3 Aralık 2013 Salı

Üzümlü ve Cevizli Kek


“İki nimet vardır ki, insanların çoğu bu nimetleri kullanmakta aldanmıştır: Sıhhat ve boş vakit.”
( Buhârî, Tirmizî, İbni Mâce)

Sağlığın kıymetini insan en iyi hastalandığı zaman anlıyor gerçekten.
Bu hafta, siparişler açısından en yoğun olduğum haftalardan biri.
Grip de sanki bu haftayı beklemiş gibi ansızın kapımı çaldı.
Aslında açıkçası olay şöyle oldu;
Bir arkadaşımla; "ohh çok şükür uzun süredir hasta olmuyorum" diye konuştuktan yaklaşık 24 saat sonra kendimi grip olarak buldum.
Ve ben bu hatayı hemen hemen her sene yapıyorum.
Ne zaman ki, hastalanmıyorum desem, sanki çağırmışım gibi geliyor mübarek.
Elbette ki buna şükür diyorum ve Rabbim daha beter hastalıklardan ve dertlerden korusun diyorum...

Bu kek, yemeye doyulmaz lezzetteydi gerçekten.
Hem üzüm, hem havuçlu hem de cevizli olmasının nedeni, babamın üzümlü, kardeşimin havuçlu, annemin de cevizli keki sevmesinden kaynaklanıyor :)
Nasıl ama?
Kimsenin gönlü kırılmasın, herkesin isteği olsun yeter ki ;)
Ama iyi ki de hepsini koymuşum çünkü cidden çay + bu enfes kekin keyfi anlatılmazdı çok şükür :)

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 orta boy havuç
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 2-2 buçuk su bardağı kadar un
Üzeri İçin: İstenilen miktarda ceviz

1-) Yumurta ve şekeri, çok iyi şekilde, yaklaşık 7-8 dakika çırpıyoruz.
2-) Sıvıyağ, yoğurt ve vanilyayı ekleyip, düşük devirde yarım dakika kadar çırpıyoruz.
3-) Un ve kabartma tozunu eliyoruz. Havucu rendeliyoruz. Kuru üzümleri ayıklayıp yıkayıp iyice süzüyoruz ve kek harcımıza ilave ediyoruz. Bu aşamada spatula ile yumurtayı söndürmeden, homojen şekilde karıştırıyoruz.
4-) Kek kalıbımızı yağlayıp unluyoruz. Kek harcımızı döküyoruz. Cevizleri istediğimiz gibi üzerine diziyoruz. Daha önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika kadar pişiriyoruz. Kürdanla pişmişliğini kontrol ettikten sonra fırından alıyoruz.
4-5 saat sonra ya da bir gün sonra servis edersek, kekin lezzeti daha güzel oturuyor.


...Afiyet olsun...



7 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. Tatlim kendine nazar etmissin ki sen.. Gecmis olsun.. Eline saglik olsun boyle guzel lezzet icin.. Resimlerine bayiliyorum cook guzel masallah..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba :) Nefis gorunuyor. Elinize saglik. Bana da beklerim. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  4. Ben de aynen senin gibiyim Gizemcim... Siradan tüm aile Gribe yakalandi, iki gün önce sira bana da geldi..:) Dedigin gibi, buna da sükürler olsun... Rabbim kimselere caresiz dert vermesin...

    Ama bu kekin eminim sifa olmustur sana... Öyle de lezzetli görünüyor ki buradan..:) Sevgilerimle, ellerine saglik güzel kardesim...

    YanıtlaSil
  5. benım kekımde pısıyor suan fırında partakallı lımonlu cevızlı yapıyorum bende senınkıde cok güzel gorunuyor canım

    YanıtlaSil
  6. sahane gorunuyor en kısa zamanda deneyecegım

    YanıtlaSil
  7. Merhaba, uzun zamandır blogunuz takip ediyorum. Dün akşam eşimin ananesinin mevlüdü için ikramlık hazırlamak amaçlı sizin bu kekinizden yaptım. Sadece evde havuç olmadığı için ben biraz tarçın koydum, geri kalan tarifi aynen uyguladım. Çok çok güzel oldu. Bugün bloğumda yazdığım yazıda sizin bu yayınınızın linkini de verdim.. Sevgiler..

    YanıtlaSil

Hakaret ve benzeri kalp incitici sözler olmadığı müddetçe, yorumlarınızın benim için çok özel ve değerli olduğunu belirtmek isterim.
Her türlü soru ve önerilerinizi yanıtlamak ise benim için ayrı bir keyif.
Sevgi ve baki muhabbetle...

Ne Aramıştınız?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

... GiSi ... © 2014-İLKBAHAR - "GiSi Tasarım" sitesinde yayınlanan ürünlerin, fotoğrafların ve yazıların tüm hakkı saklıdır. İzinsiz ve de kaynak gösterilmeden kullanılmaması önemle rica olunur. Emeğe saygı çerçevesinde, bu ufak ricamı göz önünde bulundururmanızı istiyor, sitede keyifli vakit geçirmenizi diliyorum. Sevgi ve muhabbetle...

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya