8 Mart 2013 Cuma

Mısır Unu Ekmeği

 
Herkese yüreğimin en derininden selam olsun...

Belki hatırlayanlarınız vardır. Bir plan yaptığımı ve bu plan dahilinde işlerimi yürüttüğümü yazmıştım. Ne yazık ki, planımın yerinde de yeller esiyor artık.
En son koyduğum posttan sonra sadece 1 kez bilgisayarı açabildim, o da ufak bir işimi halledip çıkmak için.
Jet hızıyla bir göz atayım dostlarda neler olmuş neler bitmiş diye bu yazıyı yayınlamadan evvel, mümkün değil en son baktığım zamana kadar gelebilmem.. Öyle çok şey kaçırmışım ki :(
Artık yorumlarınızı dahi yanıtlayamıyorum.
Dostlarıma, kuzularıma vakit ayıramaz oldum :(
Tek bir kişi hariç; sevdiceğim....
Kendisi bir kaç gün evvel izne geldi Elhamdülillah ve tüm hayat durdu Gizem de :)
Onca vakitsizlik sözleri, bir anda tuz buz oldu :)
Ama sanmayın ki işler bitti. Tam tersine, hepsi şuan gün geçtikçe dağ gibi yığılmaya başladı.
Olsun varsın yığılsın...
İmanın sağlamlığı, can sağlığı, ağız tadı, huzur mutluluk gibi insanı yeşerten değerler daim olsun da yeter ki, gerisi Rahman'ın izni ile yoluna girer Biiznillah...

**Sohbeti burada kesmez isem, yine Handan ablamı kapıda bekletip, kursa geç kalacağız.
En iyisi hemen tarife geçip, sonra hepinizi kucaklayıp kaçayım...


Bu ekmeğimiz, bildiğimiz ekmek dokusunda yumuşak değildir, bunu baştan söylemek isterim.
Mısır ununun sertliğinden ötürü, daha tok bir dokusu vardır.
Lezzeti konusunda, kesinlikle enfes bir tada sahiptir.
Çay sofralarınız için de ideal bir tariftir.

Malzemeler:
  • 100 gr. tereyağı (Yumuşak)
  • 1 - 1 buçuk su bardağı un
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 buçuk çay bardağı süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı dolusu şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
1-) Tüm malzemelerimizi hazırlıyoruz.
2-) Yoğurma kabımızda ilk önce un ve mayamızı karıştırıyoruz iyice. İlk önce 1 su bardağı kadar unu koyuyoruz bu aşamada. Geri kalan yarım su bardağını da, diğer malzemelerimizin marka ve cinleri farklılık gösterebileceği için, ihtiyaç halinde ekliyoruz.
3-) Diğer malzemeleri de ekledikten sonra iyice, tamamen homojen bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
4-) Bir tepsiye alıp, ekmek şekli veriyoruz ve üzerini hafif nemli bir bez kapatıp, 1 saat dinlendiriyoruz. Dinlendirdikten sonra üzerine bıçak ile verevine çizgiler atıyoruz ve 170 derece ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Ilıdıktan sonra dilimleyip servis yapıyoruz.

 
Afiyet olsun efendim...

Şimdiden hepinize huzur, sağlık, mutluluk, hayırla dolu bir hafta sonu diliyor, herkese kucak dolusu sevgi ve muhabbetlerimi gönderiyorum ve tabi ki de cumamız mübarek olsun diliyorum...

Yüreğiniz yüreğimde vesselam...

30 yorum:

  1. ooo ellerine sağlık canım.bayılırım mısır ekmeğine.süper görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Senin de cuman mübarek olsun Gizem kardesim... Sevgilerimle, ellerine saglik diyor, saglikli, huzurlu ve verimli bir gün ve haftasonu diliyorum...:)

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık. çok lezzetli görünüyor...sevgilerimle,

    ** banada beklerim. **

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık,mısır ekmeği çok güzel olmuş..Hayırlı Cumalar.

    YanıtlaSil
  5. hayırlı cumalar canım kardeşim.
    can sağlığı ve ağız tadı olsun,varsın koşturalım tatlı telaşlarımız için.
    ekmeğinden bir dilim alırım ben çayımın yanınaa,;)
    hadiii durmaa senn git kursuna,,bekletme handan ablayı,,ağaçç oldu kadıncağızz kapıda beee;;))))
    öperimmm bi tanemm..

    YanıtlaSil
  6. nefis bir görüntü
    eminim lezzetide çok güzeldir
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Canım sen iyi ol da uğrama Rabbim kolaylık versin.Mısır ekmeğine bayılırım uzun zamandır yapmadığımı hatırladım ellerine sağlık.Hayırlı cumalar,öpüyorum...

    YanıtlaSil
  8. Canım ellerine sağlık şahane. Bayılırım mısır ekmeğine..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. Gizemim ellerine sağlık.çok lezzetli olmuş tatmadan tahmin edebiliyorum.gozun aydın.Rabbim geri kalan günleri de bir nefeste çabucak gecirsin.

    YanıtlaSil
  10. CANIM NE GÜZEL NE SAMİMİ BİR TARİF OLMUŞ
    ALLAH RAZI OLSUN SENDEN
    ALLAHA EMANET OLUN CANIM

    YanıtlaSil
  11. Gözünaydın kuzumm:)
    Sevincin sevincim oldu:)
    Ekmeğin de bir nefis gözüküyor,ellerine,emeğine sağlık..
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  12. Canımm ellerine sağlık sana kolaylıklar diliyorum işlerini hayırlısı ile hallet yine eskisi gibi gelirsin bizlerde seni çok özlüyoruz sevgilerimle canımmm.

    YanıtlaSil
  13. Canım Gizemim, çok sevindim, çok!
    Sen mutlu ol, iyi ol inşallah :)
    Her şey zamanla hallolur inan.
    Ayrıca belirtmem lazım;
    Seni çok özledim♥♡♥

    YanıtlaSil
  14. harika görünüyor ellerine sağlık: mutluluk daim olsun.

    YanıtlaSil
  15. Mutluluklar mesgul etsin kalbini can..gerisi olmasa beklese de olur..
    Ekmegini gorunce icimden ne gecti biliyormusun?..
    Koye gitmek!..
    ..ve orada yasamak..:)

    Sevgiler canisi..

    YanıtlaSil
  16. bazen işler yolunda gitmeyebiliyor canım moral bozmaya gerek yok :)
    can sağlığı olsun yeter:)
    = karadeniz bu nefis ekmekler bayılırımm :)
    öperim..

    YanıtlaSil
  17. sen mutlusun ya varsın hemencecik bitivermesin işler,
    gisi'nin elinden ne kurtulur,tatlı dillim dualarına aminnn der şerin,

    ekmek nefisss,buram buram kokusu gelmekte bana doğru,

    ellerine sağlık balım,

    öperim

    YanıtlaSil
  18. tatlı dilllim benim bütün dualarına amin der şerin,
    telaşlar bitmezzz sen mutlusun ya yeter kardeşim benim,

    ekmeğin nefiss mis kokusu buram buram gelmekte buralara,

    öperim,

    sağlıcakla kal

    YanıtlaSil
  19. ilk yorumum hata vermişti canısı demek ki gelmiş :)

    öperim

    YanıtlaSil
  20. Deneyeceğim bugün zamanın kalırsa fırında patlıcan kebabım var onu bitireyim sıra buna geleecek inş az önce dünya fâni dedirten bir olay yaşadım şu dakika sana yazabildiğim ve nefes alabildiğim için Allaha hamdolsun .tansiyonum düştü sanırım dedim bi tansiyon ölçecektim daha kolum un morluklar o yavaş yavaş gidiyor bir sıktı kolumu heralde saramadım dedim iki sıktı sonra düşündüm olmadı üç üncüye sıkınca elim tümden uyuştu hemen çözdüm atardamar a denk geldi belkide halbuki her zaman aynı şekilde yaparım sorun olmazdı gayet iyi kullanıyordum çıkarınca kolum morarmış ve hâlen uyuşuktu şükür ki şimdi daha iyi insanın hayatı anlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun sevgili Akasya.
      Sağlığın sıhhatin yerinde olsun yeter ki, gerisi gerçekten fani, boş, o anlık, geçici....
      Denersen, şimdiden afiyet olsun.
      Sevgilerimle...

      Sil
    2. Şuanda deniyorum da önce beyaz unu mu yoksa tüm unları koyup beyaz unun yarısını bırakıcam mı bu kısmı anlamadım artık mecburen kafama göre edeceğim...maya ile mısır ununu ekliyorum şimdi birde normal unun da yarısını eklim

      Sil
    3. Kusura bakmayın yorumunuzu yeni gördüm, InsaAllah cok gec kalmadim cevaplamakda.
      Beyaz unun yarısını birakacaksiniz, hamurun kivami olmazsa kalan unu ilave edeceksiniz.

      Sil
    4. Yok estağfirullah olur mu öle şey ben geç göreceğinizi tahmin ettim hatta piştikten çok sonra diye düşündüm şuanda çıkarıyorum üstü sizinki kadar kızarmadı ama kızardı sanırım oldu keşke gösterme imkanım olsaydı hemen ona göre pişirmeye devam ederdim

      Sil
    5. Sanırım oldu :-) allahım çok şükür bloglar dan ikinci başarılı denemem bakalım resimleri ni ekleyeceğim biraz ılısın bloguma beklerim ordan görme inkanınız olur dilerseniz ayrıca adım sinem 1 senelik evliyim yaşım 24.sizinle tanışmak çok güzel ve blogunuzu çok beğendim

      Sil
    6. Icinin hamur kalmamasi icin isterseniz birazcik daha pişsin ama fazla piserse de kuruyabilir. O nedenle fotograftaki gibi bir renk alirsa kafidir InsaAllah.
      Bir de sohuduktan 1-2 saat sonra yerseniz daha iyi olur.

      Sil
    7. Ne mutlu o vakit bana.
      Tarifleri kılı kirk yararak veriyorum, her detayini mutfaga hiç girmemis biri dahi yapabilsin diye uğraşıyorum. Böyle güzel geri dönüş yapan misafirlerim olunca ayri bir mutlu oluyorum.
      Asıl ben teşekkür ederim ictenliginizle tum düşüncelerinizi paylastiginiz için.
      Ayrica zevkle davetinize icabet edecegim InsaAllah.
      Sevgilerimle. ..

      Sil
    8. Çok güzel oldu sizde benim gibisiniz demekki bende emin olmadığı m birseyi paylaşmak istemem anlatırken de hep hiç yapmayana anlatır gibi anlatırım aşçılık eğitimin de var ama diploma boş herşey pratikte ve güzel tam tariflerde bitiyor birazıda el marifeti ekmek çok güzel oldu tadıda harika....sürekli buralarda olacağım inşaAllah .daha sık görüşmek dileğiyle tekrardan teşekkürler

      Sil
  21. Birde üstüne yumurta falan sürmemiş siniz sanırım kendi kızarıyor öle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hiç bir şey sürülmüyor Akasya hanım.
      Kolay gelsin şimdiden.
      Sevgilerimle...

      Sil

Hakaret ve benzeri kalp incitici sözler olmadığı müddetçe, yorumlarınızın benim için çok özel ve değerli olduğunu belirtmek isterim.
Her türlü soru ve önerilerinizi yanıtlamak ise benim için ayrı bir keyif.
Sevgi ve baki muhabbetle...

Ne Aramıştınız?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

... GiSi ... © 2014-İLKBAHAR - "GiSi Tasarım" sitesinde yayınlanan ürünlerin, fotoğrafların ve yazıların tüm hakkı saklıdır. İzinsiz ve de kaynak gösterilmeden kullanılmaması önemle rica olunur. Emeğe saygı çerçevesinde, bu ufak ricamı göz önünde bulundururmanızı istiyor, sitede keyifli vakit geçirmenizi diliyorum. Sevgi ve muhabbetle...

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya