14 Mayıs 2013 Salı

Portakal Rüyası


Yürekten selam ve sevgilerimi gönderiyorum herkese...

Hayırla dolu bir gelecek diliyorum...
Hayata sımsıkı sarılmayı diliyorum...
Dille değil, kalple sevip, saymayı, aynı kandan candan olmasak da kardeşlik bağlarımızın daha da kuvvetlenmesini diliyorum...
Yüreğimizden geçirdiklerimizin hayra ermesini diliyorum..
Sıkıntılarımızdan arınmayı diliyorum...
Ben diliyorum, Sen kabul buyur Allah'ım...

                                                                 ********************

Rüya olmaya yüz tutmuş, adına yakışır bir tatlı :)
Arşivde bekleme rekoru kırdı kendisi :)
Portakal mevsimi geldi geçti, artık daha fazla beklemesine gönlüm razı olmadı.

Bir itirafta bulunuyorum hemen:
Bu tatlıyı en çok limonlu hali ile sevdik biz.
Vişne de aynı şekilde çok güzel olur.
Sebebi şu ki; mayhoş tatlar, tadına doyulmaz bir hal veriyor tatlıya.
Haklı olarak soracaksınız, neden o zaman portakallısını yayınladın diye.
Hemen izah edeyim; fotoğraf çekmek için tek fırsat bulabildiğim an, portakallısını yaparken olduğundan dolayı :)
Velhasıl; sıcak havalarda içinizi ferahlatacak, yapımı pratik, yaklaşan Ramazan da iftardan sonra en güzel gidebilecek tatlılardan biri.
Fakat dediğim gibi mayhoş meyvelerden yaparsanız, daha çok seveceğinize inanıyorum...

Malzemeler:
  • 1 paket kedi dili
Muhallebisi İçin:
  • 3 su bardağı + 1.5 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
Portakal Peltesi İçin:
  • 2 adet portakal suyu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası (tepeleme)
  • 6 yemek kaşığı şeker
Islatmak İçin:
  • 1 su bardağı süt
1-) Muhallebimiz için; bir tencereye un ve sütü koyup, el çırpıcısı ile topaklanmaması için hızlıca karıştırıyoruz. Şekerini de koyduktan sonra ocağa alıyoruz. Kaynayıp göz göz olana kadar hiç durmadan karıştırıyoruz, kaynamaya yakın vanilyayı koyuyoruz ve kaynayınca ocaktan alıyoruz.
2-) Bir tabağa süt koyup, kedi dillerini ıslatıyoruz ve kare ya da dikdörtgen bir borcama (borcamınız yoksa, tepsi de olabilir) diziyoruz.
3-) Ocaktan alıp, çok az ılıttığımız muhallebimizi kedi dillerinin üzerine döküp bir spatula ya da kaşık yardımıyla yayıyoruz. Buzdolabında 1 saat kadar bekletiyoruz.
4-) O arada peltemizi hazırlıyoruz. Portakalın kabuklarını rendenin en ince tarafıyla rendeliyoruz. 2 adet portakalın suyunu sıkıyoruz ve bir tencereye alıyoruz.

5-) Nişastayı, pelteye koyacağımız suyun içinde erittikten sonra, tenceredeki portakal suyuna ilave ediyoruz. Şekerini koyuyoruz ve ocağa alıyoruz. Kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp, ılımasını bekliyoruz.
6-) Buzdolabına koyduğumuz tatlımızı çıkartıp, üzerine döküyoruz ve tekrar dolaba kaldırıp, 1 gece beklettikten sonra afiyetle tüketiyoruz.


Yüzümüzden gülümsememiz, gönlümüzden tatlı sevinçlerimiz, hayırla dolu vakitlerimiz hiç eksik olmaması dileğiyle.
Kucak dolusu sevgi ve muhabbetlerimle...

18 yorum:

  1. Bu tip tatlıları çok severim ve ben de genelde rüyalı isimler koyarım :) Bence çok yakışıyor.

    Bu ara mevsimden dolayı bol bol çilekli tarzda yapıyorum ama limonla vişneye de az kaldı.

    Ellerinize sağlık, pek iştah açıcı bir tarif ve beni de geveze etti :)

    YanıtlaSil
  2. bayılırım böyle tatlılara portakal kokulu misss
    ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  3. Gizemim misler gibi portakal kokusuna geldim ellerine sağlık nefis olmuş öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. kuzumun eline sağlık mmmmm çok severim:)))

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Gizem,
    Bu resimlerin beni benden alıyor, haberin olsun : )
    Çok şık, sade ve ferah resimler çekiyorsun, bayılıyorum.
    Bu arada;
    Tatlın nefis görünüyor, ellerine sağlık.
    Buralarda iyi portakal kalmadı, portakal mevsimi gelince mutlaka denemek isterim.

    YanıtlaSil
  6. Şahane bir tatlı canım benim ellerine sağlık sunumun da çok şık afiyetler olsun. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. Görüntü nefis canım

    İlk bakışta zordur diye düşündüm.Kedi diliyle hazırlandığını görünce denemeli dedim:)

    Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. Öncelikle duana AMIN diyor, sonra da ellerine, emeklerine saglik bu sahane lezzet icin diye devam ediyorum sevgili kardesim... Sevgilerimle, kolayliklar diliyorum...

    YanıtlaSil
  9. Duan dilekleri çok güzel amin canım.Görüntüye bayıldım ellerine sağlık çok mgüzel bir sunum olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Canim ellerine saglik. Harika gorunuyor.Portakal suyu yerin minik bir kavanoz portakal recelinin suyu vardi.Onu kullansam olur mu?

    YanıtlaSil
  11. Olabilir diye düşünüyorum ama canısı.
    O zaman peltesine şeker koymazsin, birde o fazla tatlılığı bastirmasi için yarım limon sıkabilirsin.
    Denersen şimdiden afiyet olsun kuzum :*

    YanıtlaSil
  12. Çok leziz görünüyor ellerine sağlık canım tatlılarda portakala bayılırım bu da harika ve pratik bir tatlı olmuş güzel fikir

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık canım.pratik ve lezzetli bir tarif olmuş.sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  14. Görüntü harika :) eline sağlık canım:))

    YanıtlaSil
  15. ellerine sağlık kuzumm...
    hayırlı ve bereketli kandiller diler,dualarını beklerim..
    muhabbetle kardeşim..

    YanıtlaSil
  16. GİSİ'mmm canımmm geçmiş kandilin kutlu olsun tatlın şahane olmuş canısı ellerine sağlık çok öpüyorummm.

    YanıtlaSil

Hakaret ve benzeri kalp incitici sözler olmadığı müddetçe, yorumlarınızın benim için çok özel ve değerli olduğunu belirtmek isterim.
Her türlü soru ve önerilerinizi yanıtlamak ise benim için ayrı bir keyif.
Sevgi ve baki muhabbetle...

Ne Aramıştınız?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

... GiSi ... © 2014-İLKBAHAR - "GiSi Tasarım" sitesinde yayınlanan ürünlerin, fotoğrafların ve yazıların tüm hakkı saklıdır. İzinsiz ve de kaynak gösterilmeden kullanılmaması önemle rica olunur. Emeğe saygı çerçevesinde, bu ufak ricamı göz önünde bulundururmanızı istiyor, sitede keyifli vakit geçirmenizi diliyorum. Sevgi ve muhabbetle...

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya