Herkese hayırlı cumalar diliyorum.
Cır cır böceği misal, yazın çalışıp, kışın zevkle tükettiğimiz nimetlerdendir bu dolmalar.
Allah nasip ederse, yazın tek tek her birinin nasıl kurutulduğunu fotoğraflayıp paylaşmak istiyorum sizlerle.
Kuruttuğumuz otlar, meyveler, sebzeler...
Sizi bilemiyorum ama ben, kurutulmuş olan şeyleri tazesinden daha çok seviyorum.
İnşaAllah yakın zamanda, diğer kurutulmuş sebzelerle yaptığım tarifleri de paylaşmak istiyorum.
Gelelim bugün ki dolmalara...
Kurutulmuş oldukları için, dolmaların suları hali ile kalmamış ve bu yüzden piştiklerinde neredeyse tek lokmalık, çerez niyetinde tüketilebiliyorlar :)
Rabbim olmayanlara da tattırsın bu güzel nimetlerden İnşaAllah...
Malzemeler:
- 250 gr. kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 orta boy soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 2 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı dolusu sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı dolusu sıcak su
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Tuz
- Karabiber
- İpe dizili olan kurutulmuş sebzelerimizden istediğimiz miktarda çıkarıyoruz.
- Hepsinin haşlanma süresi farklı olduğu için, ayrı ayrı haşlıyoruz.
- Kaynamış suyun içinde, hafif yumuşayana kadar haşlıyoruz. (Çok haşlarsanız erir)
- Soğanı rendeliyoruz. Dereotu ve maydanozu ince ince kıyıyoruz ve tüm malzemeyi bir kapta homojen olacak şekilde karıştırıyoruz.
- Dolmaların ağız kısmından yarım santim boşluk kalacak şekilde dolduruyoruz.
- Fotoğrafta gördüğünüz gibi, ağız kısmını birleştirerek kapatıyoruz.
- Yayvan bir tencereye diziyoruz. Dolmaların yarısına gelecek şekilde su koyuyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun efendim.
Ayrıca, şimdiden herkese huzur dolu, mutlu, hayırlı bir hafta sonu diliyorum.
Sevgi ve muhabbetlerimle...
Oglum ve ben cook severiz , ellerine saglik .
YanıtlaSilHayirli cumalar...
Çok sağol Şehrinazcığım.
SilSevgilerimle...
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Bende kurutulmuşun tadını daha çok seviyorum. Sanki daha da lezzetli oluyorlar. İyi ki bu kurular var. Kışın süper rahatlık.
Sevgiyle kal.
Aynen ablacığım, aynı içi tazesine koysak bile, kurusundan aldığım lezzeti alamıyorum :)
SilHamd olsun bu güzelliklere Veren'e..
Sana da kucak dokusu sevgilerimle..
Yine super bi tarif. Evlilik oncesi sizin tarifleri gordukce korkum azaliyor icim rahatliyor :)
YanıtlaSilBen de bunları duyunca mutlu oluyorum tatlısı.
SilNe güzel bir duygu eğer zerre faydası olabiliyorsa paylaşımların.
Sevgilerimle canım..
Sevgili Gizemciğim,
YanıtlaSilBeni bu tarif ile can evimden vurmuş bulunmaktasın...
Can çekişiyorum:)
................
Ya neden hep benim sevdiğim şeyleri yapıyorsun:?
Ben nasıl yapayım hepsini birden???
....acı bana, yalvarıyorum sana:)
Hayırlarla güzelliklerle dolu bir hafta sonu da ben sana diliyorum bi tanem benim...
Yine mi Sevdem :)
SilO zaman nasıl yapsak ki balım bilemedim :)
Sen karnın çok tokken bak ki, canını çektirmeyim yoksa ben burada üzülüyorum, elim kolum bağlı, bu lezzetleri canım kardeşime de tattıramıyorum diye :(
Amin bitanem cümlemize İnşaAllah...
CANIM ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilBAYILIRIM
ÜZERİNEDE SARMISAKLI YOĞURT ÖF ÖF ÖF
YEMEDE YANINDA YAT
HAYIRLI CUMALAR CANIM
Çok teşekkür ediyorum ablacığım.
SilKocaman sevgi ve muhabbetlerimle...
Gizemciğim,
YanıtlaSilYine şahane ve lezzetine doyulmaz bir yemek yapmışsın.Ben kuruların hasını Gaziantep'te yedim.Acısıyla,salçasıyla...Ama senin yaptıkların da onları aratmayacak kadar güzel görünüyor.Ellerine sağlık canım...
Çok sağol canım Rabiacığım.
SilEstafurullah tatlısı, Antep'tekilerin yanında benimkinin sözü dahi edilemez :)
Sevgilerimle canım..
Anneannemi hatırlattın bana Gizem'im..
YanıtlaSilHep o kurutur,sıra sıra dizer,koyar bir pakete gönderir tüm evlatlarına..
Uzun zamandır aramadığımı farkettirdin bana,teşekkür ederim:)
Sana afiyet,şifa ve hayırlı cumalar dileyip,nineciğimi aramak için müsadeni istemeliyim:)
Muhabbetle canım..
Oyy Zeliş'im, ne mutlu bana böyle güzel bir hatırlatmaya vesile olduysam.
SilAnneannene hürmetlerimi iletiyor, ellerinden öpüyorum balım.
Muhabbetle balım...
ellerine sağlık.sıkça yaptığım ve ailecek sevdiğimiz bir dolma türüdür.eminim çok lezzetli olmuştur.sevgilerimle...
YanıtlaSilÇok sağol Şuleciğim.
SilBenden de sevgi ve muhabbetler canım..
Bir yutkundum önce :)
YanıtlaSilKuru dolmaları bende tazesinden daha çok severim, bence de böyle çok daha lezzetliler.
Ellerine sağlık Gizemciğim. Afiyet bal olsun.
Sevgiler :)
İnşaAllah bir gün bu lezzetleri birlikte de yemek nasip olur Nazlıcığım ;)
SilKocaman sarıldım balım..
Gizem'im sıcacık,samimi yorumun için çok teşekkür ederim.Rabbim hepimizin hakkında
YanıtlaSilhayırlı olanı nasip etsin inşallah.Kuru dolmayı bende çok severim ellerine sağlık.
Hayırlı cumalar dilerim,öpüyorum...
Amiiin ablacığım amin İnşaAllah.
SilÇok sağol canım.
Benim öpüyorum seni..
canım eline sağlık çok severim kuru patlıcan dolmasını :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum Tuğbacığım
SilSevgilerimle..
yok bitanem sen cırcır böceği falan olmamışsın
YanıtlaSilbasbayağı çalışkan karınca olmuşsun gizemciğim
dolmalara kim dayanabilirki
ne zamandır aklımda bakalım ne zamana kısmet olur
eline sağlık nefis görünüyor
kal sağlıcakla
Estafurullah balım, kendimce uğraşıyorım işte.
SilYaparsan eğer, şimdiden afiyet bal şeker olsun.
Sevgilerimle..
ancak topladim kendimi bagisla
YanıtlaSiluzun zamandir yapmadigimi fark ettim
rahman razi olsun yavrum duana talibim
Hayırdır İnşaAllah ablacığım, umarım bir şeyin yoktur.
SilDualarım seninle birtanem.
Baki muhabbetlerimle..
Canım GİSİ'm ellerine sağlık ne de güzel pişirmiş ve de sunmuşsun. Eskiden bizler hasrettik bu tür yiyeceklere.Allah'tan şimdilerde aktarlarda da satılıyorda alıp pişirip yeme şansımız var.Afiyetle yiyin canım ,sevgilerimle..
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum canım Vişnap'ım benim.
SilAynen tatlısı, aktarlar sağolsun :)
Ama bizim ailedekiler hala her türlü kuruluğu diriliği kendileri yapma derdinde oldukları için hala faydalanıyoruz onlar sayesinde.
Sevgilerimle...
elinize sağlık çok güzel görünüyo bence bi yemeği yapmak kadar sunumda önemli sunumlar harika görünüyo sizi yeni tanıdım diğer yorumuma ve soruna hemen cevap vermeniz de çok güzel sıkı bi takipçi oldum size artık tarifleri merakla bekliyorum sevgiler leyla
YanıtlaSilLeylacığım;
SilHer bir sözün için çok teşekkür ediyorum.
Her yorum incitici olmadığı müddetçe çok değerlidir benim için.
Yorumları mümkün mertebe hemen yanıtlamaya çalışsam da, işlerim dolayısıyla bu yazımın yorumlarını yanıtlamak epey gecikti :(
Benden de kucak dolusu sevgiler..
Aynen bende cok seviyorum kuru hallerini,cocuklarda neyseki...
YanıtlaSilSevgiler size...
Aynen sevgili bir terzi kızı, bizim evde olsun çevrem de olsun, tazesini sevmeyen bile, kuruluklarla yapılan tariflere kimse hayır diyemiyor :)
SilBenden de sevgiler..
Anneciğimde benim hep yapar...yazları bir güzel kurutur, kışlarıda afiyetle mideye indiririz. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilhttp://berry-dew.blogspot.com/
Bir heyecanla kışın bu güzellikleri yemeyi bekleriz değil mi? :)
SilÇok teşekkür ediyorum sevgili Berry-Dew.
Sevgilerimle...
Canımın içi ellerine sağlık inan bende çoğu sebzenin kurusunu daha çok severim.Yazın kurutuyorum, kışında afiyetle yiyiyoruz. Sizde afiyetle tüketin, şifa olsun.Sevgiler.Bu arada fotoğraflarında çok başarılı...
YanıtlaSil