3 Ekim 2014 Cuma

Meyveli Kek


" Fe salli li rabbike venhar." (Kevser suresi, 2)
(Öyleyse Rabbin için namaz kıl, kurban kes.)

♥ Selamun aleykum diyerek, selamların en güzeli ve özeli ile başlıyorum ♥

Bizleri bir Kurban Bayramına daha eriştiren Rabbimize sonsuz kere şükürler olsun ♥
Kimin ne kadar ömrü olduğunu sadece bizleri yaratan Rabbimiz bildiği için, her kavuştuğumuz bayrama ve güne her daim şükür etmemiz gerek...


Öncelikle cumamız mübarek olsun, daha sonra da bugünden bayramımız mübarek olsun dileklerimi iletiyorum herkese.


Bayram nedeni ile bu sefer Ankara'ya inşaAllah 4-5 günlüğüne gideceğimiz için, bir kaç gündür bende dolap boşaltma, bozulmaya meyilli olanları bitirme telaşı başladı :))

Meyveler, süt, yoğurt ve yumurta kaldığını görünce de, bunları en iyisi güzel bir meyveli kekte birleştireyim istedim.
Lakin amaç malzeme bitirmek olunca, kek de tamamen uydurmasyon oldu.

Her uydurmasyon tarif gibi bu tarifi de yine de ölçüleriyle aklıma not ettim.
Bizi tatmin eden bir lezzeti olunca da, hiç bekletmeden paylaşayım dedim.

Hem de bu vesile ile sizlerin de bayramını kutlamış olmak istedim ♥

Kekin dokusu çok pamuk gibi değil. 
Meyvelerden ötürü hafif bir yoğunluk vermiş keke ama asla rahatsız etmedi bu detay ;)


Malzemeler:

♥ 4 adet yumurta
♥ 1.5 su bardağı şeker
♥ 1 su bardağı süt
♥ 1 su bardağı sıvıyağ
♥ Yarım su bardağı yoğurt
♥ 1 paket vanilya
♥ 1 paket kabartma tozu
♥ 3 su bardağı un

Üzeri için:

♥ 1 adet şeftali
♥ 2-3 adet erik


♥ Şeker ve yumurtaları yaklaşık 10 dakika şeker eriyene kadar çok iyi çırpıyoruz.

♥ Daha sonra süt, yoğurt, vanilya ve sıvıyağını koyup, düşük devirde yarım dakika kadar çırpıyoruz.

♥ Başka bir yerde un ve kabartma tozunu birlikte eliyoruz. 

♥ Mikserimiz en düşük devirde olacak şekilde, kek karışımına unu kaşık kaşık ilave ediyoruz.

♥ Ben 26 santimlik kelepçeli kalıp kullandım ama siz başka bir kalıp da kullanabilirsiniz. Kalıbımızı ilk önce iyice yağlıyoruz ve sonra unluyoruz.

♥ Kek harcımızı kalıba boşaltıyoruz.

♥ Meyveleri ince ince doğruyoruz ve kekimizin üzerine diziyoruz. (Ben acele ettiğim için çok düzgün olmadı ama siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz)

♥ Daha önceden ısıttığımız 185 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar ve batırdığımız kürdan ya da bıçak temiz çıkana kadar pişiriyoruz.

♥ Ben fırından çıkınca üzerini 3-4 yemek kaşığı süt ile ıslattım ama siz isterseniz ıslatmayabilirsiniz.

♥ Soğuyunca kalıptan çıkarıp servis ediyoruz.


♥Afiyet olsun ♥

Büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin yanaklarından öper, hayırlarla huzurla dolu bir bayram geçirmenizi dilerim.

♥ Sevgi, selam ve muhabbetlerimle ♥



4 yorum:

  1. Mımmm nefis...ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık harika olmuş çok lezzetli görünüyor. Kitapla aran nasıl bilmiyorum ama seni mimledim. Soruları cevaplarsan lütfen bana link ver.
    http://tifiltigtil.blogspot.com.tr/2014/10/etkinlik-book-challenge-tag.html

    YanıtlaSil
  3. UZUN BİR ARADAN SONRA TEKRAR MERHABALAR
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM
    ÇOK LEZZETLİ GÖZÜKÜYOR

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık resimler gene harika :) tarif zaten güzel ki :)

    YanıtlaSil

Hakaret ve benzeri kalp incitici sözler olmadığı müddetçe, yorumlarınızın benim için çok özel ve değerli olduğunu belirtmek isterim.
Her türlü soru ve önerilerinizi yanıtlamak ise benim için ayrı bir keyif.
Sevgi ve baki muhabbetle...

Ne Aramıştınız?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

... GiSi ... © 2014-İLKBAHAR - "GiSi Tasarım" sitesinde yayınlanan ürünlerin, fotoğrafların ve yazıların tüm hakkı saklıdır. İzinsiz ve de kaynak gösterilmeden kullanılmaması önemle rica olunur. Emeğe saygı çerçevesinde, bu ufak ricamı göz önünde bulundururmanızı istiyor, sitede keyifli vakit geçirmenizi diliyorum. Sevgi ve muhabbetle...

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya