Yürekten selam ve sevgilerimi gönderiyorum herkese...
Hayırla dolu bir gelecek diliyorum...
Hayata sımsıkı sarılmayı diliyorum...
Dille değil, kalple sevip, saymayı, aynı kandan candan olmasak da kardeşlik bağlarımızın daha da kuvvetlenmesini diliyorum...
Yüreğimizden geçirdiklerimizin hayra ermesini diliyorum..
Sıkıntılarımızdan arınmayı diliyorum...
Ben diliyorum, Sen kabul buyur Allah'ım...
********************
Rüya olmaya yüz tutmuş, adına yakışır bir tatlı :)
Arşivde bekleme rekoru kırdı kendisi :)
Portakal mevsimi geldi geçti, artık daha fazla beklemesine gönlüm razı olmadı.
Bir itirafta bulunuyorum hemen:
Bu tatlıyı en çok limonlu hali ile sevdik biz.
Vişne de aynı şekilde çok güzel olur.
Sebebi şu ki; mayhoş tatlar, tadına doyulmaz bir hal veriyor tatlıya.
Haklı olarak soracaksınız, neden o zaman portakallısını yayınladın diye.
Hemen izah edeyim; fotoğraf çekmek için tek fırsat bulabildiğim an, portakallısını yaparken olduğundan dolayı :)
Velhasıl; sıcak havalarda içinizi ferahlatacak, yapımı pratik, yaklaşan Ramazan da iftardan sonra en güzel gidebilecek tatlılardan biri.
Fakat dediğim gibi mayhoş meyvelerden yaparsanız, daha çok seveceğinize inanıyorum...
Malzemeler:
- 1 paket kedi dili
- 3 su bardağı + 1.5 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 adet portakal suyu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası (tepeleme)
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
1-) Muhallebimiz için; bir tencereye un ve sütü koyup, el çırpıcısı ile topaklanmaması için hızlıca karıştırıyoruz. Şekerini de koyduktan sonra ocağa alıyoruz. Kaynayıp göz göz olana kadar hiç durmadan karıştırıyoruz, kaynamaya yakın vanilyayı koyuyoruz ve kaynayınca ocaktan alıyoruz.
2-) Bir tabağa süt koyup, kedi dillerini ıslatıyoruz ve kare ya da dikdörtgen bir borcama (borcamınız yoksa, tepsi de olabilir) diziyoruz.
3-) Ocaktan alıp, çok az ılıttığımız muhallebimizi kedi dillerinin üzerine döküp bir spatula ya da kaşık yardımıyla yayıyoruz. Buzdolabında 1 saat kadar bekletiyoruz.
4-) O arada peltemizi hazırlıyoruz. Portakalın kabuklarını rendenin en ince tarafıyla rendeliyoruz. 2 adet portakalın suyunu sıkıyoruz ve bir tencereye alıyoruz.
5-) Nişastayı, pelteye koyacağımız suyun içinde erittikten sonra, tenceredeki portakal suyuna ilave ediyoruz. Şekerini koyuyoruz ve ocağa alıyoruz. Kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp, ılımasını bekliyoruz.
6-) Buzdolabına koyduğumuz tatlımızı çıkartıp, üzerine döküyoruz ve tekrar dolaba kaldırıp, 1 gece beklettikten sonra afiyetle tüketiyoruz.
Yüzümüzden gülümsememiz, gönlümüzden tatlı sevinçlerimiz, hayırla dolu vakitlerimiz hiç eksik olmaması dileğiyle.
Kucak dolusu sevgi ve muhabbetlerimle...
Bu tip tatlıları çok severim ve ben de genelde rüyalı isimler koyarım :) Bence çok yakışıyor.
YanıtlaSilBu ara mevsimden dolayı bol bol çilekli tarzda yapıyorum ama limonla vişneye de az kaldı.
Ellerinize sağlık, pek iştah açıcı bir tarif ve beni de geveze etti :)
bayılırım böyle tatlılara portakal kokulu misss
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş
Gizemim misler gibi portakal kokusuna geldim ellerine sağlık nefis olmuş öpüyorum...
YanıtlaSilkuzumun eline sağlık mmmmm çok severim:)))
YanıtlaSilSevgili Gizem,
YanıtlaSilBu resimlerin beni benden alıyor, haberin olsun : )
Çok şık, sade ve ferah resimler çekiyorsun, bayılıyorum.
Bu arada;
Tatlın nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Buralarda iyi portakal kalmadı, portakal mevsimi gelince mutlaka denemek isterim.
Şahane bir tatlı canım benim ellerine sağlık sunumun da çok şık afiyetler olsun. Sevgilerimle..
YanıtlaSilGörüntü nefis canım
YanıtlaSilİlk bakışta zordur diye düşündüm.Kedi diliyle hazırlandığını görünce denemeli dedim:)
Ellerine sağlık canım
Öncelikle duana AMIN diyor, sonra da ellerine, emeklerine saglik bu sahane lezzet icin diye devam ediyorum sevgili kardesim... Sevgilerimle, kolayliklar diliyorum...
YanıtlaSilDuan dilekleri çok güzel amin canım.Görüntüye bayıldım ellerine sağlık çok mgüzel bir sunum olmuş sevgiler...
YanıtlaSilCanim ellerine saglik. Harika gorunuyor.Portakal suyu yerin minik bir kavanoz portakal recelinin suyu vardi.Onu kullansam olur mu?
YanıtlaSilOlabilir diye düşünüyorum ama canısı.
YanıtlaSilO zaman peltesine şeker koymazsin, birde o fazla tatlılığı bastirmasi için yarım limon sıkabilirsin.
Denersen şimdiden afiyet olsun kuzum :*
Çok leziz görünüyor ellerine sağlık canım tatlılarda portakala bayılırım bu da harika ve pratik bir tatlı olmuş güzel fikir
YanıtlaSilellerine sağlık canım.pratik ve lezzetli bir tarif olmuş.sevgilerimle..
YanıtlaSilHayırlı kandiller...
YanıtlaSilGörüntü harika :) eline sağlık canım:))
YanıtlaSilellerine sağlık kuzumm...
YanıtlaSilhayırlı ve bereketli kandiller diler,dualarını beklerim..
muhabbetle kardeşim..
GİSİ'mmm canımmm geçmiş kandilin kutlu olsun tatlın şahane olmuş canısı ellerine sağlık çok öpüyorummm.
YanıtlaSilNefis ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSil