Yapılabilecek en pratik tariflerden ve klasiklerden biridir bu güzelim lezzet.
Ve, ne tarif tutturma derdi, ne ölçüsü, ne de olmazsa olmazları vardır.
Bir çoğumuza göre klasik olan bu tarif, hep söylediğim gibi, bir çok kişinin de eminim işine yaracak tarifler arasındadır.
Genelde bu tür tariflerde hep, hiç mutfağa girmemiş bir yakınımı baz alırım.
Hatta "Ne Nasıl Yapılır?" bölümünü de, buna istinaden açmak istemiştim.
Tarifleri yazarken, fotoğraflarken de elimden geldiğince bu şekilde yapmaya çalışıyorum.
İnşaAllah faydalı olabiliyordur diye ümit etmekteyim.
Her ne kadar amacım hafta sonu kahvaltınıza seçenek olması için yayınlanması düşünülse de, evde ki hesap yine çarşıya uymadı.
Ama gene de, hafta sonumuz bitmiş değil, pazar kahvaltısına yetişti çok şükür :)
Dediğim gibi, ölçü yok, malzeme çeşidi tamamen keyfi...
Ayrıca, bayat ekmeklerinizi değerlendirmek için de en kolay alternatiflerden.
Malzemeler:
- Dilediğiniz kadar dilimlenmiş bayat ekmek
- İstediğiniz pizza malzemesi. (Sucuk, zeytin, biber, mantar, domates, vs.)
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı ketçap
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
- 2 tatlı kaşığı su
- Dilimlediğimiz ekmeklerimizi tepsimize koyuyoruz.
- Sosumuzu bir kasede homojen şekilde karıştırıp, bir fırça yardımıyla ekmeklerin üzerine sürüyoruz.
- En alta rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz ve sonra diğer malzemeleri koyuyoruz.
- 175 derecelik fırında pişiriyoruz.
***Normal pizzada da kaşar peynirini en alta koyarım çünkü ısıya daha dayanıksız olduğu için, hemen eriyip, diğer malzemeler pişene kadar kuruyabilir. Fakat bu şekilde hem kurumaz hem de soğumadan tüketilirse, kaşarlar sünme özelliğini kaybetmez.
Herkese hayırlı geceler, tatlı uykular ve şimdiden güzel, huzur dolu, hayırla dolu bir pazar diliyorum.
Sevgi ve muhabbetlerimle...
Ama benim karnim coook acikti.... Bu saatte bu görüntüüüü.... Seviyorum seni Gisimmmm...
YanıtlaSilYürekler bir Elhamdülillah canım ablamm.
SilÖpüyor ve de sımsıkı kucaklıyorum seni.
Gizem'im bayıla bayıla yeriz bizde ellerine sağlık
YanıtlaSilnefis öpüyorum...
Çok sağ ol ablacığım.
SilBende seni öpüyorum balımm..
bayat ekmekleri değerlendirmenin en güzel yolu ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Aynen canım, bizde ilk akla gelen tariftir kendisi :)
SilSevgilerimle..
Tatli kardesim..yarin pazar ..sen kahvaltiya gelsen,bunlardan da alsan yanina..aah..ne guzel olurdu..
YanıtlaSilKasari neden altina koyuyoruz balim ustune olmaz mi,yanar diye mi acaba?..
Sevgiler bitanem..
Cok guzel bir tavsiye mutlaka denemeli..yarin sabah :)
Gelirsen..
Ahh Sevgim ahh, ne de çok arzuluyorum bunu bir bilsen...
SilEvet can, üstüne koyarsak, diğer malzemeler pişmeden hemen eriyip, ardından kuduruğu için.
Afiyetler ola o zaman kuzucuğum, gelmem mi hiiç.. :*
Canım benim ben böyle kahvaltıda yenilecek ekstralara bayılırım.Sadece kaşarla bile yapılsa kıtır kıtır yeniyor ki senin tarifin parmakları da yedirir.
YanıtlaSilAynen Rabiam, bende çok severim kahvaltıda bu ve benzeri ekstraları.
SilÇok sağ ol balım benim.
Öpüyorum seni...
Gisicim eline sağlık nefis olmuş hemde çok pratik:)sevgiler canım.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Elifciğim.
SilSevgiler benden canım...
sabah kapiyi calicam ona göre :)
YanıtlaSilama kahve isterim
bide yanak
Sen yeter ki gel de ablam, ben sana ne istersen yaparım Biiznillah bidenem.
SilÖpüyorum bende seni..
bende yapıyorum bunu pek sık ama bitek salça sürüyordum birdahakine sos tarifinizi deneyeceğimm
YanıtlaSilSalçayı diğer malzemelerle şenlendirince, gerçekten çok daha lezzetli oluyor.
SilAfiyet olsun şimdiden o zaman :)
Sevgilerimle...
VAZGEÇİLMEZİMDİR ÇOK SEVERİM
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM
HAYIRLI GÜNLER
Çok teşekkür ederim ablacığım.
SilSana da hayırlı huzur dolu günler diliyorum..
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Kolay olmasına rağmen çok lezzetli ve ekmek israfına da engel olduğu için çok yararlı bir tarif.
Sevgiyle kal.
Çok teşekkür ederim Birgül ablacığım.
SilAynen öyle, ekmek israfına asla müsaade vermemeli, bir şekilde değerlendirmeliyiz.
Kucak dolusu sevgilerimle...
ayy rengarenkk :)
YanıtlaSilne güzel fotoğraflar öyle:)
emeklerine sağlık canımm:)
Çok sağ ol Denizciğim, beğendiğine sevindim canım.
SilSevgi ve muhabbetlerimle...
ilk kez ziyaret ediyorum sayfanızı, ve içim açıldı :) tarifler de tasarım da çok güzel ellerinize sağlık..Özellikle de yandaki beyaz fotoğraflar çok hoşuma gitti..:)böyle fotoğraf çekebilmeyi çok isterdim ...izlemeye aldım, ben de beklerim:)
YanıtlaSilÖncelikle, hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz.
SilGüzel sözleriniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum, çok naziksiniz.
Fotoğrafa biraz merakı olan herkes, inan bunlardan kat be kat güzellerini çekebilir, siz yeter ki isteyin.
Sevgi ve muhabbetlerimle...
Merhaba,
YanıtlaSilHarika bir pizza olmuş ellerinize sağlık..
Hamur kalın oldu ince oldu derdi yok :)
Aynen öyle Ayşegül hanım, en rahat tariflerden biridir gerçekten :)
SilSevgilerimle...
Pratik ve de lezzetli bir tarif, çok severim :)
YanıtlaSilAynen canım, benimde hem en kolayıma gelen hem de severek yediğim lezzetlerdendir.
YanıtlaSilPratik lezzetli doyurucu..
YanıtlaSilKahvaltı ara öğün yada atışdırmalık..
İlave edilen çeşnilerle farklı lezzetler elde edilip çay yanına ikramlık olarak sunulabilir..
Ellerine sağlık bereketi ile.
Sevgiler.
SeViL:...
GİSİ'm oy canımm nasılda bugün hep sevdiğim lezzetlerle karşılaştım sana gelince çok severim çokk canımın ellerinden de çok güzel olmuşlar dert görmesin ellerin canımm afiyetler olsun sevgilerimle..
YanıtlaSil