminim
    ellerin yüregin dert görmeye dua eder dua beklerim
    muhabbetle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ablam, Ali nazigin bir farklı versiyonu.
      Yıllar evvel annemin adını hatirlayamadigim bir yemek kitabından yapmıştık. O gun bu gundur sanki Ali nazikten daha farkliymis gibi yapip yeriz ;)
      Sana da hayırlı cumalar balim benim.
      Dualarda buluşmak dileğiyle.
      Öpüyorum..

      Sil
  5. Yine enfes bir görüntü eminim tadı da müthiştir. Ellerine sağlık canım...Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah Seldacığım, beğenmene sevindim.
      Sevgilerimle...

      Sil
  6. Gizem'im hayırlı ve bereketli cumalar dilerim.Patlıcana aşığım pür lezzet nefis olmuş ellerine sağlık,öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiin ecmain ablacığımm.
      Benim de patatesten sonra en sevdiğim sebzedir.
      Bende seni öpüyorum balim ♥

      Sil
  7. Oyyyyyyyyyy misssssssssssss :)

    YanıtlaSil
  8. patlıcan közlemesini hiç bu şekilde duymamıştım çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili Gülihan.
      Muhabbetlerimle...

      Sil
  9. ellerine sağlık canımm.sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Köz patlıcanı o kadar çok severim ki . Ellerine sağlık canım benim.. Afiyet olsun.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ablacığım o kadar çok severim ki, bıkmadan yiyeceğim lezzetler arasında.
      Kucak dolusu sevgiler ♥

      Sil
  11. HEMEN KAPIYI AÇ BEN GELİYORUUUUUUUUUUUUUUM
    LÜTFEN MASAYA BİR TABAK EKLEYİVER
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM
    HAYIRLI AKŞAMALR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buyur balımm, başım gözüm üstüne. ♥ ;))
      Çok sağol ablacığım.
      Hayırlı akşamlar..

      Sil
  12. Yoğurtlu tarifler çok enfes duruyor ellerine sağlık canım harikaaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sezgin ablacığım.
      Muhabbetlerimle...

      Sil
  13. Sevgili Gizem,
    Ellerine sağlık yine çok enfes bir tarif:)
    Annenin de ellerinden öperim, eeee kimin annesi★☆★
    Demek ki hamaratlık ve bu konularda ki merak kıymetli annenden geçmiş sana:)
    Başta yazmış olduğunl hakikatlerden payımı almak dilerim...
    Selam, Sevgi ve Dua ile♥♡♥

    YanıtlaSil
  14. Köz patlıcanı çok sık kullanırım yazın hiç eksik olmaz tam bir patlıcan delisiyim bu tarif tam benlik oldu.en kısa zamanda denemek istiyorum..saygılar sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Canım çekti :)Ne güzel olmuş.Ellerine sağlık ve afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  16. Közpatlıcan dendimi akan sular durur bende. O kokusu, lezzeti mımmm..

    Olsa da yesem dedim :)

    Ellerine emeklerine sağlık..

    YanıtlaSil
  17. Ekmek bana bana yenmeli :) ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Hakaret ve benzeri kalp incitici sözler olmadığı müddetçe, yorumlarınızın benim için çok özel ve değerli olduğunu belirtmek isterim.
Her türlü soru ve önerilerinizi yanıtlamak ise benim için ayrı bir keyif.
Sevgi ve baki muhabbetle...

Ne Aramıştınız?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

... GiSi ... © 2014-İLKBAHAR - "GiSi Tasarım" sitesinde yayınlanan ürünlerin, fotoğrafların ve yazıların tüm hakkı saklıdır. İzinsiz ve de kaynak gösterilmeden kullanılmaması önemle rica olunur. Emeğe saygı çerçevesinde, bu ufak ricamı göz önünde bulundururmanızı istiyor, sitede keyifli vakit geçirmenizi diliyorum. Sevgi ve muhabbetle...

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya