19 Ocak 2016 Salı

Patlıcanlı Kuskus Pilavı

2

Üzerine alınan herkese "Esselamu Aleykum" :)

Bugün size nefis bir pilav tarifi ile geldim.
Kuskusu ayrı severim patlıcanı ayrı severim.
Bu ikili "pilav" adı altında buluşunca ortaya yemelere doyulmaz bir lezzet çıktı.
Mutlaka tavsiye olunur efendim :)

Malzemeler:
1 adet patlıcan
1 adet kırmızı biber
1 su bardağı kuskus
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağından az sıvıyağ
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
2 su bardağı su
Karabiber
Tuz

Yapılışı:
Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda biraz bekletiyoruz.
Soğan ve kırmızı biberi yemeklik doğruyoruz.

Yağ koyduğumuz tencerede ilk önce soğanı kavuruyoruz.
Daha sonra kırmızı biberi kavuyoruz.
Patlıcanın suyunu süzüp ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
Patlıcan kavrulup hafif diriliği gidince salça, tuz ve baharatını koyuyoruz.
En son kuskusunu koyup biraz daha kavurduktan sonra suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.


Ben yanına şinitzel de yaptım.
Çok güzel ikili oldular.
Şinitzel tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Afiyet olsun ♥

Read More »

14 Ocak 2016 Perşembe

Tavuk Şinitzel

2

Selamların en güzeli ile "Esselamu Aleykum" ♥

Tavuk yemeklerini çok severdim fakat artık eskisi gibi tüketmez olduk.
Tüketeceğimiz zaman da helal sertifikalı olan "Erpiliç"i kullanıyorum.
Tavuğun en sevdiğim hali ise şinitseldir.
Bazen kapatmaya yakın şinitsellerin üzerine kaşar dilimleri koyup tencerenin kapağını kapatırım.
Kaşar bir güzel erir ve lezzeti daha da katlanmış olur :)

Malzemeler:
3 adet tavuk fileto
2 adet yumurta
1 buçuk su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
Tuz

Kızartmak İçin:
Sıvıyağ (Fındık yağı kullanıyorum ben)


Tavuk filetoları isterseniz kasapta şinitsellik yaptırın fakat kendiniz yapacaksanız, tavukları enine kesebildiğiniz kadar ince kesin.
Eğer kalın olursa bıçağın arkasıyla hafif vurarak yassılaştırın iyice.
Aslında tavuğu buzluğa atıp çıkarır ve buzu tam çözülmeden kesme inceltme işini yaparsanız daha kolay olacaktır.

Una tuz katıp karıştırın.
Yumurtaları bir kasede çırpın.
Tavaya dibini tamamen kaplayacak kadar sıvıyağ koyun.
Tavukları ilk önce una, sonra yumurtaya, en son da galetaya bulayıp tavaya koyun. 
Bir yüzü piştikten sonra diğer yüzünü çevirip pişirin.



Dilerseniz pilav ya da patates kızartması ile beraber servis edin.
Ben yanına patlıcanlı kuskus pilavı yaptım, nefis bir ikili oldu :)
Patlıcanlı kuskus pilavının tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Afiyet olsun ♥


Read More »

11 Ocak 2016 Pazartesi

Katmer Poğaça

3

Selamların en güzeli ile ♥Esselamu Aleykum♥

Hamur işini maalesef çok şeverim.
Bir de böyle yumuşacık ve nefis bir poğaça olursa, yanına da bu soğuk günlerde sıcacık bir çay.
Rabbim dondurucu soğukların hakim olduğu şu günderde dışardaki ve evinde yakacak bulamayan tüm müslüman kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Amin ♥

Yapması biraz el oyalayıcı olsa da, lezzeti için her şeye değen bir poğaça tarifi vereceğim bugün sizlere.

Malzemeler:
1 adet yumurta (Sarısı üzerine ayrılacak)
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya ya da 1 yemek kaşığı kurumaya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un

Arasına Sürmek İçin:
2 yemek kaşığı dolusu yumuşak tereyağı

İçi İçin:
Beyaz peynir

***Siz daha farklı bir iç kullanabilirsiniz.


Eğer instant maya kullanacaksak, hamur malzemelerine direk katıyoruz fakat kuru maya kullanacaksak ılık sütle karıştırıp biraz bekletiyoruz ve mayanın aktif hale geçmesini sağlıyoruz.
Tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp, kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yoğuruyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.

Mayalanan hamuru 10 eşit parçaya ayırıyoruz.
Her bir parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açıp, aralarına yumuşamış tereyağından sürüp üst üste diziyoruz.
Üzerine bir poşet geçirip buzdolabında yaklaşık 15-20 dakika bekletiyoruz.

Buzdolabından çıkardığımız hamuru tezgaha alıp merdane yardımıyla açabildiğimiz kadar açıyoruz.
Yaklaşık 22 ya da 24 adede bölüyoruz.
En baş kısmına iç harçtan koyup rulo şeklinde sarıyoruz.

Tepsiye dizip üzerine ayırdığımız yumurta sarısından sürüyoruz. Dilerseniz üstüne susam, çörek otu ya da haşhaş tohumu serpebilirsiniz.
Yaklaşık yarım saat kadar da tepside mayalandırıyoruz.

Önceden ısıttığımız 185 derece fırında üzerler kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.


Read More »

7 Ocak 2016 Perşembe

Köz Patlıcan Köftesi

2

♥ Esselâmu aleykum ♥

Köz patlıcan köftesi...
Inanın lezzetini tarif edemem.
Her yiyenin bayıldığı bir lezzet. 

Özellikle misafirleriniz için farklı alternatifler arayanlara, daha fazla gecikmeden önermek istedim.

Patlıcanın her hali sevilir ama bunun kendine has bir lezzeti var gerçekten.

Yazdan buzluğa kaldırdığınız köz patlıcanlarınızla hemencecik yapabilrisiniz ;)

MALZEMELER:

2 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı kuru nane   
1 çay bardağı galeta unu  
2 çay bardağı un (yetmezse biraz daha ilave edebilirsiniz) 
Karabiber 
Pulbiber 
Tuz

Bulamak İçin: Galeta unu

Kızartmak İçin: Sıvıyağ



Patlıcanları közlüyoruz. Közlendikten sonra kabuklarını soyup ufak ufak doğruyoruz.

Patatesleri haşlayıp rendeliyoruz.

Soğanı ve sarımsağı çok minik doğruyoruz ya da rendeliyoruz.

Maydanozu çok minik doğruyoruz.

Tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğuruyoruz.
Çok hafif ele yapışabilir bir köfte harcı olacak. (Ama kesinlikle cıvık olmayacak).

Tavamızın dibini kaplayacak kadar yağ koyuyoruz (yani çok fazla yağ konmayacak). 

Elimizi hafif ıslatıp, cevizden daha büyük parça koparıp, elimizle köfte şekli veriyoruz. Galeta ununa burayıp, önlü arkalı kızartıyoruz.

Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis ediyoruz.

Afiyet olsun 🌹.

Read More »

4 Ocak 2016 Pazartesi

Haşhaşlı Revani

1

"İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülükten men'eden bir topluluk olsun; işte onlar kurtuluşa erenlerdir." (Ali İmran Suresi, 104)

Ayetten şunu anlıyoruz ki, gördüğümüz bir yanlışı söylemek, insanları Allah(cc) yolunda nefislerine uymadan yürümeleri için yardım etmek, her müslümanın üzerine farz.

Demek ki, 'her koyun kendi bacağından asılır deyip' insanların hatalarını umursamamak yokmuş bizim dinimizde (Bu arada, bu söz bir Yahudi atasözüdür!).

                             ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Bu nefis tatlı yayınlanmayı öyle uzun zamandır bekliyordu ki.
Geçen gün arşivde fotoğraflarını görünce hemen düzenledim.
Ve paylaşmak da bu güne kısmet oldu :)

Bir zamanların en popüler tarifi.
Revaçta olan tarifleri o dönemde yapmayı nedense pek sevmiyorum, bıkkınlık getirmek istemiyorum belki de insanlara.
Unutulmaya yüz tutunca paylaşmayı daha çok seviyorum.
Aslında bu tarif de aynen öyle oldu ;)

 Malzemeler:

Kek İçin:
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı mavi haşhaş tohumu
1 paket kabartma tozu (Afia)

Muhallebi İçin:
2 buçuk su bardağı süt
Yarım çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya (Afia)

Şerbet İçin:
3 su bardağı su
1 buçuk su bardağı şeker
Bir kaç damla limon suyu


İlk önce şerbetini hazırlıyoruz.
Şeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynamaya başlayınca limon suyunu koyuyoruz.
Kaynadıktan yaklaşık 7-8 dakika kadar sonra ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz.

Kek için yumurta ve şekeri çok iyi çırpıyoruz.
Daha sonra sırayla süt, sıvıyağ, irmik, haşhaşı koyup çırpıyoruz.
En son kabartma tozu ve ununu koyup biraz daha çırptıktan sonra yağladığımız fırın kabına döküyoruz.
185 derece üzeri hafif kırana kadar ve kürdan testi temiz çıkana kadar pişiriyoruz.

Kek pişerken muhallebiyi hazırlıyoruz.
Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye alıyoruz.
Tel çırpıcı ile karıştırarak pişiriyoruz
Ocaktan almaya yakın vanilyayı ekliyoruz.

Kek fırından çıkınca ılık şerbeti sıcak keke döküyoruz.
Şerbetini çekince muhallebiyi döküp, bir kaşıkla üzerini düzeltiyoruz.

En az bir kaç saat dolapta dinlendikten sonra dilimleyip servis ediyoruz.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun ♥
Read More »

3 Ocak 2016 Pazar

Semizotlu Havuç Salatası

0

Üzerine alınan herkese Esselâmu aleykum ♥

Yine misafir sofralarımızda oldukça sevilecek bir tarif  paylaşmak istedim sizlerle.

Buzluktaki közlenmiş biberleri en çok bu salata için kullanıyorum.

Yani ne kadar sık kullandığımı anlayın ;))

MALZEMELER:
1 bağ semizotu
4-5 adet havuç
3 adet közlenmiş kırmızı biber
1 tatlı kaşığı mayonez
1-1 buçuk su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kuru nane
Zeytinyağı
Tuz

YAPILIŞI:

Havuçları rendeliyoruz
Yağ koyduğumuz tavada havucları kavuruyoruz, tuzunu atıyoruz.
Semizotunu ayıklayıp iyice yıkıyoruz.
Doğruyoruz ya da elimizle ufaltıyoruz.
Közlenmiş kırmızı biberi ufak ufak doğruyoruz.
Kavrulan havuçlar soğuyunca, tüm malzemeyi bir kapta karıştırıyoruz.
Servis tabağına alıp süslüyoruz 😊. .

Afiyet olsun

Read More »

Kadınbudu Köfte

0

Çocukluğumun tarifsiz lezzeti ve ikilisi "kadınbudu köfte ve patates püresi". .

Bu ikiliye olan hayranlığımı anlatmam mümkün değil.
Çocukluğumda damağımda bıraktığı lezzeti inanın hâlâ hissediyorum.

Yemek yapmayı öğrendikten kısa bir süre sonra ilk işim, tam aradığım gibi bir kadınbudu köfte tarifi bulmak olmuştu.
Internetten buldugum tariflerle ve deneme yanılma yöntemleri ile beni mutluluktan havalara uçuran o tarifi yakalamıştım.
Hatta heyecanla annemi arayıp, "anne oldu, sonunda istediğim o tadı yakaladım" dediğimi anımsıyorum :)

İsmi her ne kadar nahoş olsa da, benim için bu ikilinin verdiği mutluluk tarifsiz.
Senelerdir gözüm gibi saklıyorum tarifi ve her fırsatta yapmaya çalışıyorum ilk günkü heyecanımı kaybetmeden.

Biz aciz, günahkâr kullarına hâlâ nimetlerini eksiltmeyen Rabbimize ne kadar hamd etsek azdır. Onca günah ve kafa tututmalarımıza rağmen hâlâ bizleri rızıklandırıyor.

Elhamdülillah-i Rabbil âlemin ♥

MALZEMELER:

Köfte İçin:
1 çay bardağın pirinç
350 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
Karabiber
Kimyon
Tuz

Bulamak İçin:
Un
Yumurta 

 
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ 

 
YAPILIŞI:

Pirinçleri üzerini geçecek kadar suda haşlayın ve suyunu süzün.
Soğanı minik minik doğrayın.
Bir tavaya yağ koyup, ilk önce kıymanın yarısını kavurun.
Sonra soğanı da ekleyip birlikte kavurun.
Kavrulunca soğutması içinbir kenara alın.

Kalan kıymayı, soguttugunuz kavrulmuş kıymayı, pirinci, baharatları, yumurtayı ve tuzu bir kaba alıp yoğurun.
Yarim saat kadar dolapta bekletin.

Daha sonra köftelere şekil verin.
Bir kaba un, baska bir kaba da hafif çırptığınız yumurtayı koyun.

Tavanın dibini kaplayacak kadar yağ koyun.
Köfteleri ilk önce una, sonra yumurtaya batırıp, kızgın yağda önlü arkalı kızartın.

Afiyet olsun♥

Read More »

31 Aralık 2015 Perşembe

Patatesli Sosteye Mantısı

1

Patatese olan tutkumu beni tanıyan çoğu kişi bilir :)
Bu da arşivimde bulunmasını istediğim nefis bir tarif.

Genelde kıymalı yapılır ama patateslisinin yeri her zaman benim için ayrıdır :)

Malzemeler:
6 adet yufka

İç Malzemesi:
3-4 adet patates
1 adet küçük kuru soğan
Bir tutam maydanoz
1 yemek kaşığı salça
Sıvıyağ
Pulbiber
Kırmızı toz biber
Karabiber
Kuru nane
Tuz

İç Sosu İçin:
1 bucuk bardak su
Yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ 

 
Üzerine Salçalı Sos İçin:

1 yemek kaşığı salça
Sıvıyağ
Karabiber
Pulbiber
Çok az su

Patatesi haşlıyoruz.
Haşlanan patatesi rendeliyor ya da iyice eziyoruz.
Bir tavaya sıvıyağ koyuyoruz.
Salçayı kavurup baharatlari atıyoruz.
Sonra patatesi koyup biraz daha kavuruyoruz ve iyice karıştırıyoruz ki salça her tarafa eşit dağılsın.
Kapatmaya yakın ince kıyılmış maydanozu koyuyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.

1 adet yufkayi tezgaha seriyoruz.
Su ve yağ karışımından 4-5 yemek kaşığı kadar döküp her tarafına yayıyoruz.
Yufkayı 4 eşit parçaya bölüyoruz.
Her parçanın büyük kısmına enlemesine olacak şekilde patatesli harçtan koyuyoruz.
Fotoğrafta gördüğünüz gibi gül böreği şeklinde sarıyoruz.
Tüm yufkalari bu şekilde bitiriyoruz.

Tepsiye dizip üzerine artan su yağ karışımından sürüp fırına veriyoruz.
185 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Üzerine dökmek için, sıvıyağında salçayı kavurup baharatları atiyoruz.
Çok az su ile salçayı açıyoruz.
Fırından çıkıp soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosu döküp servis ediyoruz.

Afiyet olsun

 

Read More »

30 Aralık 2015 Çarşamba

Karnabahar Graten

2

Selamların en güzeli ile Esselamu Aleykum ♥

Bir kaç kere karnabahar graten tarifi denemiştim.
Lakin bu kadar hoşumuza gideni hiç olmamıştı.
Tarif, güzel mü'minem Cahide ablaya ait.
Tarif arşivime bir kez daha kazandırdığı güzel lezzet için çok teşekkür ediyorum. 
Kendimce ufak değişiklikler yaptım.
Orijinalini görmek ve birbirinden enfes daha bir çok tarife ulaşmak için sitesine yönlendiriyorum sizi tık tık :)



Malzemeler:
1 orta boy karnabahar
Yarım orta boy brokoli

Sosu İçin:
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağına yakın sıvıyağ
Çeyrek demet maydanoz
Çeyrek demet dereotu
4 yemek kaşığı un
1 adet kabartma tozu
Tuz
Karabiber

Üzeri İçin:
Rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:
Karnabahar ve brokoliyi suda hafif haşlıyoruz.
Ben haşlandıktan sonra biraz ufalttım, en küçük çiçeklerine kadar ayırdım.

Bir kapta yumurta, süt, yoğurt, sıvıyağı, tuz ve karabiberini koyup karıştırıyoruz.
Maydanoz ve dereotunu ince kıyıp ekliyoruz. 
Ve en son un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.

Haşladığımız sebzelerin üzerine sosu döküp iyice her tarafını bulana kadar karıştırıyoruz.

Fırın tepsisine döküp, 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından almadan 5 dakika kadar önce rendelediğimiz kaşarı serpip tekrar fırına veriyoruz.

Fırından çıkıp ılıyınca dilimliyoruz.
Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Read More »

28 Aralık 2015 Pazartesi

Tahinli Çörek (Pastane Usulü)

1


"Allâh ve Resulü, bir işte hüküm verdiği zaman, artık inanmış bir erkek ve kadının, o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Kim Allah'a ve Resulüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur. (Ahzab Suresi, 36)"

Son zamanlarda en çok zihnimde yer eden ayet..
Ve en çok unutulması için uğraşılan ayetlerden biri...



Öyle çok severim ki tahinli çöreği.
Siz de benim gibi bu nefis çöreğin müptelasıysanız, mutlaka denemelisiniz.
Allah'ın izniyle sonucu sizi üzmeyecek, yüzünüzde kocaman bir gülümsemeye neden olacak bir lezzet :)

Malzemeler:

1 buçuk su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı şeker
1 paket instant maya
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (Yaklaşık 4 su bardağı kadar)

Tahinli Sosu İçin:
1 buçuk su bardağı tahin
1 su bardağı şeker (İsterseniz artırabilirsiniz)

Üzeri İçin:
1 adet yumurtanın sarısı
Ceviz, susam ya da fındık kırığı


Tereyağını eritiyoruz.
Yoğurma kabına tüm malzemeleri koyuyoruz.
Unu dikkatli şekilde ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşacık bir hamur yoğuruyoruz.
Kabın üzerini örtüp yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
Tahin ve şekeri bir kapta karıştırıyoruz.
Hamur mayalandığında 15 eşit parçaya ayırıyoruz.
Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde elimizle ya da merdaneyle açıyoruz.
1 yemek kaşığı kadar tahinli karışımdan alıp her tarafına sürüyoruz.
Hamuru ilk önce rulo yapıyoruz, daha sonra kendi etrafında döndürüyoruz.
Bütün hamurları bu şekilde yaptıktan sonra yaklaşık 20 dakika da tepside mayalandırıyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ya da ceviz serpip 180 derecede üzeri biraz kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.


Read More »

27 Aralık 2015 Pazar

Tavuklu Büryan Pilavı

0

Biz aciz ve günahkarız fakat Rabbimiz hâlâ bizi rızıklandırıyor.
Bu nimetlerin şükrünü ancak en iyi şekilde kulluk vazifemizi yerine getirerek yapabiliriz.
Rabbim gördüğümüzden alikoymasin bizi inşâAllah.

                                      ♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Bu enfes tarifi sevgili  Zelihacigimda gördüğümden beri aklımdaydı.
İnşâAllah en yakın zamanda etlisini de yapmak nasip olur.

