23 Şubat 2013 Cumartesi

Pratik Kahvaltılık Pizza


Yapılabilecek en pratik tariflerden ve klasiklerden biridir bu güzelim lezzet.
Ve, ne tarif tutturma derdi, ne ölçüsü, ne de olmazsa olmazları vardır.
Bir çoğumuza göre klasik olan bu tarif, hep söylediğim gibi, bir çok kişinin de eminim işine yaracak tarifler arasındadır.
Genelde bu tür tariflerde hep, hiç mutfağa girmemiş bir yakınımı baz alırım.
Hatta "Ne Nasıl Yapılır?" bölümünü de, buna istinaden açmak istemiştim.
Tarifleri yazarken, fotoğraflarken de elimden geldiğince bu şekilde yapmaya çalışıyorum.
İnşaAllah faydalı olabiliyordur diye ümit etmekteyim.

Her ne kadar amacım hafta sonu kahvaltınıza seçenek olması için yayınlanması düşünülse de, evde ki hesap yine çarşıya uymadı.
Ama gene de, hafta sonumuz bitmiş değil, pazar kahvaltısına yetişti çok şükür :)

Dediğim gibi, ölçü yok, malzeme çeşidi tamamen keyfi...
Ayrıca, bayat ekmeklerinizi değerlendirmek için de en kolay alternatiflerden.

Malzemeler:
  • Dilediğiniz kadar dilimlenmiş bayat ekmek
  • İstediğiniz pizza malzemesi. (Sucuk, zeytin, biber, mantar, domates, vs.)
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Sosu için:
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı ketçap
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • 2 tatlı kaşığı su
  • Dilimlediğimiz ekmeklerimizi tepsimize koyuyoruz.
  • Sosumuzu bir kasede homojen şekilde karıştırıp, bir fırça yardımıyla ekmeklerin üzerine sürüyoruz.
  • En alta rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz ve sonra diğer malzemeleri koyuyoruz.
  • 175 derecelik fırında pişiriyoruz.

***Normal pizzada da kaşar peynirini en alta koyarım çünkü ısıya daha dayanıksız olduğu için, hemen eriyip, diğer malzemeler pişene kadar kuruyabilir. Fakat bu şekilde hem kurumaz hem de soğumadan tüketilirse, kaşarlar sünme özelliğini kaybetmez.


Herkese hayırlı geceler, tatlı uykular ve şimdiden güzel, huzur dolu, hayırla dolu bir pazar diliyorum.

Sevgi ve muhabbetlerimle...

30 yorum:

  1. Ama benim karnim coook acikti.... Bu saatte bu görüntüüüü.... Seviyorum seni Gisimmmm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yürekler bir Elhamdülillah canım ablamm.
      Öpüyor ve de sımsıkı kucaklıyorum seni.

      Sil
  2. Gizem'im bayıla bayıla yeriz bizde ellerine sağlık
    nefis öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağ ol ablacığım.
      Bende seni öpüyorum balımm..

      Sil
  3. bayat ekmekleri değerlendirmenin en güzel yolu ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım, bizde ilk akla gelen tariftir kendisi :)
      Sevgilerimle..

      Sil
  4. Tatli kardesim..yarin pazar ..sen kahvaltiya gelsen,bunlardan da alsan yanina..aah..ne guzel olurdu..
    Kasari neden altina koyuyoruz balim ustune olmaz mi,yanar diye mi acaba?..
    Sevgiler bitanem..
    Cok guzel bir tavsiye mutlaka denemeli..yarin sabah :)

    Gelirsen..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Sevgim ahh, ne de çok arzuluyorum bunu bir bilsen...
      Evet can, üstüne koyarsak, diğer malzemeler pişmeden hemen eriyip, ardından kuduruğu için.
      Afiyetler ola o zaman kuzucuğum, gelmem mi hiiç.. :*

      Sil
  5. Canım benim ben böyle kahvaltıda yenilecek ekstralara bayılırım.Sadece kaşarla bile yapılsa kıtır kıtır yeniyor ki senin tarifin parmakları da yedirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Rabiam, bende çok severim kahvaltıda bu ve benzeri ekstraları.
      Çok sağ ol balım benim.
      Öpüyorum seni...

      Sil
  6. Gisicim eline sağlık nefis olmuş hemde çok pratik:)sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Elifciğim.
      Sevgiler benden canım...

      Sil
  7. sabah kapiyi calicam ona göre :)
    ama kahve isterim
    bide yanak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen yeter ki gel de ablam, ben sana ne istersen yaparım Biiznillah bidenem.
      Öpüyorum bende seni..

      Sil
  8. bende yapıyorum bunu pek sık ama bitek salça sürüyordum birdahakine sos tarifinizi deneyeceğimm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salçayı diğer malzemelerle şenlendirince, gerçekten çok daha lezzetli oluyor.
      Afiyet olsun şimdiden o zaman :)
      Sevgilerimle...

      Sil
  9. VAZGEÇİLMEZİMDİR ÇOK SEVERİM
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM
    HAYIRLI GÜNLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ablacığım.
      Sana da hayırlı huzur dolu günler diliyorum..

      Sil
  10. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Kolay olmasına rağmen çok lezzetli ve ekmek israfına da engel olduğu için çok yararlı bir tarif.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Birgül ablacığım.
      Aynen öyle, ekmek israfına asla müsaade vermemeli, bir şekilde değerlendirmeliyiz.
      Kucak dolusu sevgilerimle...

      Sil
  11. ayy rengarenkk :)
    ne güzel fotoğraflar öyle:)
    emeklerine sağlık canımm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağ ol Denizciğim, beğendiğine sevindim canım.
      Sevgi ve muhabbetlerimle...

      Sil
  12. ilk kez ziyaret ediyorum sayfanızı, ve içim açıldı :) tarifler de tasarım da çok güzel ellerinize sağlık..Özellikle de yandaki beyaz fotoğraflar çok hoşuma gitti..:)böyle fotoğraf çekebilmeyi çok isterdim ...izlemeye aldım, ben de beklerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle, hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz.
      Güzel sözleriniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum, çok naziksiniz.
      Fotoğrafa biraz merakı olan herkes, inan bunlardan kat be kat güzellerini çekebilir, siz yeter ki isteyin.
      Sevgi ve muhabbetlerimle...

      Sil
  13. Merhaba,
    Harika bir pizza olmuş ellerinize sağlık..
    Hamur kalın oldu ince oldu derdi yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Ayşegül hanım, en rahat tariflerden biridir gerçekten :)
      Sevgilerimle...

      Sil
  14. Pratik ve de lezzetli bir tarif, çok severim :)

    YanıtlaSil
  15. Aynen canım, benimde hem en kolayıma gelen hem de severek yediğim lezzetlerdendir.

    YanıtlaSil
  16. Pratik lezzetli doyurucu..
    Kahvaltı ara öğün yada atışdırmalık..
    İlave edilen çeşnilerle farklı lezzetler elde edilip çay yanına ikramlık olarak sunulabilir..

    Ellerine sağlık bereketi ile.
    Sevgiler.
    SeViL:...

    YanıtlaSil
  17. GİSİ'm oy canımm nasılda bugün hep sevdiğim lezzetlerle karşılaştım sana gelince çok severim çokk canımın ellerinden de çok güzel olmuşlar dert görmesin ellerin canımm afiyetler olsun sevgilerimle..

    YanıtlaSil

Hakaret ve benzeri kalp incitici sözler olmadığı müddetçe, yorumlarınızın benim için çok özel ve değerli olduğunu belirtmek isterim.
Her türlü soru ve önerilerinizi yanıtlamak ise benim için ayrı bir keyif.
Sevgi ve baki muhabbetle...

Ne Aramıştınız?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

... GiSi ... © 2014-İLKBAHAR - "GiSi Tasarım" sitesinde yayınlanan ürünlerin, fotoğrafların ve yazıların tüm hakkı saklıdır. İzinsiz ve de kaynak gösterilmeden kullanılmaması önemle rica olunur. Emeğe saygı çerçevesinde, bu ufak ricamı göz önünde bulundururmanızı istiyor, sitede keyifli vakit geçirmenizi diliyorum. Sevgi ve muhabbetle...

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya