4 Kasım 2013 Pazartesi

Kahvaltılık Soslu Çörek


Öncelikle, hepimizin hicri yılbaşı hayırlı olsun İnşAllah..
Özellikle bu ay, hepimiz için öyle güzelliklere vesile olsun ki, varsa derdimiz tasamız sıkıntılarımız, hepsi silinip, yerini hayırlı mutlu haberlere, yürek ferahlıklarına bıraksın İnşaAllah...

İki hafta önce Rabia ile birlikte, canım Nazlıcığıma yeni evi için hayırlı olsuna gittik.
Sağolsun hem güler yüzü, hem güzel kalbi hem de nefis mamaları ile çok güzel ağırladı bizi :)
Allah; sağlık, sıhhat, mutluluk, huzur içinde bir ömür yaşamayı nasip etsin sevdikleriyle beraber İnşaAllah...

O gün gittiğimizde bize yaptığı lezzetlerden biri, kahvaltılık soslu çörek olan bu güzellikti.
Rabia ile gerçekten yemeye doyamadık :))
Ve hemen tarifini bloğuna koyması için baskı yaptık.
Sağ olsun bizi kırmadı ve hemen tarifini paylaştı.
Tabi ki  ben de ilk fırsatta denedim bu lezzeti.
Ev halkı da çok sevdi, sildi süpürdü yuttu hemen :)))

Ben evde yaptığımda, yalnız detay aşamalarını fotoğrafladım çünkü o gün Nazlıya giderken, makinelerimizi de yanımızda götürdük ne olur ne olmaz diye ve doya doya masasını fotoğrafladık :))
(Yani yukarıda görmüş olduğunuz, Nazlının yaptığı çörektir)

Şimdi gelelim bu nefis çöreğin tarifine.
Ben ufak bir iki değiştirme yaptım ama ben aynen Nazlı'nın verdiği şekilde yazacağım, parantez içine kendi değiştirdiklerimi belirteceğim..

Malzemeler:
2 yumurta (Sarıları üzerine sürülecek)
125 gr. tereyağ
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık su
1 paket yaş maya (ben 1 paket instant maya kullandım)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker (ben 1 yemek kaşığı koydum)
1 tatlı kaşığı tuz (tepeleme)
3 yemek kaşığı kahvaltılık sos
5-5 buçuk su bardağı kadar un

***Kahvaltılık sos olarak ikimiz de "Bim'in Kahvaltılık Sosu"nu kullandık. Ama siz isterseniz kendi hazırladığınız sosu kullanabilirsiniz...
1-) Tüm malzemeyi yoğurma kabına alıyoruz ve ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edene kadar un koyup yoğuruyoruz (Eğer yaş maya kullanacaksanız, ılık suda mayanızı eritip, öyle hamura katın)
2-) 1 saat kadar hamurumuzu mayalamaya bırakıyoruz.
3-) Hamur mayalandıktan sonra 4 eşit parçaya bölüyoruz. Merdane ile dikdörtgen şeklinde açıyoruz ve kahvaltılık sosu her tarafına sürüp rulo yapıyoruz.
4-) Tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Arzuya göre haşhaş, çörekotu ya da susam serpebilirsiniz. Daha önceden ısıttığınız 185 derece fırında, üzeri hafif kızarana kadar pişiriyorsunuz...



Nazlıcığımın, bizim için hazırladığı diğer lezzetler...
 Muhallebi Soslu Limonlu Kek

 Patlıcan Salatası
 
 Nohut Salatası


6 yorum:

  1. amin .hayırlısı olsun arkadaşınız güle güle otursun.hepsi şahane görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım benim, afiyet olsun, şifa olsun inşallah..
    Güzel dileklerin içinde çok teşekkür ediyorum. Rabbim herkesin gönlüne göre versin.
    Her zaman beklerim, yine gelin olur mu :)

    YanıtlaSil
  3. herşey harika ama çörekle gerçekten çok güzeller ellerine sağlık sevgili Nazlı' nın da seninde canım :)

    YanıtlaSil
  4. Nefis görünüyor Gisi'cim, ellerine sağlık hem senin hem de Nazlı'nın :) )

    YanıtlaSil
  5. Oh hepinize afiyet olsun. Mamalar şahane..Bende gelebileydim ya:))
    Canımsın sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. Allah herkesin gönlüne göre versin çok güzel tarifler yapanların ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Hakaret ve benzeri kalp incitici sözler olmadığı müddetçe, yorumlarınızın benim için çok özel ve değerli olduğunu belirtmek isterim.
Her türlü soru ve önerilerinizi yanıtlamak ise benim için ayrı bir keyif.
Sevgi ve baki muhabbetle...

Ne Aramıştınız?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

... GiSi ... © 2014-İLKBAHAR - "GiSi Tasarım" sitesinde yayınlanan ürünlerin, fotoğrafların ve yazıların tüm hakkı saklıdır. İzinsiz ve de kaynak gösterilmeden kullanılmaması önemle rica olunur. Emeğe saygı çerçevesinde, bu ufak ricamı göz önünde bulundururmanızı istiyor, sitede keyifli vakit geçirmenizi diliyorum. Sevgi ve muhabbetle...

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya