‘Mayonez’ kelimesini mümkün olduğunca küçük ve şeffaf
yazmaya çalıştım. :)
Neden mi?
Ee sebebi belli…
Sen kalk, yılların mezesine mayonez kat,
bir de utanmadan yayınla :))
Tahin ve nohutun güzel bir uyumu var, bu asla tartışılmaz
elbette. Fakat benim gibi damağa sahip biri için, biraz ağır geliyor ne yazık ki.
Humus
severlerden ricam, bana kızmadan evvel, bir de bu şekilde denerlerse, bunun da
ne kadar lezzetli olduğunu anlayıp eminim bana hak verecekler.
( Nasıl da kendimi aklamaya çalışıyorum ama değil mi?:) )
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmamış nohut (haşlanmış hali yaklaşık 1 buçuk su bardağı kadar oluyor)
- Yarım su bardağı tahin
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 4-5 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı mayonez
- 2 limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
- 1 buçuk çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Uç kısmını fotoğrafta gördüğünüz gibi tutup kaldırın. Bundan sonra zaten kabuk gevşeme yapacaktır ve tuttuğunuz ucu çektiğinizde, kabuk kendini atacaktır.
Ve son olarak, servis edeceğiniz tabağınıza alıp üzerini pulbiberli tereyağı sosuyla ve arzu ettiğiniz başka malzemelerle süsleyip servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet olsun efendim :)
*** En önemli şeyi söylemeyi unuttum, tariflerde ihtiyaç halinde fotoğraflarda modellik yapan anneciğime de buradan bir kez daha teşekkürlerimi ve sevgilerimi gönderiyorum.
Canım benim humusu çok severim bence mayonez ya
YanıtlaSilkışmış:)))Fotoğraflar harika,sunum süper hangi makinayı kullanıyorsun?Ellerine sağlık,sımsıcak
sevgilerimle...
Ellerine sağlık komşum fotoğraflar, tarif, sunum herşey çok güzel görünüyor. Humusa bayılırım bende yapıyorum ama mayonezli hiç yapmadım ve yemedim. Deneyeceğim.Kucak dolusu sevgiler..
YanıtlaSilNeden olmasın canım mayonezlide çok lezzetli olduğuna eminim..
YanıtlaSilHatta en kısa sürede deneyeceğim..
Ellerine sağlık canım..
Senle damak tatlarımız ne kadar da benziyor:)
YanıtlaSilBana da ağır geliyor klasik humus lakin mayonezi hiç düşünmemiştim:)
Bundan böyle mayonezli denerim artık:)
Ellerine sağlık canım.
Şifa olsun..
Kusuruma bakmayın lütfen, yoğunluktan ötürü ancak şimdi cevap yazabiliyorum yorumlarınıza.
YanıtlaSilDerya ablacım;
Teşekkür ediyorum güzel sözlerin için.
Nikon D5100 kullanıyorum.
Benden de sana kalb-i derin sevgilerimle...
İlknur hanım;
Çok teşekkürler tüm güzel sözleriniz için.
Sevgilerimle...
Melihacım;
Denemeni tavsiye ediyorum mutlaka canm, eminim seveceksin.
Sevgilerimle...
Zelihacım;
Çok mutlu oluyorum damak lezzetlerimizin de benzeyişine.
Kalpten kalbe kurulan yola damak lezzetide eklenirse, ohh demeyin keyfime :)
Cümlemize şifa olsun :)