Herkesin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun…
Madem kavurmalar
pişti dedik bir önceki yazı da, tarifini vermezsek boynu bükük kalır ama değil
mi? :)
Bayram telaşı ve koşturmacasında piştiği için bu güzel lezzet, ne yazık ki
aşamalarını fotoğraflayamadım. Fakat gözümüzde büyüteceğimiz bir aşaması da
olmadığı için yazıyla anlatmaya çalışacağım.
Kavurmayı, anlattığım şekilde pişirirseniz, lokum gibi yumuşacık bir kavurmanız olur İnşaAllah. Ve vereceğim ölçüleri, et miktarına göre azaltıp artırabilirisiniz.
Önemli noktalarından biri, kavurma yapacağınız tencerede etler sıkış tıkış olmasın. Yani biraz genişce bir tencerede pişirirseniz, suyunu salıp çekme işlemini daha rahat yapacağı için, etleriniz lokum kıvamında olacaktır İnşaAllah.
Malzemeler:
- 4 kilo kuşbaşı doğranmış dana eti
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 250 gr. kuyruk yağı (bize ağır geldiği için kullanmıyoruz)
- Tuz
Yapılışı:
- Kuşbaşı doğranmış etlerimizi tenceremize alıyoruz.
- Kısık ateşte, tencereye başka bir şey ilave etmeden, etlerimiz suyunu salıp, çekene kadar tencerenin kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz. Etler yumuşsa, kapak açılır fakat yumuşamamışsa, kapağı kapalı pişmeye devam eder. Bu süre, yaklaşık 2 saati bulabilir. Ara sıra karıştırmayı, alt üst etmeyi unutmuyoruz. Fakat et pişmeye başladıktan sonra alt üst etme işlemine daha dikkatli yapmalıyız ki, etler dağılmasın.
- Etimiz piştikten sonra, tereyağını ve tuzunu ilave edip, biraz daha pişiriyoruz. Ve pişme işlemi bittikten sonra, tenceremizi ocaktan alıyoruz.
Afiyet olsun...
Canım kardeşim bende bu şekilde yaparım kavurma
YanıtlaSilyı nefis olmuş ellerine sağlık.Hayırlı haftalar
diliyor öpüyorum...
Yemeğimi de yeni yemiştim ama,şu senin nefis kavurman acıktırdı beni yeniden:)
YanıtlaSilO tabağa da bayıldım, mavili mavili ne hoşmuş öyle:)
Ellerine sağlık canım.
Muhabbetle..
Derya ablacım;
YanıtlaSilTeşekkür edyorum.
Sanada hayırlı haftalar diliyorum.
Öpüyorum.
Zelişcim;
Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için canım.
Muhabbetle...
Masallah Subhanallah..Rabbim bir kareye ne cok guzellik sigdirmis..marifetine hayranim arkadasim,masallah..
YanıtlaSilTarifin de o kalaylanmis kasene de bayildim..
Ellerine saglik.
eline sağlık kavurmaya kim hayır diyebilirki bloğunu izlemeye aldım mutlu bir hafta dilerim..
YanıtlaSilYağlı boya'm;
YanıtlaSilAynen canısı, Rabbim'in nimetleri sonsuz... Her biri için ayrı ayrı şükürler olsun.
Öpüyorum.
Hanife Hanım;
Çok teşekkürler.
Sizede güzel bir hafta diliyorum.
sevgilerimle...
Canım ellerine sağlık,valla çok kıskandım..Bayramda evde olmayınca pişiremedim kavurma..Seninkinin kokusu burnuma geldi..süper görünüyor..afiyet olsun..sevgilerimle..
YanıtlaSilbizde de kuyruk yağı sevilmez ama ben çaktırmadan ekliyorumçünkü onun verdiği lezzet bir başka oluyor. ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilNursen Hanım;
YanıtlaSilÜzüldüm şimdi ama.
İnşaAllah bundan sonraki bayramları bayram tadında yaşamanız duasıyla.
Çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler.
Hayatın Tatları;
Aslında başka yerde yediğimde, oo çok güzel diyorum ama biz pişirdiğimizde nedense koymuyoruz işte.
Teşekkür ediyorum.
Sevgiler..