MALZEMELER
2 adet orta boy patates
1 küçük demet semizotu
1 çay kaşığı dolusu kuru nane
Sıvıyağ
Tuz
Köftesi İçin:
150 gr kıyma
1 adet küçük soğan
1 küçük diş sarımsak
1 yemek kaşığı köftelik bulgur (çok dolu olmayacak)
1 çay kaşığı kırmızı toz ya da pul biber
Karabiber
Tuz
Yoğurtlu Sosu İçin:
2 su bardağı dolusu yoğurt
1 tatlı kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
Köfteleri Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yapılışı:
Patatesleri haşlıyoruz ve rendeliyoruz.
Ayıklayıp yıkadığımız semizotunu ufak ufak doğruyoruz.
Patates, semizotu, kuru nane, sıvıyağ ve tuz atıp bir kapta karıştırıyoruz.
Köfte için olan tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz.
Misket kadar büyüklükte köfteler yapıyoruz.
Sıvıyağ koyduğumuz tavada kızartıyoruz.
Köfteler kızarmaya yakın salça koyuyoruz ve çok azcık sıcak su koyuyoruz.
Yoğurtlu sosu için, yoğurdu bir kaseye koyup, mayonez ve rendelediğimiz sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz.
Yoğurtlu sosun patatesli karışıma döküp güzelce karıştırıyoruz.
Yayvan bir tabağa koyuyop, üzerini düzeltiyoruz.
Üstüne, kızarttığımız köfteleri döküyoruz.
Afiyet olsun
Nefis..
YanıtlaSilAra sıcak olarak da ana yemek olarak da sunulabilir..
Ellerine sağlık.