"Ey insanlar! Muhakkak ki Allah'ın vaadi gerçektir. Öyleyse dünya hayatı
sizi sakın aldatmasın. Aldatıcı(şeytan) da sizi Allah ile (affına
güvendirerek) aldatmasınlar." (FÂTIR Suresi, 5)
"Bu kadarcık günahtan da ne olacak"...
"Dünya'ya kaç kere geliyoruz sanki"...
"Allah çok bağışlayıcıdır, nasılsa beni affeder"...
Hatta olayı daha ileri götürüp; "Allah'ın benim ibadetlerime ihtiyacı yok"...
Elbette ki; Allah Gafurdur, Rahimdir, affı ve ihsanı bol olandır fakat O'nu hayatımızın merkezine koymayıp, bize emrettiklerine ve yasakladıklarına gerekli özeni, itinayı göstermezsek, hayatın girdabına kapılıp gidersek;
.................
***********************************
Hepimizin cuması mübarek olsun İnşaAllah...
Dünya süslerine ve meşgalelerine kaptırmamalı insan kendini, her uğraşın, her sahip olunanın fani olduğunu unutmamalı...
***********************************
Geçen gün bahsetmiştim size, geçen sene yapıp buzluğa kaldırdıklarımızı bitiriyoruz diye.
İşte bu güzelim yemek de, buzluktaki köz patlıcanları değerlendirmek amaçlı yapılmıştır.
Severek yediğimiz bu güzel yemeği denemenizi tavsiye ederim...
Bu arada, Allah izin verirse bu sene ki kışlık hazırlıkları (közlemeler, ev eriştesi, reçeller, tarhana yapımı, bir çok sebze ve meyve kurutması, vs.) "Ne Nasıl Yapılır?" bölümünde ayrıntılı şekilde anlatmak istiyorum İnşaAllah...
Malzemeler:
- 300 gr. kıyma
- 6-7 adet közlenmiş patlıcan
- 3 adet közlenmiş kırmızı biber
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
1-) Kıymamızı burada anlattığım gibi kavuruyoruz. 4 yemek kaşığı kadar yağımızı ve yemeklik doğradığımız soğanımızı koyup kavurmaya devam ediyoruz. Soğan kavrulduktan sonra yeşil biberini koyup kavurma işlemine devam ediyoruz.
2-) Daha sonra salça, rendelenmiş sarımsak, baharat ve tuzumuzu atıp karıştırıyoruz. 1 buçuk çay bardağı kadar sıcak su koyup pişmeye bırakıyoruz.
3-) Başka bir yayvan tencerede tereyağımızı eritiyoruz ve köz patlıcanı koyup karıştırıyoruz.
4-) Daha sonra közlenmiş kırmızı biberi, tuz ve çok az karabiberi atıp karıştırıyoruz.
5 ve 6-) Pişen kıymalı harcımızı, kavurduğumuz köz patlıcanlı biberin üzerine döküp karışla her tarafına eşit şekilde yayıyoruz. Suyu eksik olursa, çok az su ilavesi yapıp, 15 dakika kadar bu şekilde pişiriyoruz.
Servis etmek için tabağa aldığımızda üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, afiyetle yiyoruz ;)
Herkese şimdiden hayırla, sağlık sıhhatle geçireceği bir hafta sonu diliyorum.
Gönülden sevgi, selam, dua ve muhabbetler olsun benden herkese...
ımmm süper bencede
YanıtlaSilellerine sağlık
Çok teşekkür ederim Handecigim.
SilSevgilerimle...
çooook iştah açıcı görünüyor...
YanıtlaSilellerine sağlık..güzel hafta sonları..
Çok teşekkürler.
SilSize de güzel bir hafta sonu diliyorum.
Sevgiler...
ellerinize sağlık hayırlı cumular
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
SilSize de hayırlı cumalar.
Sevgiler...
Hayirli cumalar ablam
YanıtlaSilali nazige rakip gelmis ;)cok lezzetlidir eminim
ellerin yüregin dert görmeye dua eder dua beklerim
muhabbetle
Evet ablam, Ali nazigin bir farklı versiyonu.
SilYıllar evvel annemin adını hatirlayamadigim bir yemek kitabından yapmıştık. O gun bu gundur sanki Ali nazikten daha farkliymis gibi yapip yeriz ;)
Sana da hayırlı cumalar balim benim.
Dualarda buluşmak dileğiyle.
Öpüyorum..
patlıcana bayılırım..
YanıtlaSilBende çok severim :)
SilYine enfes bir görüntü eminim tadı da müthiştir. Ellerine sağlık canım...Sevgilerimle,
YanıtlaSilEstağfurullah Seldacığım, beğenmene sevindim.
SilSevgilerimle...
Gizem'im hayırlı ve bereketli cumalar dilerim.Patlıcana aşığım pür lezzet nefis olmuş ellerine sağlık,öpüyorum...
YanıtlaSilAmiin ecmain ablacığımm.
SilBenim de patatesten sonra en sevdiğim sebzedir.
Bende seni öpüyorum balim ♥
Oyyyyyyyyyy misssssssssssss :)
YanıtlaSilTeşekkürler :))
Silpatlıcan közlemesini hiç bu şekilde duymamıştım çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgili Gülihan.
SilMuhabbetlerimle...
ellerine sağlık canımm.sevgiler..
YanıtlaSilÇok sağ ol Şulecigim.
SilSevgiler benden..
Köz patlıcanı o kadar çok severim ki . Ellerine sağlık canım benim.. Afiyet olsun.Sevgilerimle..
YanıtlaSilBende ablacığım o kadar çok severim ki, bıkmadan yiyeceğim lezzetler arasında.
SilKucak dolusu sevgiler ♥
HEMEN KAPIYI AÇ BEN GELİYORUUUUUUUUUUUUUUM
YanıtlaSilLÜTFEN MASAYA BİR TABAK EKLEYİVER
ELLERİNE SAĞLIK CANIM
HAYIRLI AKŞAMALR
Buyur balımm, başım gözüm üstüne. ♥ ;))
SilÇok sağol ablacığım.
Hayırlı akşamlar..
Yoğurtlu tarifler çok enfes duruyor ellerine sağlık canım harikaaaa
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Sezgin ablacığım.
SilMuhabbetlerimle...
Güzel blog !!! Kolay gelsin
YanıtlaSilSevgili Gizem,
YanıtlaSilEllerine sağlık yine çok enfes bir tarif:)
Annenin de ellerinden öperim, eeee kimin annesi★☆★
Demek ki hamaratlık ve bu konularda ki merak kıymetli annenden geçmiş sana:)
Başta yazmış olduğunl hakikatlerden payımı almak dilerim...
Selam, Sevgi ve Dua ile♥♡♥
Köz patlıcanı çok sık kullanırım yazın hiç eksik olmaz tam bir patlıcan delisiyim bu tarif tam benlik oldu.en kısa zamanda denemek istiyorum..saygılar sevgiler...
YanıtlaSilCanım çekti :)Ne güzel olmuş.Ellerine sağlık ve afiyet olsun :)
YanıtlaSilKözpatlıcan dendimi akan sular durur bende. O kokusu, lezzeti mımmm..
YanıtlaSilOlsa da yesem dedim :)
Ellerine emeklerine sağlık..
Ekmek bana bana yenmeli :) ellerine sağlık..
YanıtlaSil