13 Ekim 2015 Salı

Tiramisu

Sadece misafir için yapılmaz bu güzelim lezzet, akşam kitap okurken ya da sohbet ederken çayın yanına da nefis gidiyor.

Tarife gelecek olursam; her daim ne diyoruz "Helâl dairesi keyfe kâfidir".
Bu nedenle, tatlımızda kullandığım kedi dili ve vanilya Gimdes'ten helâl sertifikalı olan Afia'nin ürünleridir.
Un ise yine helâl sertifikalı olan Sinangil undur.

Biz bir çok şeyi olduğu gibi, marketlerde bulamadığımız helâl ürünleri de internetten sipariş veriyoruz.

Nelerin helal olduğu, "Helâl gıda marketleri"nin hangi illerde nerede olduğunu bilmek istiyorsaniz Gimdes'in play store ya da appstore da "helal gıda" uygulamasini telefonunuza indirerek öğrenebilirsiniz.

MALZEMELER:
Yaklaşık 25-30 adet kedi dili

Muhallebisi İçin:
250 gr. Labne peyniri
1 litre süt 1 su bardağı şeker
7 yemek kaşığı un
2 paket vanilya
1 adet yumurtanın sarısı

Islatmak İçin:
1 yemek kaşığı dolusu granül kahve
1 büyük kahve fincanı su
1 buçuk yemek kaşığı şeker

*** Ben 3'ü 1 arada kahve kullandım

 Üzeri İçin : Kakao

Yapılışı:

Muhallebi icin, vanilya ve labne hariç diger malzemeleri bir tenceye koyup tel çırpıcı ile karıştırarak pişirin.
 Kapatmaya yakın vanilyayı koyun.
 Ocaktan alıp bir kaç dakika bekledikten sonra labneyi koyun ve homojen şekilde karıştırın.
Tatlıyı yapacağınız tepsinin tabanına kedi dillerinin yarısını (yani yaklaşık 12-14 adet kadarını) dizin. Islatmak icin hazırladığınız kahve ile kaşık yardımıyla her tarafını ıslatın.
Muhallebinin yarısını döküp yayın eşit şekilde her tarafına.
Kalan kedi dillerink de üzerine dizin.
Kalan kahve ile ıslatın.
Muhallebinin diğer yarısını döküp her tarafına eşit şekilde yayın.
Bir kaç saat buzdolabında bekledikten sonra servis etmeden önce üzerine kakao serpin, dilediğiniz gibi süsleyin.

NOT 1: Ben büyük kare borcam kullandım fakat siz orta boy bir dikdörtgen tepsi de kullanabilirsiniz.

NOT 2: Üzerini bu şekilde süslemek için, unu tarifteki un miktarinda cok azıcık daha fazla koydum. Ve muhallebiden 3-4 yemek kaşığı kadar ayırdım.
Dolapta bir kaç saat beklettikten sonra krema torbasina yuvarlak uçlu duy takıp süsledim.
Daha sonra üzerine kakao eledim.



2 yorum:

  1. seni buralarda görmek ne hoş canım, daim olsun :)
    sana diyorum ama bende ayda bi iki anca uğruyorum epeydir :) Allah soğutmasın :)

    YanıtlaSil

Hakaret ve benzeri kalp incitici sözler olmadığı müddetçe, yorumlarınızın benim için çok özel ve değerli olduğunu belirtmek isterim.
Her türlü soru ve önerilerinizi yanıtlamak ise benim için ayrı bir keyif.
Sevgi ve baki muhabbetle...

Ne Aramıştınız?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

... GiSi ... © 2014-İLKBAHAR - "GiSi Tasarım" sitesinde yayınlanan ürünlerin, fotoğrafların ve yazıların tüm hakkı saklıdır. İzinsiz ve de kaynak gösterilmeden kullanılmaması önemle rica olunur. Emeğe saygı çerçevesinde, bu ufak ricamı göz önünde bulundururmanızı istiyor, sitede keyifli vakit geçirmenizi diliyorum. Sevgi ve muhabbetle...

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya