23 Ocak 2013 Çarşamba

Kıyma Nasıl Kavrulur? (NNY-2)


Herkese mutlu, huzur dolu bir pazar diliyorum.

"Ne-Nasıl Yapılır?"ın ikinci tarifi, yemeklerimizin belli bir kısmında kullandığımız kıymanın, nasıl kavrulacağı üzerinedir.


Söz vermiştim size, bu bölüm için yayınlayacağım tüm tarifleri lafı uzatmadan, kısa ve öz bir şekilde anlatacağım diye, sözüme sadık kalmaya çalışıyorum İnşaAllah :))



  • Kıymamızı, hiç yağ koymadığımız tenceremizde orta ateşte kavurmaya başlıyoruz. 
  • Tahta bir spatula ya da kaşık yardımıyla, ezerek değil, yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi, spatulamızı dik bir şekilde kullanarak (sanki kıymaya vuruyormuş gibi) kıymayı lime lime ediyoruz.
  • Kıymamız yandaki fotoğraftaki gibi, kavrulma rengini alıp, suyunu çekmeye yakın, yağımızı koyuyoruz. (Fotoğrafta su birikintisi gibi görünen kısım fotoğrafını çekene kadar eriyen tereyağdır).
  • Daha sonraki aşama ise, yemeğin içine koyacağınız malzemelerdir. Bundan sonraki ekleyeceğiniz her malzeme, size ve tarifin malzemelerine kalmıştır.

Hepinize kucak dolusu sevgi ve muhabbetlerimle.

GiSi...


25 yorum:

  1. Paylastigin bilgiler icin tesekkurler arkadasim...

    YanıtlaSil
  2. Gizem'im çok faydalı bilgiler yemek yapmaya yeni
    başlıyacak olanlar için...Mutlu pazarlar öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşaAllah ablacım İnşaAllah.
      Sanada huzur dolu bir pazar diliyorum.
      Bende seni öpüyorum..

      Sil
  3. Gizem,
    canım,
    bi tanem...
    bak, sen bu NNY'leri yayınla ama, ben bu gidişle ev hanımlığından istifa edicem:(
    yaaa ben kıymayı böyle kavurmuyorum:)))
    tamam hocam ders 2 tamam...
    ama beni annemle ters düşürüyorsun haberin olsun:)
    sevgilerimle bi tanem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevde kuzum, bende bunları böyle bilmezdim, annelerimizden büyüklerimizden ne gördüysem onu uygulardım lakin, sertifika almak amaçlı gittiğim yemek kursunda, yanlış bildiğim bir çok şeyin doğrusunu öğrenince, bende bu şekilde uygulamaya başladım ve sonuçlardan daha bir memnun olur oldum.
      Ee diyorum ya, öğrendiği bildiği 2 gram bilgiyi bile paylaşmadan duramayan bünyem, ne var ne yok paylaşıyor sizlerle büyük bir mutlulukla :)
      Anneciğine hürmetlerimi iletir, ellerinden öperim balım.
      Asıl benden biiir sürü sevgiler ;)

      Sil
  4. Hımmm,demek ki ezerek değilmiş,,ben hep ezdim bunca yıl.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ezerek yapardım hatta yağı koyar sonra kavururdum kıymayı ama bu yöntemi öğrendiğimden beri, bu şekilde yapıyorum çünkü kıymanın lezzetini daha bir ortaya çıkarıyor, ilk başta sadece kendi suyuyla kavrulduğu için.
      Sevgilerimle Rabiacığım..

      Sil
  5. kimisi önce sogani kavurup öyle koyuyor kiymayi...
    demek ki ben dogru yapiyormusum:)

    tskler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım, o yöntem için yani başta soğanı kavurma işine toptan yanlış diyordu bizim hocamız.
      Ben teşekkür ederim :)

      Sil
  6. Tereyağ koymuyodum bak ben :)
    Koyayım bundan sonra artık :)
    Muhabbetle Gizemcim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tereyağ ile nasıl bütünleştiysek, onsuz bir yemek düşünemiyorum ne yazık ki canısı :(
      Rabbim gördüklerimizden mahrum bırakmasın, olmayanlara da versin İnşaAllah.
      Muhabbetle balım...

      Sil
  7. Paylaşım için teşekkürler . Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Acidim kiymaya..
    Ya :)

    Lime lime etmek,yagsiz kavurmak..
    Biz kadinlar bu denli acimasiz ve soukkanli olabiliyoruz demek ha..vaah vaaaah ;)

    Bakma boyle dedigime..aynen oyle kavurur kiymayi...lime lime tarzinda :)

    Guzel bir pazar gunu diliyorum can'ima..

    Sarilayim da azcik :)

    Kacayim sonra..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Kıymanın kavrulması ancak bu kadar sevimli özetlenirdi.
      Hemen kaçma can, daha kahve yapıp içecektik hani ;)......
      Öpüyorum bidenem benim...

      Sil
  9. ellerine saglik

    muhtesem gorunuyor

    bana da yollasaniz

    hihiihihi :ppp


    canimmm çektiii yaaaaahu bana da banadaaa :)))) bende beklerimmm

    www.fraise-framboise.blogspot.com

    www.fraise-framboise.blogspot.com

    www.fraise-framboise.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette yollarım fakat bu bir yemek değil canım, sadece yöntem anlatmak istemiştim.
      Ama yok ben sadece kavrulmuş kıyma isterim dersen, hay hayy canım, seve seve yollarım :)
      Sevgiler...

      Sil
  10. Hiç bir şey yapmadan ekmeğin arasına koy yiyesi gelir insanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun Sezgin hanımcığım :)
      Kucak dolusu sevgiler..

      Sil
  11. Gizemim yemek yapmayı bilmeden okullara giden kızlarımıza ne güzel bir eğitim oluyor, hatta ev hanımlarına bile. Emeğine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşaAllah ablacığım. Asıl mutluluk, paylaştıklarımdan minik de olsun birilerinin nasiplendiğini bilmek.
      Sevgi ve muhabbetlerimle..

      Sil
  12. Ohh GİSİ'm benim ne de güzel faydalı bilgiler paylaşıyorsun bizlerle.O güzel paylaşımcı yüreğini kocaman öpüyorum canımm benimm.Sağolasın var olasın mutlu olasın hep..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estafurullah can Vişnap'ım, benim yüreğimi de sen ve senin gibi dostlarımın yorumları ısıtıyor hamd olsun.
      Asıl sen var olasın hep, muhabbetimiz iki cihanda da baki olur İnşaAllah.
      Öpüyorum balım benimm..

      Sil
  13. ablacıgım cok sagol senin sayende kıyma yiycem :D

    YanıtlaSil

Hakaret ve benzeri kalp incitici sözler olmadığı müddetçe, yorumlarınızın benim için çok özel ve değerli olduğunu belirtmek isterim.
Her türlü soru ve önerilerinizi yanıtlamak ise benim için ayrı bir keyif.
Sevgi ve baki muhabbetle...

Ne Aramıştınız?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

... GiSi ... © 2014-İLKBAHAR - "GiSi Tasarım" sitesinde yayınlanan ürünlerin, fotoğrafların ve yazıların tüm hakkı saklıdır. İzinsiz ve de kaynak gösterilmeden kullanılmaması önemle rica olunur. Emeğe saygı çerçevesinde, bu ufak ricamı göz önünde bulundururmanızı istiyor, sitede keyifli vakit geçirmenizi diliyorum. Sevgi ve muhabbetle...

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya