9 Aralık 2013 Pazartesi

Makaron Poğaça :)


"Rabbinize için için yalvararak, başka nazarlardan uzak, gizlice dua edin. Gerçekten O, haddi aşanları hiç sevmez." (Araf Suresi,55)
Dua dua dua...
Yer gök dua üzerine.
Eğer samimice, yürekten ettiğimiz bir duamız varsa, asla yılmadan devam etmeliyiz ve istediğimizi vereceği konusunda asla tereddüt etmemeliyiz...
İnşaAllah yakın zamanda duamızı yaşarken buluruz kendimizi...
*************************
Hafta sonu kahvaltılarında farklı bir şeyler yapmayı, sofrayı daha özenli hazırlamayı seviyorum.
Bu hafta sonu kahvaltıda farklı ne yapayım diye düşünürken, ilk önce bir poğaça hamuru yoğurayım dedim.
Ama hangi tarifi yapayım diye düşünürken, zaten uydurellez (doğaçlama) aşkım da tetikte bekliyor, o an aklıma ne malzeme geldiyse koydum hamura.
Hamurumuz tamamen doğaçlama oldu madem, şekli de aynen öyle olsun dedim ve biraz düşündükten sonra hem kafamda bir şeyler oluşmaya başladı hem de hamura şekil vermeye başladım.
Sonuç olarak, bu güzellik çıktı  meydana :)
Tabi tam not alınca ev halkından, sıra geldi isim bulmaya.
Kendisini makarona benzetince, daha fazla isim bulmak için uğraşmadan, adını "makaron poğaça" koydum :)
İsterseniz benim verdiğim hamur ölçüleri ile ya da çok sevdiğiniz poğaça hamuru tarifiniz varsa, bu şekli kullanarak yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı şeker (tepeleme)
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 6 su bardağı un
İç Malzemesi:
  • Yarım kalıp beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 yumurtanın akı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri için
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Haşhaş ya da susam
1-) Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. (Hamuru ne kadar homojen şekilde yani çok iyi bir şekilde yoğurursanız, o kadar güzel sonuç alırsınız inşAllah.)
2-) Mayalı hamur olmadığı için bekletmemize gerek kalmadan, yoğurduktan sonra 4 eşit beze yapıyoruz. Bezelerden birini, merdane ile çok aşırı ince olmayacak şekilde açıyoruz. (Çok fazla ince olursa kuru olur, çok kalın olursa da hamur olur içi )
3-) Hazırladığımız peynirli harcı yarısını, açtığımız hamurumuzun her tarafına yayıyoruz. İkinci bezeyi de aynı büyüklükte açıyoruz ve birinci hamurumuzun üzerine seriyoruz.
4 ve 5-) Bir  su bardağı yardımı ile, hamurumuzdan yuvarlaklar kesiyoruz ve yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz. Kestiğimiz hamurun kenarlarından arta kalan kısımlara da başka şekil veriyoruz.
6-) Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş döktükten sonra, 175 derecede daha önceden ısıttığımız fırında, üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun efendim :)


13 yorum:

  1. Amin Tüm dualarımız kabul olsun inşallah...
    Ellerine sağlık diliyorum maşallah..:))

    YanıtlaSil
  2. elıne sağlık cok guzel bır sunum olmus bır dahakıne kullanıcağım

    YanıtlaSil
  3. ok güzel bir tasarım olmuş.Sayfanızı yeni keşfettim çok güzel.Bende ankaralı blogcuyum..sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. AMİNN EVET BENDE ŞÜKÜRLER OLSUN RABBİME BULUVERİYORUM NİDALARIMIN KARŞILIĞINI ÇOĞU ZAMAN ...NE GÜZEL SÖZLER ...GİSİM BOĞAZIM DÜĞÜMLENDİ GÖZLERİM YAŞARDI CANIM YOLUN AÇIK OLSUN POĞAÇALAR HARİKA GÖRÜNÜYOR SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  5. Canım GİSİ'mmm can Gisi'mmm ellerine sağlık nefis olmuş ismine de bayıldım yapılası bir tarif canımm afiyetler olsun çok öpüyorummmm.

    YanıtlaSil
  6. Bu güzelliği tarif eden bir kelime vardı hmmm neydi neydi..festival ..yok..müzikal..yok yok..tropikal..alakası yok..RESİTAL!...
    Evet kardeşim..resital..son zamanlarda zevkli ve lezzetli resitalini beni mest eyledi bilesin..

    Sarıldım..

    YanıtlaSil
  7. Mimmmm.Çayımın yanına olsa nasıl güzel olurdu..Ellerine saglık canım,nefis olmus.

    YanıtlaSil
  8. canım amin diyorum ellerine sağlık mutluluklar:)))

    YanıtlaSil
  9. şahane olmuş adı da tadı da görüntü de tam puan: Ellerine sağlık canım benim.. Allah bereketini arttırsın..

    YanıtlaSil
  10. Merhaba :) cok guzel bir pogaca olmus. Elinize emeginize saglik. Bana da beklerim. Sevgi ve muhabbetle :)

    YanıtlaSil
  11. Gizemcim poğaçalar nefis görünüyor,mayalılardan daha çok kabartma tozlu olanları seviyorum,dışları gevrek,içleri yumuşak,seninkilerin yapımı daha da pratik olmuş,
    ellerine sağlık,
    hayırlı haftalar diliyorum,muhabbetlerimle...

    YanıtlaSil
  12. Yine merhaba, dün akşam üzümlü kekle birlikte mevlüt için macaron poğaçadan da yaptım. Ben genelde tariflerin sonlarındaki yorumlara bakarım hep deneyen olmuş mu beğenmişler mi diye, o nedenle burdada yorum paylaşmak istedim. Macaron poğaçaya eşimle birlikte tek kelimeyle bayıldık. Verdiğiniz her iki tarifte de miktarlar çok güzel tutumuş. Ben harcın hepsini yaymak yerine göz kararı bardağın ortasına gelicek şekilde parça parça yaydım. Bardakla kestikten sonra kenarlarda arta kalan hamurların içinde harç olmadığı için onları tekrar yoğurup tekrar açıp içine harç koyup kapattım. Bu yazınızın da linkini verdim bloğumda. Elinize sağlık.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Gizemciğim bu tarifi denedim tek kelime ile nefis hamurunun lezzeti süper görüntü muhteşem kenarlarından kalan hamurları yoğurarak yuvarlak şekil verdim onlarda harika oldu. İzninle link vererek yarın yayınlayacağım ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil

Hakaret ve benzeri kalp incitici sözler olmadığı müddetçe, yorumlarınızın benim için çok özel ve değerli olduğunu belirtmek isterim.
Her türlü soru ve önerilerinizi yanıtlamak ise benim için ayrı bir keyif.
Sevgi ve baki muhabbetle...

Ne Aramıştınız?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

... GiSi ... © 2014-İLKBAHAR - "GiSi Tasarım" sitesinde yayınlanan ürünlerin, fotoğrafların ve yazıların tüm hakkı saklıdır. İzinsiz ve de kaynak gösterilmeden kullanılmaması önemle rica olunur. Emeğe saygı çerçevesinde, bu ufak ricamı göz önünde bulundururmanızı istiyor, sitede keyifli vakit geçirmenizi diliyorum. Sevgi ve muhabbetle...

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya