Şuan okumakta olduğunuz yayının, benim için farklı bir yeri olacak bir süre.
Neden mi?
Anneciğim ile harıl harıl temizliğe daldığımız şu cumartesi gününde, belimi boynumu azıcık dinlendirmek amaçlı temizlik sonunda biraz istirahate çekildim.
Dinlenirken de, bilgisayarı açtım.
Tarif arşivinde ne var ne yok diye göz atarken, bugün için hiç bir şekilde post yayınlama gibi bir düşüncem olmadığı halde, baktım ki benim parmaklar karnabahar çorbası tarifinin fotoğraflarını düzenliyor.
Hiç ses etmedim.
Bakalım sonu nereye varacak..
Fotoğrafları düzenledi, malzeme listesi, tarifin anlatımını yazması falan derken, bir baktım ki tarifin tüm işi bitmiş :)
"Ee Gizemciğim, sen şimdi bunu yayınlamasan olur mu hiç?" dedim ve yayınlamaya karar verdim.
Şimdi haklı olarak diyeceksiniz ki, "ee bunda çok farklı olan durum nedir?"
Sebebi şudur ki; ben, bir post yayınlamadan önce ne yazık ki kırk saat önceden kafamda plan yaparım, fotoğrafları şöyle düzenle, yazısını şöyle yaz, şu fotoğrafları kolajla vs..
Kısacası saatler hatta 1 gün öncesinden kırk kere plan yaparım bir post için. (Biliyorum, hiç iyi bir huy değil bu kadar:( )
İlk defa doğaçlama bir şekilde, hiç düşünmeden taşınmadan hatta post yayınlama fikri bile aklımın ucundan geçmezken, baktım ki çoktan hazırlamışım bile :)
Ve anladım ki, kafam en rahat olarak hazırladığım yayın bu olduğu için, bu taktiği sık sık uygulamaya gayret göstermeliyim (İnşaAllah! :) )
Bir başka farklılık da, bu çorbanın yapım aşamasına dair hiç bir fotoğraf yok.
Çünkü kendisi, sitedeki brokoli çorbasının aynı yapım aşamalarından oluşuyor.
O nedenle, yapım aşamalarını görmek isteyenler, brokoli çorbası tarifine tıklamaları yeterli olacaktır.
Malzemeler:
- Yarım karnabahar demeti
- 2 adet havuç
- 1.5 türk kahvesi fincanı un
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- Yarım demet dereotu
- 1.5 litre sıcak su
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Karnabahar ve havuçları, ufak ufak doğruyoruz. (Robottan da geçirebilirsiniz ama elde doğramak her zaman daha iyidir.)
- 4 yemek kaşık sıvıyağ koyduğumuz tavada, doğradığımız havuç ve karnabaharı biraz kavuruyoruz. Bunu yapmamızın nedeni, kavrulan şeylerin lezzeti daha hoş olduğu için, çorbamıza sebzeleri çiğden atmak yerine, hafif kavurarak ilave edeceğiz.
- Çorbamızı yapacağımız tenceremizde tereyağını eritiyoruz. Unumuzu kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz unumuza, sıcak suyumuzu yavaş yavaş döküyoruz vebir yandan da bir el çırpıcısı ile hızlıca çırpıyoruz ki unumuz topaklanmasın.
- Kavrulan havuç ve karnabaharımızı ilave ediyoruz, karabiberini atıp, sütümüzü de koyduktan sonra, kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynadıktan sonra tuzumuzu atıyoruz.
- Kapatmaya yakın, ince ince kıydığımız dereotumuzu koyup, bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz.
Ahh bu enfes çorbadan birazcık olsun tattırma imkanım olabilseydi her birinize keşke...
Teknolojinin o günlerini de görmek nasip olur inşaAllah :)
Afiyet şifa olsun bu soğuk kış günlerinde efendim...
Elllerineeeeee sağlıkkkkk mmmmmmm nefis nefis olmuşşş .... Karnebahar yemeyenlere bir numara bence o havuç inanılmaz bir tad vermiştir eminim .... Sağlık ve afiyetler olsunn..., gayet güzel bir post olmuş ayrıca bazen plan program yapmadan iç sesi dinlememe fayda var demekkiş
YanıtlaSilAynen canım, genelde hangi sebze yenilemiyorsa, ya köfte olarak ya da çorba olarak yapılırsa tüketilebilir diye düşünüyorum.
SilGerçi bende enginar yiyemiyorum, onun içinde bu yöntem geçerli olur mu bilemiyorum :(
Çok sağol Handeciğim.
Sevgilerimle..
hmm sıcacık
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
Teşekkür ediyorum Bahar.
SilSevgilerimle..
kuzum gel çay içelim bende telden bi bakayïm dedim çayim elimde sana yaziyorum.
YanıtlaSilne güzel hem yazip dinlenmek mmmmmnefis kokusu geldi blogumun yeni halini begendigin için tesekkür ederm gönlü. güzelim:)
Ahh ablam gelmem mi, keşke öyle bir şansım olsa,
SilÇay bahane, muhabbet şahane olurdu...
Ya nasip balım..
Çok sağol ablacığım, bilmukabele..
Öpüyorum seni..
Canım benim,
YanıtlaSilO kadar güzel anlatmışsın ki...
İnan tatmış gibi oldum.
Ellerine sağlık.
Hiç yapmadım karnabahar çorbası, biraz koku olayından dolayı tereddütlüyüm o yüzden sanırım. Ama gözümün önüne getirince, bunda baskın koku herhalde mis gibi kavrulan un kokusu olur:)
Sağol bir tanem, bir ön yargımı daha yıktın♥♡♥
Yok can kuzum, içine giren diğer malzemeler, karnabaharın o kokusunu hatta baskın tadını epey dindiriyor.
SilSenin afacanlara yapıp deneyebilirsin balım.
Kırılabilen ön yargıların varsa ne mutlu sana kuzum, ne kadar mühim bir meseledir o çünkü..
Sarıldım bidenem..
Olsada bir kase şöyle sıcak sıcak içsem Gizem'im benimde günüm temizlikle ve mutfakla geçti yarın yine işe gideceğim.Rabbim sağlık kuvvet versin hepimize.Tam şifa çorbası ellerine sağlık öpüyorum...
YanıtlaSilAllah yardımcın olsun canım ablam.
SilAmin ecmain İnşaALLAH...
Çok sağol balım, bende seni öpüyorum..
Ellerine sağlık canım. Hep böyle kolay yazdığın postların olsun inşallah. Sen kolay mı yazarsın saatler mi alır bilmiyorum ama ben bir çırpıda keyifle okuyorum her zaman... Sevgiler...
YanıtlaSilAmiiin Burcucuğum amin :)
SilBende senin her yorumunu büyük bir keyif ile okuyorum tatlısı bilmiş ol ;)
Sevgilerimle canım..
Hiç denemedim ama mükemmel gözüküyor, kaldı kı karnabahara bayılanlar arasındayım.
YanıtlaSilYazını su gibi keyifle okudum, sıcacık geldi cümlelerin bana kalemine sağlık
Sevgiyle ışıkla
Ateş böceğinin annesi Müge
Çok teşekkür ediyorum Müge hanım.
SilSöylediğiniz her bir söz, asıl benim yüreğimi ısıttı.
Ateş böceğini öper, size de kucak dolusu sevgilerimi gönderirim..
Net zehir gibidir..minicik bisey yapicam,suna bakip cikicam dersin ama alir seni icine yutar!..
YanıtlaSilSeni iyi etmis de yutmus da bu guzellik yayina girmeye vesile olmus,derim ;)
Korkak ve urkek arkadasin cok zordur farkli bir seyler denemek icin karar almasi.
Ya omazsa endisesi yer bitirir cocuklar ac kalir deneme zamani mi simdi Sevgi!?der yerin dibine bi guzel sokabilirim kendimi cunku.
Ne yalan soylim,bize bir Gizem lazim..var mi sizde :)
Optum guzel ellerinden muhabbetlerimizi bende ozledim ki nasil ozledim,tarifsiz..
Az nefesleneyim balim..
Amaniinn!
SilSon zamanlarda duyduğum en isabet söz, "net zehir gibidir!"...
Sorma can, bu nasıl bir hastalıktır, veba gibi meret..
Dur bir dakika, hemen bir şeye bakıp çıkacağım diyorsun ama mübarek o bir şey, oluyor sana bin şey!...
Korkma can, yemekler senden korksun. Bunca mahareti olan bir hatun, bir çorbadan, bir hamur işinden mi korkarmış??
Hıhh, işte buna inanmam haberin ola ;)
Gizem'in her daim uçar gelir yanına şartlar müsade etse..
Ama bedenen gelemese de, ruhen hep yanı başında Biiznillah..
Asıl ben senin o tatlı ellerinden öper, bir güzel kucaklar sarılırım can kuzuşuma...
Canım ellerine sağlık Hava buz gibi soğuk iken dumanı tüten bir karnabahar çorbası ııhhhmmmm miss miiss afiyet bal şifa olsun GİSİ'mmm.
YanıtlaSilHepimize olsun İnşaAllah Vişnap'ım beniiimm, çok sağol :)
SilCanım,
YanıtlaSilnefis bir görüntü. Ellerine sağlık.
Sevgiyle kal.
Çok teşekkür ediyorum Birgül ablacığım.
SilSevgi ve muhabbetlerimle..
CANIM ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR
YanıtlaSilELLERİN DERT GÖRMESİN KISMETLE DOLSUN İNŞALLAH
HAYIRLI GECELER
Teşekkür ediyorum ablacığım.
SilAmin cümlemizin İnşaAllah balım.
Muhabbetlerimle..
nefis görünüyor. takipçinizim artık. :)
YanıtlaSilÖncelikle, hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz.
SilBeğendiğinize sevindim.
Sevgilerimle..
Gizemcim hayırlı sabahlar,hayırlı haftalar olsun :)
YanıtlaSilçorban nefis görünüyor,bu soğuk günlerde olmazsa olmaz tatlar çorbalar,
ellerin dert görmesin,
sevgiler...
Sana da hayırlı haftalar ablacığım.
SilÇok teşekkür ediyorum, senin gibi bir mahirenin beğenmesi, beni ayrıca çok mutlu ediyor.
Benden de sana sevgi ve muhabbetler olsun canım..