Herkese mutlu, huzur dolu bir pazar diliyorum.
"Ne-Nasıl Yapılır?"ın ikinci tarifi, yemeklerimizin belli bir kısmında kullandığımız kıymanın, nasıl kavrulacağı üzerinedir.
Söz vermiştim size, bu bölüm için yayınlayacağım tüm tarifleri lafı uzatmadan, kısa ve öz bir şekilde anlatacağım diye, sözüme sadık kalmaya çalışıyorum İnşaAllah :))
- Kıymamızı, hiç yağ koymadığımız tenceremizde orta ateşte kavurmaya başlıyoruz.
- Tahta bir spatula ya da kaşık yardımıyla, ezerek değil, yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi, spatulamızı dik bir şekilde kullanarak (sanki kıymaya vuruyormuş gibi) kıymayı lime lime ediyoruz.
- Kıymamız yandaki fotoğraftaki gibi, kavrulma rengini alıp, suyunu çekmeye yakın, yağımızı koyuyoruz. (Fotoğrafta su birikintisi gibi görünen kısım fotoğrafını çekene kadar eriyen tereyağdır).
- Daha sonraki aşama ise, yemeğin içine koyacağınız malzemelerdir. Bundan sonraki ekleyeceğiniz her malzeme, size ve tarifin malzemelerine kalmıştır.
Hepinize kucak dolusu sevgi ve muhabbetlerimle.
GiSi...
Paylastigin bilgiler icin tesekkurler arkadasim...
YanıtlaSilBen teşekkür ederim canım.
SilSevgilerimle..
Gizem'im çok faydalı bilgiler yemek yapmaya yeni
YanıtlaSilbaşlıyacak olanlar için...Mutlu pazarlar öpüyorum.
İnşaAllah ablacım İnşaAllah.
SilSanada huzur dolu bir pazar diliyorum.
Bende seni öpüyorum..
Gizem,
YanıtlaSilcanım,
bi tanem...
bak, sen bu NNY'leri yayınla ama, ben bu gidişle ev hanımlığından istifa edicem:(
yaaa ben kıymayı böyle kavurmuyorum:)))
tamam hocam ders 2 tamam...
ama beni annemle ters düşürüyorsun haberin olsun:)
sevgilerimle bi tanem
Sevde kuzum, bende bunları böyle bilmezdim, annelerimizden büyüklerimizden ne gördüysem onu uygulardım lakin, sertifika almak amaçlı gittiğim yemek kursunda, yanlış bildiğim bir çok şeyin doğrusunu öğrenince, bende bu şekilde uygulamaya başladım ve sonuçlardan daha bir memnun olur oldum.
SilEe diyorum ya, öğrendiği bildiği 2 gram bilgiyi bile paylaşmadan duramayan bünyem, ne var ne yok paylaşıyor sizlerle büyük bir mutlulukla :)
Anneciğine hürmetlerimi iletir, ellerinden öperim balım.
Asıl benden biiir sürü sevgiler ;)
Hımmm,demek ki ezerek değilmiş,,ben hep ezdim bunca yıl.. :)
YanıtlaSilBende ezerek yapardım hatta yağı koyar sonra kavururdum kıymayı ama bu yöntemi öğrendiğimden beri, bu şekilde yapıyorum çünkü kıymanın lezzetini daha bir ortaya çıkarıyor, ilk başta sadece kendi suyuyla kavrulduğu için.
SilSevgilerimle Rabiacığım..
kimisi önce sogani kavurup öyle koyuyor kiymayi...
YanıtlaSildemek ki ben dogru yapiyormusum:)
tskler:)
Aynen canım, o yöntem için yani başta soğanı kavurma işine toptan yanlış diyordu bizim hocamız.
SilBen teşekkür ederim :)
Tereyağ koymuyodum bak ben :)
YanıtlaSilKoyayım bundan sonra artık :)
Muhabbetle Gizemcim:)
Tereyağ ile nasıl bütünleştiysek, onsuz bir yemek düşünemiyorum ne yazık ki canısı :(
SilRabbim gördüklerimizden mahrum bırakmasın, olmayanlara da versin İnşaAllah.
Muhabbetle balım...
Paylaşım için teşekkürler . Sevgiler
YanıtlaSilBen teşekkür ediyorum.
SilSevgilerimle...
Acidim kiymaya..
YanıtlaSilYa :)
Lime lime etmek,yagsiz kavurmak..
Biz kadinlar bu denli acimasiz ve soukkanli olabiliyoruz demek ha..vaah vaaaah ;)
Bakma boyle dedigime..aynen oyle kavurur kiymayi...lime lime tarzinda :)
Guzel bir pazar gunu diliyorum can'ima..
Sarilayim da azcik :)
Kacayim sonra..
:)) Kıymanın kavrulması ancak bu kadar sevimli özetlenirdi.
SilHemen kaçma can, daha kahve yapıp içecektik hani ;)......
Öpüyorum bidenem benim...
ellerine saglik
YanıtlaSilmuhtesem gorunuyor
bana da yollasaniz
hihiihihi :ppp
canimmm çektiii yaaaaahu bana da banadaaa :)))) bende beklerimmm
www.fraise-framboise.blogspot.com
www.fraise-framboise.blogspot.com
www.fraise-framboise.blogspot.com
Elbette yollarım fakat bu bir yemek değil canım, sadece yöntem anlatmak istemiştim.
SilAma yok ben sadece kavrulmuş kıyma isterim dersen, hay hayy canım, seve seve yollarım :)
Sevgiler...
Hiç bir şey yapmadan ekmeğin arasına koy yiyesi gelir insanın
YanıtlaSilAfiyet olsun Sezgin hanımcığım :)
SilKucak dolusu sevgiler..
Gizemim yemek yapmayı bilmeden okullara giden kızlarımıza ne güzel bir eğitim oluyor, hatta ev hanımlarına bile. Emeğine sağlık canım..
YanıtlaSilİnşaAllah ablacığım. Asıl mutluluk, paylaştıklarımdan minik de olsun birilerinin nasiplendiğini bilmek.
SilSevgi ve muhabbetlerimle..
Ohh GİSİ'm benim ne de güzel faydalı bilgiler paylaşıyorsun bizlerle.O güzel paylaşımcı yüreğini kocaman öpüyorum canımm benimm.Sağolasın var olasın mutlu olasın hep..
YanıtlaSilEstafurullah can Vişnap'ım, benim yüreğimi de sen ve senin gibi dostlarımın yorumları ısıtıyor hamd olsun.
SilAsıl sen var olasın hep, muhabbetimiz iki cihanda da baki olur İnşaAllah.
Öpüyorum balım benimm..
ablacıgım cok sagol senin sayende kıyma yiycem :D
YanıtlaSil