Özellikle sunumuyla misafir sofralarınız için harika bir tarif ♥



Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
6 adet kemiksiz but
1 adet orta boy soğan
4 adet orta boy havuç
Sıvıyağ
Tereyağ
Karabiber
Tuz

Yapılışı:
Pirincimizi tuzlu ve sıcak suda ıslatıyoruz.
Tavuklari ufak ufak doğruyoruz.
Sıvıyağ koyduğumuz pilav tenceremizde tavuklar suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
Ardından yemeklik doğradığımız soğanı koyup kavurmaya devam ediyoruz.
Tereyağını koyiup, karabiberini atıyoruz.
Tavuklari pilav tenceresinin dibini kaplayacak şekilde kaşıkla yayıyoruz, üzerini düzlüyoruz.
Rendelediğimiz havucları üzerine yayıyoruz.
Suyunu süzdüğümüz pirinci de havucun üstüne yaydıktan sonra tuzunu ve kaynamış suyu koyuyoruz.
Su miktarı, pirincin üzerini yarım parmak geçecek kadar olacak.
Kısık ateşte pişiriyoruz.
Altını kapattiktan sonra 10-15 dakika kadar dinlendirip uygun büyüklükte bir tabağa ters çevirip servis ediyoruz.

Afiyet olsun. 

 

*** Bir dip not düşmek isterim.
Erpiliç Gimdes'ten helâl sertifikalıdır. 

Bilmeyenler için söylemek istedim. . 

"Helâl dairesi keyfe kâfidir diyoruz her zaman değil mi?" ;)

Read More »

Terbiyeli Köfte Çorbası

0

Üzerine alınan herkese Esselâmu aleykum.
Grip, saygıda kusur etmedi.
Evin babasından başladı, annesini ve ardından da evin miniğini de ziyaret etti,
Ne kadar sakınmaya çalışsam da bulaşmamısı mucize olurdu.
Rabbim daha beter hastalık vermesin.

Bir de dün kâfirler ordusunun Suriye'deki masum çocukları kimyasal silahlarla ciğerlerini yakıp kavurarak öldürdüklerini duyduktan sonra bizlerdeki de dert mi?!?
"Ya Kahhar!" ...

 ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Hastalığın kol gezdiği şu günlerde, her türlü çorba şifa olur inşâAllah.
Miniğim de şifa bulsun ümidiyle yaptım bu çorbayı.
Sizlere de ikram etmek istedim :)

Malzemeler:

Köftesi için:
150 gr. kıyma
1 buçuk yemek kaşığı ince(köftelik) bulgur
1 küçük soğan (rendeleyip suyunu sıkıyoruz)
Tuz
Karabiber

Terbiyesi İçin:
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
2 buçuk yemek kaşığı un
2 diş sarımsak
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı dolusu kuru nane


Köfte için olan tüm malzemeyi yoğuruyoruz.
Köfteleri misket büyüklüğünde yapıp yuvarlıyoruz.
Bir tepsiye biraz un koyup, tum köfteleri unluyoruz ve tepsiyi iyice sallıyoruz.
Gerekirse fazla ununu almak için elimizle köfteleri silkeliyoruz.

Tencereye yaklaşık 1 buçuk litre su koyuyoruz.
Su kaynayana kadar terbiyesini hazırlıyoruz.
Tel çırpıcı ile terbiyenin tüm malzemelerini bir kapta çırpıyoruz.
Su kaynayınca bir kaç kepçe terbiyeye döküyoruz ve bir yandan çok hızlı şekilde çırpıcı ile çırpıyoruz ki kesilmesin.
Sonra terbiyeyi yavaşça kaynayan suya döküyoruz ve kaynayana kadar çorbayı karıştırıyoruz.
Kaynayınca köfteleri koyup ocağın altını kısıyoruz.
Ara sıra karıştırmayı unutmuyoruz yoksa köfteler birbirine yapışabilir.
Kapatmaya yakın tuzunu atıyoruz.
Bir yandan küçük bir tavada yağı eritip naneyi koyup iyice kızdırıyoruz.
Çorbayı kapatınca naneli yağı üstüne döküyoruz. 

 
Afiyet olsun efendim.


Read More »

Ne Aramıştınız?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

... GiSi ... © 2014-İLKBAHAR - "GiSi Tasarım" sitesinde yayınlanan ürünlerin, fotoğrafların ve yazıların tüm hakkı saklıdır. İzinsiz ve de kaynak gösterilmeden kullanılmaması önemle rica olunur. Emeğe saygı çerçevesinde, bu ufak ricamı göz önünde bulundururmanızı istiyor, sitede keyifli vakit geçirmenizi diliyorum. Sevgi ve muhabbetle...

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya