Geçen gün de bahsetmiştim, sebzelerin kurutulmuş hallerini daha bir ayrı seviyorum.
Hele ki bu görmüş olduğunuz kalori düşmanı, lezzet dostu tarifi ise her yapıp yedikten sonra, pişmanlık bulutlarında dolaşıyorum.
Sebebi; ekmeksiz yenmediği için ve siz fark etmeden ekmek yeme sınırınızı epeey bir aştığınızı çok geç bir şekilde fark ettiğiniz için.
Yeme içme konusunda nefsime her zaman hakim olabilmek için dua ediyorum.
Biliyorum ki, "israf haramdır" Ayet-i Kerimesindeki israf kelimesi, insan hayatında bulunan her bir zerre için geçerlidir...
Helal dairesi içindeki her şeyden yiyip içmek ama ölçüyü bilebilmek duasıyla...
***************************
Bu aralar ki yoğunluk ve koşuşturmalarından dolayı ne yazık ki pek mutfağa giremiyorum. Tariflerin hepsi arşivde yayınlanmayı bekleyen lezzetlerdendir.
Mutfaktan uzak kaldığım için, sevgili Leyla'da gördüğüm, TAT'lı etkinliklere katılamayacağımı düşünüyordum fakat arşive bir göz attım ki, TAT'ın salçasını kullandığım tarifim mevcutmuş.
O nedenle gönül rahatlığı ile gönderiyorum bu vazgeçemediğim lezzetin tarifini.
Ayrıca bu lezzeti hem kahvaltılarınız için hem de başlı başına bir öğünde tüketebilirsiniz.
Sebzeleri nasıl kuruttuğumuzu Allah nasip ederse İnşaAllah, yazın tek tek fotoğraflayıp sizlerle paylaşmak istiyorum.
Malzemeler:
- 1 tatlı tabağı kurutulmuş biber (Miktarlar tamamen sizin arzunuza kalmış)
- 1 tatlı tabağı kurutulmuş patlıcan
- 1 çay bardağı sıvıyağ (Yarısı biberi kavurmak için, yarısı da patlıcanı kavurmak için olacak)
- Tuz
Sosu için:
- 5-6 adet domates rendesi (Yazın rendeleyip, poşetleyip buzluğa attığımız domatesi kullandım ama siz TAT'ın doğranmış domatesini kullanabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı TAT domates salçası
- 1 tatlı kaşığı TAT biber salçası
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- Karabiber
- Tuz
1-) Kullanacağımız miktarda kurutulmuş biber ve patlıcanımızı hazırlıyoruz.
2-) Kaynattığımız suda biberlerimizi haşlıyoruz.
3-) Kaynattığımız başka bir suda patlıcanlarımızı haşlıyoruz.
4-) Hafif yumuşayan biber ve patlıcanımızı bir kevgir yardımıyla alıyoruz.
5-) Yarım çay bardağı koyduğumuz tavamızda biberlerimizi kavuruyoruz. Tuzunu atıyoruz.
6-) Daha sonra aynı işlemleri patlıcanlarımız için de yapıyoruz.
7-) 3 yemek kaşığı koyduğumuz tavamıza biber salçamızı ve dolates salçamızı koyup eziyoruz. Karabiberini atıyoruz.Domatesimizi koyup, tuzunu atıp pişmeye bırakıyoruz.
Biberlerimizi ve patlıcanlarımızı bir tabağa alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt ve sosumuzu döküp, afiyetle tüketiyoruz efendim.
Herkese şimdiden huzurla ve hayırla geçireceği bir hafta sonu diliyorum..
Selam, sevgi ve baki muhabbetlerimle...
Kahvalti da olaydi yerdik :))
YanıtlaSilharika gorunuyor ve cok severim, emeklerine saglik..
Adresini ver, göndereyim hemen canım :)
SilÇok teşekkür ediyorum.
Sevgilerimle
Peçeteni yesinler senin :)
YanıtlaSilsonra da nefis kavurmanı :)
Ellerine sağlık balım.
Şifa olsun.
Cuman hayr,hayrın baki olsun..
Muhabbetle.
Kendi gibi, insanın içini ısıtan bir yorum..
SilÇok sağol Zeliş'im.
Amin diyorum halis duana birtanem.
Sevgi ve muhabbetlerimle..
tatlım
YanıtlaSilben senn geçenki yazından sonra araştrdım buranın havası kurutmaya uygun değilmiş
ama aktarcılar satıomuş heralde...
bakalım denicem bende
Evet tatlısı, ne yazık ki İstanbul'da hiç bir şekilde bir şey kurutulamıyormuş, sizin adınıza çok üzüldüm gerçekten :(
SilMecburen aktarlar ilk yardım görevi görüyorlardır bu konuda.
Şimdiden afiyet olsun canım.
Öpüyorum..
hayırlı cumalarr canımm..:)
YanıtlaSilyine harika sunumu ve anlatımm..:)
emeğine sağğlık..
sağlıcakla kalasınn..:)
Sana da hayırlı cumalar canısı.
SilÇok teşekkür ediyorum güzel sözlerin için.
Muhabbetlerimle..
kızartma ve menemen ile bende ekmek konusunda duramayanlardandım....minik bir tavsiyem olsun....yemeğe başlarken 1 dilim çavdar ekmeği alıyorum tabağıma aldığım kadarını yiyip doyacağımı düşünüyorum...:)))...önce kendimi kandırıyorum...:)))....bu arada ellerinize sağlık tarifiniz nefis görünüyor...
YanıtlaSilAynı taktiği bende yapıyorum canım ama işte her yemeğin bir yeme adabı vardır derler ya, bu mübarekler de ekmeksiz yedirmiyor kendini :)
SilŞaka bir yana, kendime hakim olabilmek adına, 1 dilim ile fazlasıyla yetinmeye çalışıyorum çok şükür artık.
Çok teşekkür ediyorum ayrıca.
Sevgilerimle
Ellerine emeklerine sağlık..
YanıtlaSilHayırlı cumalar..
Çok teşekkür ediyorum sevgili Pembe esintiler.
SilSana da hayırlı cumalar..
ellerine saglik balim cok severim cokda sIk yaparim
YanıtlaSilniyeyse eklememmisim hayirli cumalar
sarildim duani beklerim
Çok sağol adı gibi Melek ablam benim.
SilSana da hayırlı cumalar balım.
Sarıldım..
Öptüm...
ellerine sağlık ablacığım nefis görünüyor
YanıtlaSilEstafurullah, abla denebilecek bir yaşta değilim içiniz rahat olsun :)
Sil25-30 arası diyelim :)
Teşekkür ediyorum ayrıca.
Sevgilerimle..
nefisss:)
YanıtlaSilAyçaa :*
SilUzanıp o nefis tabağı almak istedim canım:)))Ellerine sağlık soslu soslu enfes olmuş.Hayırlı cumalar diliyor ve öpüyorum...
YanıtlaSilBuyur ablacım, hepsi senin olsun, helal hoş olsun canım :)
SilÇok sağol balım.
Sanada hayırlı cumalar.
Bende seni öpüyorum..
şekerimmmm,
YanıtlaSilbayılıyorum kızartmaya,olsaydı akşam yemeğinde yerdim bende ekmeğimi sosuna bandıra bandıra,
ohhh!gelsin kilolar banaaa,
ellerine sağlık gelinciğim,ne zaman düğün?
kocaman öptüm beyaaa:)
Keşke en lezzetli şeyler kilo yapmasa dimi Şeri'm? :)
SilÇok sağol canımın içi.
Bende seni kocaman öptüm beyaah :)
ALLAHIM TUTMAYIN BENİ
YanıtlaSilHEMEN GELİYORUM
BAYILIRIM
ELLERİNE SAĞLIK
ELLERİN DERT GÖRMESİN
ALLAHA EMANET OL
Buyur gel ablam benim, başım gözüm üstüne :)
SilÇok sağolasın canım.
Sende en Güzel'e emanet ol.
Muhabbetlerimle..
kim demiş kızartma yazın yenir diye mis gibi ellerine sağlık.
YanıtlaSilDeğil mi ama? :)
SilÇok teşekkür ederim.
