Dünya'nın meşgalesi ne de çok değil mi?
Yaptıkça bitmiyor, bittikçe yenisi geliyor. Öylesine kaptırıyoruz ki bazen, 'Dur' demeyi bile unutuyoruz çoğu kez. "Dur 1 dakika" dediğim vakitlerde de, işte o zaman çok yorulduğumu fark ediyorum. Bedenen değil kesinlikle, ruhen olan bir yorgunluk bu.
Dün de işte aynen böyle oldu...
İki gündür klavyeyi bile elime alamadım, yorumlarınızı telefonumdan onaylayabildim. Haliyle hiç bir blog dostunuda ziyaret edemedim, neler paylaşmışlar okuyamadım, yüreklerini yüreğimde hissedemedim.
Dün gece yatmadan evvel bilgisayarımı en sonunda elime alabilme fırsatını yakalamışken, hızlıca bir göz atayım dedim. Sıkıntısı olan kardeşlerimi okudum, dua bekleyenlerini, sabırı kendine dost edinmişleri...
'Dünya'nın işi bitmez' dedim kendi kendime. 'Ta ki bir gün, bu koşturmaca içerisindeyken durmasını bilemediğin bir anda, sende durmak zorunda kalabilirsin. Dünya meşgaleleri içindeyken durmayı bil ki, durman gereken anda zorluk çekmeyesin.
İyi ile de sınanıyorsun kötü ile de. Huzur ile de keder ile de.
Herşey insan için değil mi? İnsan dışındaki tüm canlılar ve cansız olarak yaratılmış herşey, insana hizmet etmiyor mu?
Bunun da bir bedeli var elbette. Sınanma... Ne zaman ne ile sınanacağını bilemediğin için, gerektiğinden fazla değer verme dünya meşgalelerine' dedim kendi kendime...
Rabbim, tüm sıkıntıda olan kardeşlerimize sabır versin, sıkıntılarını feraha erdirsin İnşaAllah...
--------------------------------------------
Bilmiyorum sizlerde var mı ama bende, bazı yediğim lezzetler bana eskiyi hatırlatır, çocukluğumda damağımda kalan o müthiş hissi verir, o duyguyu yaşatır.
Bugün sizlerle paylaşacağım iki tarif de, sevgili babacığıma ait. Tonbalıklı olan tarif, küçükken iştahla yediğim, bir daha ki yapılacağı zamanı dört gözle beklediğim bir lezzetti.
Umarım sizlerde yapar, beğenerek afiyetle yersiniz efendim...
Tonbalıklı Yumurta Dolması
Malzemeler:
- 1 adet ton balığı (Küçük bol olanlarından)
- 1 adet haşlanmış patates
- 4 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- Yarım limon suyu
- Karabiber
- Tuz
- Yumurtalarımızı lop kıvamda(sarısı iyi pişmiş) olacak şekilde haşlıyoruz.
- Haşlanmış yurtalarımızın sarılarını, haşlanmış ve ezilmiş ya da rendelenmiş patatesimizi, tonbalığımızı, mayonezimizi, limon suyumuzu, tuz ve karabiberimizi bir kasede homojen şekilde karıştırıyoruz.
- Ortası boş kalan yumurta beyazlarımızın içini, bu harcımızla dolduruyoruz.
- Servis etmek için istediğimiz şekilde süslüyoruz.
İsterseniz, tonbalıklı hazırladığımız karışımı, mercimek köftesinde olduğu gibi, marul ya da kıvırcığın içine koyarak, üzerine limon sıkarak da afiyetle tüketebiliriz. (Ben bu bahsettiğim şekilde tüketmeyi daha çok seviyorum:) )
-------------------------------------------
Cevizli Trabzon Hurması (Cennet Hurması):
Bu güzel nimetin öyle çok faydası var ki. Burada sizlerle paylaşmak istedim fakat epey bir uzun olduğundan dolayı, okumak isteyenler için sizi şu siteye yönlendiriyorum.
Tatlı kriziniz nüksetti (off, bu benim en çok yaşadığım bir sendromdur maalesed:( ) ve kalorisi düşük bir tatlı ihtiyacı mı yemek istiyorsunuz. O zaman, denemenizi mutlaka tavsiye ederim bu güzel lezzeti. Hem hafif, hem sağlıklı, hem besleyici, hem krizinizi dindirici. Ee daha ne olsun ama değil mi? :)
Malzemeler:
- 1 adet olgunlaşmış Trabzon hurması
- 1 çay kaşığı pudra şekeri (Eğer hurmanın şekeri az gelirse ekleyin, yoksa )
- 3-4 adet iri kıyılmış ceviz
- Hurmamızın kabuklarını soyuyoruz.
- Bir çatal yardımıyla eziyoruz. (Olgun olduğu için, kolayca eziliyor)
- Eğer hurmanın şeker ihtiyacı varsa, 1 çay kaşığı pudra şekeri döküp karıştırıyoruz.
- Sevris tabağına alıp, üzerini iri kıyılmış cevizlerimizi serpip, afiyetle tüketiyoruz.
*** Bu iki güzel lezzet için, tekrar bir de buradan teşekkür etmek istiyorum babacığıma.
Canım,canım,canım:)
YanıtlaSilNereden başlasam bilemedim söze.
Ruh yorgunluğumdan mı,herşeye yetişmek isteyip bir yerde tıkanıp kalışlarımdan mı..
Sonra vazgeçtim:)
Görsellerin unutturdu herşeyi:)
O yumurtalar nasıl şirin,nasıl ciciler,hiç denememiştim.
Balık ve yumurta,ikisi de benim lezzetlerm:)
Cennet elmasından reçel yaptım dün ben:)
Pek de güzel oldu,nefisti!
İyice olgunlaşmamıştı benim elmalarım,olgunlaşsınlar bu lezzet de yapılacak inşAllah.
Babacığının senin ellerine emeklerine sağlık..
Muhabbetle canım..
Estafurullah tatlısı.
SilBak bende senin reçelini merak ettim Zel'im.
Öpüyorum muhabbetle...
Canım AMİNNNNNN..:)))
YanıtlaSilSanki benim duygu ve düşüncelerimi yazıya dökmüşsün..:)
Haklısın gerektiğinden fazla değer vermemek gerekiyor dünya meşgalilerine.
Hurma ve ton balıklı salata nefiss ötesi görünüyor canım..
Ellerine sağlık.
AMİNNNNNNN....Canım günaydın ne kadar güzel anlatmışsın Rabbim önce iç güzelliği
YanıtlaSilsonrada ibadetlerimizi layıkıyla gerçekleştirmeyi nasip etsin hepimize.Yumurta dolmasına bayılırım ,hurma dersen asla dayanamam ikiside harika ellerine sağlık
öpüyorum.
Melihacım;
YanıtlaSilHem fikir olduğumuza sevindim.
Dünya meşgalelerin çokluğunu dert edinebilenlerden eylesin bizi Mevlam.
Teşekkür ediyorum canısı.
Muhabbetle.
Derya ablacım;
Amin diyorum halis duana en yürketen.
Çok teşekkürler ablacım.
Öpüyorum bende seni...
Evimizde yenmeyi bekleyen neredeyse bir koli hurma var, memleketten yeni geldiler mandalinayla birlikte, ve eşim her akşam bana bir tane yememi faydalarını saymakla bitiremeyeceğini söylüyor, ilk kez tadına baktım dün ve biraz tatlı geldi, sonraları alıştım, bir tatlısının olduğunu ilk kez duyuyorum.. Cevizle harika olmuştur eminim canım, ellerine sağlık...
YanıtlaSil