Sevgilerimle..
arşivdeki tarifler insanın böylesine yoğun zamanlarının bir kurtarıcısı gibi oluyor.benim ki yeni bir site olmasına rağmen şimdiden acayip birikti.her yaptığımı fotoğraflamaya çalışıyorum.ama bütün aşamalarıyla insanın çok vaktini aldığı kesin.Bi de benim iki küçük kızım olunca gerisini sen düşün artık.ellerimin yağıyla,hamuruyla peşlerindeyim artık:))hafta sonuna misafirim var.Yazdan çeşit çeşit yaptığım kurularım var.heveslendirdin beni.yapayım bari bende:)ellerine sağlık.sevgiler..
YanıtlaSilAynen canım, her aşamasını fotoğraflayarak yapmak, tarifin uğraştırıcılığını 10 kat artırıyor belki de ama birilerine faydasının dokunduğunu bilmek, tüm yorgunluğumu söküp alıyor.
SilAllah bağışlasın canım, onların sağlığı sıhhati yerinde olsun da yeter ki, peşinden koştukların tatlı şeyler olarak kalır.
O vakit, şimdiden afiyet bal şeker olsun Şuleciğim.
Sevgilerimle..
İsraf konusunda sana katılıyorum. Bol bulduk diye israf etmemek lazım.
YanıtlaSilBen de çok severim kurutulmuş patlıcanı. Fotoğraflardan harika görünüyor. Gece gece acıktırdın beni... Ellerine sağlık. Ayyy sosuna da ekmek banasım geldi :) Özendim mi ne :))
Sabah sabah yorumunu okumak, içimi nasıl da ısıttı Burcu :)
SilÇok sağol canısı.
Öpüyorum seni..
Gizemcim,sevgili kardeşim çok güzel görünüyor.Ellerin dert görmesin.Ama canım çekti :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum Rümeysa hanımcığım.
SilHerkesin bu kadar canının çekeceği bir tarif olacağını hiç düşünmemiştim yayınlamadan evvel :)
Afiyet olsun yapıp yerseniz.
Sevgilerimle..
Gizemcigim,kizartmaya,soslu kurulara ve taze ekmege bayilirim..Bu yemekler esliginde tuketilen ekmek konusunda cok haklisin.Ama ekmek de citir citir olunca,bunlar bandira bandira cok guzel yeniyor vallahi.. :)
YanıtlaSilOff Rabiacığım, bende senin yorumunu okuyunca kalkıp yapasım geldi inan ki :))
SilAhh nasıls everim nasıl anlatamam ama haklsın yedikten sonra o vicdana zacı yokmu off..:((
YanıtlaSilGeçen hafta yaptım bende ve yerken biraz abartıım..
Ellerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor.
Bende her yedikten sonra, pişmanlık sularında yüzenlerdenim ne yazık ki Melihacığım :(
SilÇok sağol canısı.
Muhabbetlerimle..
Çok canım çekti çokkkkk.Acıktım galiba sabah ilk işim yapmak olacak nefis görünüyor canım benim ellerine sağlık
YanıtlaSilBen en iyisi, bu tarifi yaptığım bir gün, canı çeken tüm dostlarımı çaya alayım, böylelikle benim de herkesin canını çektirttiğimden dolayı oluşan vicdan azabını dindirmiş olurum :)
SilGelir misin İlknurcuğum :)
Öpüyorum canım..
GİSİ'm aman ha sakın beni unutma ilk koşarak gelenlerden olurum,sıcacık ekmeğimi de fırına uğrar alırım ohh yemede yanında yatmalık olmuş canım ellerine sağlık.
YanıtlaSilO nasıl söz Vişnap'ım, Gisi'n seni nasıl unutur canımın dibi :)
SilAhh düşse şu kente yolun, nasıl heyecanla ağırlarım bu kuzuyu bir bilsen canısı :)
Ellerine sağlıkkkkkk süper süper güzel gözüküyor hem göze hem damağa hitap eden güzel bir çeşit ... Sağlık ve afiyetle ....
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum Handeciğim :)
SilSevgi ve muhabbetle..